• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Stația de condiționare a Corteva din Afumați a produs peste 2 mil. de unități de semințe în România

    Oana Timar -

    Stația de producție a semințelor a companiei internaționale de agricultură Corteva Agriscience, situată în Afumați, județul Ilfov, a încheiat cu succes sezonul de producție agricolă din 2023. Peste 2 milioane de unități de semințe de porumb și floarea-soarelui au fost produse pentru sezonul următor pe o suprafață de peste 11.000 de hectare, arată compania în cadrul unui comunicat de presă.

    În acest an, la Corteva Agriscience în România au fost recoltați și sunt în curs de procesare un total de 42 de hibrizi de porumb, 7 hibrizi de floarea-soarelui și un soi de soia. La stația de la Afumați, hibrizii produși în România sunt procesați și utilizați pentru peste 20 de țări diferite din Europa, cu cel mai mare volum în România, Bulgaria, Polonia, dar și în Ucraina, Franța și Ungaria. În plus, în vara acestui an, au fost tratate și însăcuțite 32.000 de unități de rapiță care alimentează în principal piața din România și Republica Moldova, contribuind la creșterea și dezvoltarea durabilă a agriculturii în aceste țări.

    „Corteva investește constant în dezvoltarea capabilităților oamenilor și echipamente de ultimă generație, la stația din Afumați. Angajamentul nostru se extinde la susținerea fermierilor români în atingerea rezultatelor optime din punct de vedere al productivității, prin valorificarea tehnologiilor inovatoare în România. Echipa noastră dedicată vine cu o expertiză extinsă, cu un accent deosebit pe siguranța și protecția muncii, prin care asigură desfășurarea fiecărei operațiuni într-un cadru sigur pentru obținerea unor rezultate superioare”, a declarat Jean Ionescu, Country Leader România și Republica Moldova, Corteva Agriscience.

    Stația de condiționare de la Afumați, o investiție de peste 74 de milioane de euro

    Inaugurată în 2002, stația de condiționare de la Afumați reprezintă un simbol al inovației și excelenței în procesarea semințelor. Cu o investiție care depășește 74 de milioane de euro în cei 21 de ani de existență, unitatea de producție este echipată cu utilaje de ultimă generație, inclusiv sortere optice și mașini de tratare performante. Susținută de o echipă dinamică de aproximativ 300 de angajați permanenți și sezonieri, stația asigură un ciclu de producție fără probleme pentru hibrizii Pioneer®.

    Fabrica Corteva din Afumați este una dintre cele mai mari si moderne facilități de producție Corteva din lume, este cea mai mare stație de procesare a semințelor din România, producând semințe de porumb, floarea-soarelui, soia si rapiță cu tehnologii avansate pentru clienți de pe întreg teritoriul Europei, iar de curând și Asia. Fabrica Corteva din Afumați folosește tehnologii avansate pentru a aplica semințelor de porumb și floarea-soarelui tratamente, care stimulează creșterea și sănătatea plantelor, oferind fermierilor soluții inovatoare și sustenabile.

    Fabrica Corteva de la Afumați a fost extinsă în 2021

    Cu o investiție suplimentară de 14 milioane de euro în 2021, fabrica Corteva din Afumați și-a extins capacitatea de producție de semințe de floarea-soarelui, soia și rapiță, pentru a răspunde cererii tot mai mari din partea fermierilor, la nivel național și internațional.

    Această facilitare rămâne un simbol al investițiilor susținute, progresului tehnologic și dedicării colaborative, servind drept model global pentru producția modernă de semințe. Anual, Corteva Agriscience lansează în medie 10 hibrizi de porumb și floarea-soarelui pe piața din România, cu un ciclu de lansare foarte rapid. Un hibrid premium în portofoliul Corteva rămâne pe piață timp de maximum 5 sau 6 ani, după care este înlocuit pentru a oferi soluții adaptate nevoilor fermierilor în condițiile climatice în schimbare.


    Te-ar mai putea interesa

    Preț polițe RCA pentru tractoare, în 2025. Tabelul cu tarife de referință Stimularea producției de ouă la găini iarna. Sfaturi practice Primele subvenții APIA care se transferă în noul an în conturile fermierilor

    Ultimele știri

    Fermă de găini cu Salmonella, lângă Vaslui. Aproape 6 milioane de ouă au fost retrase de pe piață Sondaj: 9 din 10 europeni sunt de acord ca UE să continue să plătească subvenții fermierilor Drumurile pe care sunt amplasate radare fixe. Amenzile, trimise direct acasă