• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fonduri pentru panouri fotovoltaice – până la 1 milion de euro/MW pentru fermieri și procesatori

    Roxana Dobre -

    Tranziția spre energia verde poate fi o provocare pentru majoritatea antreprenorilor. Pe de o parte aceștia știu că este cea mai promițătoare sursă de energie regenerabilă. Pe de altă parte, investiția inițială poate fi un obstacol de nedepășit pentru antreprenorii din sectorul agricol sau cel de producție alimentară.

    Pe de o parte, instalarea panourilor solare reprezintă un avantaj competitiv în business – deja făcând primii pași spre tranziția verde. Pe de altă parte, de la achiziția panourilor la instalarea sistemului în sine, întregul proces poate reprezenta o cheltuială nesustenabilă pe termen scurt sau lung.

    Atunci care este soluția care poate susține această tranziție, care poate oferi antreprenorilor oportunitatea de a implementa această tehnologie pentru generarea energiei ”curate” și care îi ajută să evite o ”povară” financiară?

    Fondurile nerambursabile dedicate sectorului agricol și industriei alimentare acoperă exact aceste obiective.

    Astfel, din 20 noiembrie până pe 15 decembrie IMM, întreprinderile mari și microîntreprinderile din sectorul agricol și din industria alimentară pot depune proiecte eligibile în programul: ”Fondul pentru Modernizare: Programul ,,Noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară – Sectorul Agricol și Industria Alimentară”.

    Programul implică obținerea de până la 1 milion euro/MW pentru un proiect cu o contribuție de cca 50% din partea beneficiarului și acoperă:

    Proiecte energie verde. Cum pot obține aceste fonduri nerambursabile?

    Din 2011 REI International Consulting este specializată în consultanța, elaborarea și implementarea proiectelor de investiții prin fonduri europene și scheme de ajutor de stat.

    Echipa noastră acoperă toate zonele din țară prin birourile noastre regionale și pune la dispoziția fiecărui solicitant întreaga expertiză rezultată în urma celor peste:

    … și a unei rate de succes de 99%.

    Misiunea noastră este să oferim clienților noștri siguranța depunerii unor proiecte care să respecte criteriile de eligibilitate impuse de finanțatori, să le oferim informații complete și transparente despre întregul proces și sistemul de suport necesar pentru îndeplinirea obiectivelor asumate odată ce proiectul este aprobat.

    Fiecare membru al echipei REI gestionează eficient atât relația cu beneficiarii proiectelor, cât și cu instituțiile de monitorizare pentru a garanta un proces eficient și care îndeplinește criteriile fiecărui program în parte, respectând angajamentele asumate de ambele părți.

    Fără ajutor de specialitate, accesul la fonduri poate fi opac, obiectivul principal al companiilor de consultanță pentru fonduri europene cum este REI este de a asigura solicitantului șanse reale ca proiectul său să fie aprobat.

    De peste 12 ani ajutăm antreprenorii din toată țara să acceseze fondurile care le susțin creșterea și reziliența în fața schimbărilor din piață.

    Astfel, pentru programul ,,Noi capacități de producere a energiei electrice din surse regenerabile de energie eoliană și solară” consultanții REI vă oferă suportul necesar pentru toate etapele: întocmirea dosarului cu toate actele și informațiile necesare, consultanță și implementare în fazele post-aprobare ale proiectului.

    Prin suportul oferit de programele europene antreprenorii din domeniul agricol și cel al producției alimentare pot beneficia de economii pe termen lung sub forma economiilor la facturile de energie, se vor bucura de independență energetică, vor contribui la tranziția verde și la respectarea mediului înconjurător apelând la surse regenerabile de curent.

    Pentru a afla dacă proiectul dumneavoastră este eligibil și poate face parte din acest program, vă invităm să completați formularul disponibil aici și un consultant REI va prelua conversația.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români