• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Principalele teme din agricultura ecologică de la nivelul UE, dezbătute la Madrid

    Angelica Lefter -

    Ambasadorii agriculturii ecologice din statele membre ale Uniunii Europene și reprezentanți ai Comisiei Europene, s-au întâlnit, la Madrid, în Spania, pentru a discuta teme de interes din cadrul acestui sector. Subiectele abordate au făcut referire la Planul de Acțiune pentru Dezvoltarea Producției Ecologice, în special metode de promovare a produselor certificate ecologic.

    Reprezentanți europeni ai agriculturii ecologice au discutat, la Madrid, în cadrul unei întâlniri de marți – 14 noiembrie, despre principalele teme din domeniul agriculturii ecologice. Printre altele, cei prezenți au vizitat o fermă de capre localizată în apropiere de Madrid.

    Citiți și: Aurel Petruș: agricultura ecologică cu îngrășământ peletizat ecologic

    Reuniunea Ambasadorilor agriculturii ecologice, de la Madrid, a fost organizată de Președinția spaniolă

    Planul de Acțiune pentru Dezvoltarea Producției Ecologice, dezbătut de ambasadorii agriculturii ecologice din UE

    Potrivit unui mesaj transmis pe pagina de Facebook a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), prezența României a fost asigurată de către Ambasadorul Agriculturii Ecologice din România, Viorel Morărescu, director în cadrul MADR.

    ”În data de 14 noiembrie, la Madrid, a avut loc reuniunea Ambasadorilor agriculturii ecologice din statele membre, organizată de către Președinția spaniolă. La această reuniune au participat reprezentanții Comisiei Europene și Ambasadorii agriculturii ecologice din toate statele membre. Prezența României a fost asigurată de către Ambasadorul Agriculturii Ecologice din România, Viorel Morărescu, director în cadrul MADR. În cadrul întâlnirii, au fost discutate subiecte referitoare la Planul de Acțiune pentru Dezvoltarea Producției Ecologice, în special metode de promovare a produselor certificate ecologic, prin spoturi publicitare TV, articole publicate în reviste de specialitate sau în ziarele centrale, astfel încât accesul la informație să fie facil atât pentru fermieri, cât și pentru consumatori”, a transmis MADR.

    Citiți și: Înregistrarea fermierilor bio 2023 – termenul limită a fost prelungit

    Fermă ecologică de capre din Spania, model de bune practici

    Fermă de capre din Spania, exemplu de bune practici pentru zootehnia ecologică

    Ferma vizitată de reprezentanții Comisiei Europene și Ambasadorii agriculturii ecologice din toate statele membre este una care activează pe piață de 27 de ani, un exemplu de bune practici pentru ceilalți fermieri.

    ”De asemenea, a fost efectuată o vizită de lucru la o fermă de animale (capre) localizată în apropiere de Madrid, cu o suprafață de 13 ha și un efectiv de 2.500 de animale din rasa Murciano Granadina. Producția de lapte și carne era procesată în cadrul aceleiași ferme, iar produsele realizate precum brânza maturată, brânza proaspătă, produse din carne au fost premiate mai mulți ani la rând. Operatorul ecologic este înregistrat în agricultura ecologică de 27 de ani și reprezintă un exemplu de bune practici pentru toți fermierii care doresc să dezvolte o afacere în domeniul agriculturii ecologice sau pentru cei care doresc să se înregistreze în agricultura ecologică”, a mai transmis MADR.

    Brânză ecologică de capre, dintr-o fermă spaniolă

    Te-ar mai putea interesa

    Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till