• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un guru indian susține că poate proteja roșiile de dăunători prin binecuvântare divină

    Violina Gorcinschi -

    Metoda unui guru pentru protejarea culturii de roșii împotriva dăunătorilor. Un guru din India, Guruji Mahendra Kumar Trivedi, le-a arătat oamenilor de știință metoda sa de a crește roșii sănătoase, fără dăunători precum nematodul galicol al tomatelor. Demonstrația a avut loc pe teren, unde Guruji Mahendra a binecuvântat „divin” semințele înainte de germinare și răsadurile înainte de transplantare. Metoda sa intitulată „Trivedi Effect” ar fi făcut ca roșiile să crească sănătoase, fără prezența dăunătorilor, iar producția a fost cu 31% mai mare decât la culturile obișnuite.

    Un guru susține că le-a dovedit oamenilor de știință americani metoda sa de eliminare a nematodelor galicol din roșii într-un experiment pe teren, prezentat de The Free Press Journal. Roșiile, un pilon culinar al multor culturi, sunt cultivate în diferite țări. În 2022, producția de tomate a crescut la 180 de milioane de tone. Roșiile nu sunt doar delicioase, ci și sănătoase, deoarece sunt o mare putere de nutrienți și sunt bogate în antioxidanți, potasiu, acid folic și vitaminele C și K.

    În întreaga lume, consumul de roșii este împărțit astfel: 80% se consumă proaspăt, iar restul de 20% este procesat în conserve de legume, ketchup-uri, supe, sucuri și sosuri. Țările de top în producția de tomate sunt China, India, Turcia și Statele Unite ale Americii, California și Florida fiind principalele state de producătoare.

    Cu toate acestea, roșiile au multe probleme de creștere comune continentelor. Diversele boli și dăunătorii, precum acarienii, provoacă pagube mari, iar acest lucru fără a lua în considerare buruienile și pierderile după recoltare, a relatat Agroxxi.ru.

    rosii
    Producție cu 31% mai mare de roșii (foto: almanac.com)

    Metoda unui guru indian pentru producții de roșii sănătoase

    Una dintre cele mai grave probleme în creșterea tomatelor este deteriorarea de către nematozi, în special nematozii  galicoli. Acești viermi microscopici se hrănesc cu rădăcini de roșii, determinând formarea de fiere care împiedică fluxul de nutrienți și apă. Pierderile anuale cauzate de nematozi pentru cultivatorii de tomate numai din Statele Unite sunt estimate la peste 100 de milioane de dolari.

    Într-un experiment, oamenii de știință de la renumitul Institut American de Cercetare Agricolă din Salinas, California, l-au invitat pe guru indian Guruji Mahendra Kumar Trivedi să efectueze un test pe teren pentru protecția roșiilor.

    Conform protocolului, guru și-a aplicat binecuvântarea divină semințelor de roșii atât înainte de germinare, cât și înainte de transplantarea răsadurilor în câmp. Acest experiment a fost efectuat pentru a evalua efectele asupra creșterii, randamentului, calității și rezistenței la dăunători în producția de tomate.

    Potrivit declarațiilor lui Guruji Mahendra Kumar Trivedi, semințele și răsadurile binecuvântate au crescut în plante sănătoase și puternice pe care nematodele nu riscau să le invadeze (au fost mai puține daune la nivelul rădăcinilor) și, ca rezultat, randamentul a fost cu 31% mai mare decât la roșiile obișnuite. Anterior, guru-ul și-a patentat metoda sub numele de marcă „Trivedi Effect” și a participat la multe studii.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români