• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Inteligență Artificială pentru o agricultură de precizie într-o fermă zootehnică

    agrointeligenta.ro -

    Pentru gestionarea eficientă a unei ferme în zootehnie, ai nevoie de un șef/manager de fermă, care coordonează activitățile zilnice ale fermei, gestionează bunăstarea animalelor, supraveghează resursele și implementează protocoale asigurându-se de buna funcționare a fermei.

    Dar ce te faci când nu îți permiți să plătești un astfel de șef/manager de fermă sau poate îți permiți, doar că nu găsești pe cineva de încredere?

    Aici intervine Asistentul Vocal cu Inteligență Artificială Farm Planner – produs românesc gândit și dezvoltat în România ce oferă soluții de agricultură de precizie în zootehnie. 

    Cum funcționează asistentul Vocal cu Inteligență Artificială

    Asistentul Vocal cu Inteligență Artificială servește ca un partener digital esențial, care îl ajută pe fermier să facă pași înspre a deveni el însuși șef de fermă. De asemenea, Asistentul Vocal are capacitatea de a suplini anumite aspecte ale rolului unui șef de fermă sau veterinar, complementând eforturile acestora prin simplificarea unor responsabilități critice și îmbunătățirea proceselor decizionale.

    În ultima vreme, fermele zootehnice au evoluat atât de mult încât este aproape imposibil să ținem pasul fără o tehnologie bine pusă la punct care să ne ajute să performăm și să devenim productivi. Evoluția fermelor a demonstrat că managementul acestora le poate împinge către succes sau către faliment, responsabilitatea aceasta revenind șefilor/managerilor de fermă în cazul în care susținerea investitorului este corespunzătoare. Din fericire, evoluția tehnologiei vine acum în sprijinul fermierilor din zootehnie prin farmplanner.ro. Tehnologie românească ce poate scuti fermierul de foarte multe griji, în primul rând administrative. Mai mult, programul are potențialul de a maximiza profitul prin metode inovative ce țin de agricultura de precizie și inteligența artificială, reducând astfel la minim pierderile generate de factorii decizionali umani”, a spus dr.Valentin Alexandru Duțulescu – șef lucrări catedra de rumegătoare, Facultatea de Medicină Veterinară București.

    Cum funcționează mai exact Asistentul Vocal cu Inteligență Artificială Farm Planner?

    Pasul 1. În interiorul Aplicației Mobile Farm Planner, se activează funcționalitatea Asistentului Vocal IA
    Pasul 2. Întreabă vocal Asistentul IA orice ai nevoie să știi despre ferma ta
    Pasul 3. Asistentul IA îți răspunde vocal înapoi cu informațiile de care ai nevoie

    Cum poate ajuta în fermă Asistentul Vocal cu Inteligență Artificială Farm Planner

    Ca să îți fie și mai simplu, folosind Inteligența Artificială, algoritmii noștri îți răspund la întrebări precum:

    1. Pe baza datelor referitoare la tipul de hrană și la producția de lapte, ce recomandări poți face pentru a îmbunătăți dieta bovinelor /porcinelor/caprinelor/ovinelor  mele?
    2. În baza ultimelor alerte preluate de la senzori de temperatură montați pe animalele mele, identifici comportamente anormale?
    3. Comparativ cu alte ferme similare, cum mă descurc în ceea ce privește producția de lapte și eficiența resurselor?

    Iată ce spune David Păcioianu – doctorand, cercetător în Inteligență Artificială și Head of AI la Farm Planner.

    ”Modelele lingvistice mari (LLM), aflate sub umbrela Inteligenței Artificiale, dispun acum de o bază de cunoștințe care depășește capacitatea de cunoaștere a unui om, reprezentând un punct de inflexiune în interacțiunea omului cu tehnologia. Astfel, se deschide calea către augmentarea muncii fermierilor din zootehnie în gestionarea eficientă a fermei și se democratizează accesul la expertiză de specialitate, oferind sugestii imediate care servesc ca punct de plecare pentru consultarea ulterioară a unui specialist.’’

    Farm Planner – util și fermierilor care accesează fonduri europene

    Farm Planner este o tehnologie destinata și fermierilor care accesează fonduri europene prin măsurile  DR 20 („Investiții în sectorul zootehnic”) și DR 30 („Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”). 

    Ne-am focalizat pe alinierea tehnologiei noastre la cerințele de agricultură de precizie din ghidul solicitantului pentru fermele de animale, dar în același timp, scopul principal este de a oferi fermierilor un instrument practic și valoros, care să le aducă beneficii reale și consistente, nu doar să le maximizeze punctajul în cadrul criteriilor de finanțare.

    Farm Planner este o tehnologie destinata și fermierilor care accesează fonduri europene

    Vă invităm să descoperiți mai multe despre cum Farm Planner poate transforma viziunea dumneavoastră despre zootehnie și să vă alăturați revoluției digitale care este pe cale să schimbe agricultura cum o cunoaștem, aici in România, cu un produs românesc, gândit și dezvoltat de români.

    Pentru mai multe informații și pentru a începe călătoria dumneavoastră alături de noi, vizitați www.farmplanner.ro sau ne puteti contacta direct la numărul de telefon 0726 989 307

    Haideți să construim împreună viitorul agriculturii de precizie!

    Asistentul Vocal cu Inteligență Artificială servește ca un partener digital esențial


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till