• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Florentin Bercu a fost ales Vicepreședinte COGECA!

    Oana Timar -

    Florentin Bercu a fost ales Vicepreședinte COGECA! Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC) a reușit să obțină astăzi, joi – 30 noiembrie, încă o funcție cheie în conducerea COPA-COGECA, cea mai importantă structură de reprezentarea a fermierilor la nivel european.

    AAC a fost reprezentată la întâlnirile Prezidiilor COGECA și Praesidia COPA-COGECA, desfășurate la Bruxelles, astăzi, joi – 30 noiembrie, în format fizic de către Florentin Bercu – UNCSV.

    Principalul subiect al Praesidium COGECA au fost alegerea conducerii care are loc odată la 3 ani. Au fost 2 candidați pentru poziția de Președinte și 8 candidați pentru poziția de Vicepreședinte.

    COGECA (Confederația Generală a Cooperativelor Agricole, înființată în 1959) reprezintă interesele generale și specifice ale cooperativelor europene agroalimentare, forestiere și piscicole în rândul instituțiilor UE și al altor organizații socio-economice care contribuie la luarea deciziilor europene.

    Noua conducere COGECA
    Noua conducere COGECA

    Florentin Bercu a fost ales Vicepreședinte al COGECA din partea AAC

    România, prin Alianța pentru Agricultură și Cooperare a desemnat candidat pentru poziția de Vicepreședinte COGECA pe Florentin Bercu, directorul executiv al UNCSV, tânăr cu o pasiune înnăscută pentru agricultură, cooperative și zonele rurale.

    Florentin Bercu a obținut 109 voturi, clasându-se pe locul 3 din numărul de 155 voturi exprimate.

    ”Candidatura mea se bazează pe o angajare fermă față de prioritățile cheie cruciale pentru dezvoltarea durabilă, sustenabilă și avansarea comunității noastre cooperatiste agricole. Având încredere în puterea transformatoare a cooperativelor agricole, mă angajez să stimulez dezvoltarea socio-economică în zonele rurale prin implementarea unor măsuri care facilitează înființarea, dezvoltarea și consolidarea cooperativelor în Uniunea Europeană.

    Cooperativele din România sunt în creștere și se consolidează. Susținând reglementări agricole corecte, îmi propun să pun umărul la consolidarea poziției fermierilor prin intermediul cooperativelor pe întreg lanțul alimentar, promovând un mediu echitabil. Conștient de provocările epocii digitale, mă angajez să contribui la dezvoltarea unei strategii echilibrate la nivelul UE pentru gestionarea riscurilor, asigurând competitivitatea și adaptabilitatea fermierilor. Sunt dedicat furnizării de alternative eficiente pentru controlul bolilor și dăunătorilor, menținând în același timp sănătatea publică și stabilitatea economică. Susțin practici agricole durabile, pledând pentru reglementarea utilizării pesticidelor și a noilor tehnici genomice. În plus, subliniez necesitatea flexibilității în obligațiile PAC și propun un buget post-2027 de cel puțin 1% din PIB-ul UE, crescând la 1,4% în cazul integrării Ucrainei. O să prioritizez adaptarea strategiei de la fermă la furculiță, promovarea programelor de digitalizare agricolă, actualizarea legislației pentru protecția pieței, și intensificarea de cercetări pentru varietăți cu o toleranță ridicată la schimbările climatice. Vom lupta să obținem excluderea animalelor de fermă din sfera Directivei privind Emisiile Industriale și îmi propun să validăm habitatele naturale, stabilind numărul optim de animale sălbatice și densitatea de suprafață adecvată pentru carnivorele mari.

    Puteți conta pe mine și pe România pentru subiectele fierbinți și pentru orice bătălie pe care trebuie să o ducem împreună pentru cooperativele și fermierii noștri, vom fi ferm în prima linie.

    Cei interesați să vadă evoluția sectorului cooperatist și agricol românesc au ocazia să o facă participând la Congresul European al Fermierilor și Cooperativelor, care va fi organizat de COPA COGECA în octombrie 2024 la București, și vă invităm să participați încă de pe acum.

    Sunt om de echipă, gata să discutăm, colaborăm, identificăm obiective comune, construim împreună și să ne sprijinim reciproc.
    În concluzie, vă prezint nu doar o candidatură, ci și o angajare fermă față de aceste priorități cheie. Vă solicit sprijinul pe măsură ce ne îmbarcăm în această călătorie, conturând un viitor pentru comunitatea noastră agricolă care să fie sustenabil, prosper și rezilient”, a fost mesajul lui Florentin Bercu, Vicepreședinte COGECA, la alegerile de astăzi.

    AAC – funcții de vicepreședinte atât la COPA, cât și la COGECA

    Prin alegerea lui Florentin Bercu în funcția de Vicepreședinte al COGECA, Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC) își consolidează poziția la nivelul COPA-COGECA. La acest moment, România are, în structura de conducere, un Vicepreședinte COPA, pe Marius Micu (Federația Națională PRO AGRO), care reprezintă organizațiile fermierilor, și un Vicepreședinte COGECA (Florentin BERCU, UNCSV), care reprezintă organizațiile cooperativelor agricole din România.

    De asemenea, la nivelul Grupurilor de Lucru, AAC deține două funcții de Vicepreședinte: Liliana Piron (LAPAR, Plăți Directe) și Alexandru Țachianu(Federația Națională PRO AGRO, GL Cereale și Oleaginoase).


    Te-ar mai putea interesa

    Blocaj pe piața îngrășămintelor. Fermierii nu cumpără, în ciuda ieftinirilor. Prețuri actuale Cum a reușit ing. Roman să aibă producție de gutui într-un an în care alți pomicultori n-au recoltat nimic Avans APIA pentru bovine, ovine și caprine. Primele plăți pe cap de animal

    Ultimele știri

    Cât costă un hectar de pământ în funcție de regiune. Piața terenurilor agricole, la zi Micii fermieri care vând și conserve, obligați să se înregistreze sanitar-veterinar. Producțiile, limitate de ANSVSA Nou ordin în vigoare pentru fermierii care conduc tractoare pe drumuri publice