• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Subvenții APIA 2023 – calendar cu plățile pentru fermieri până la finalul anului

  Oana Timar -

  Subvenții APIA 2023 – calendar pentru plățile către fermieri în luna decembrie, adică până la finalul anului. Ce scheme se mai achită și ce termene au de respectat agricultorii și crescătorii de animale pentru a nu pierde din sumele ce li se cuvin de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

  Ultima lună din acest an ar trebui să aducă fermierilor în conturi în primul rând cea de-a doua tranșă de plată din subvențiile APIA, iar pentru fermierii care nu au intrat la avans, plata integrală. Sunt însă încă multe erori de soft care blochează autorizarea fermierilor la plată, așa că o parte importantă dintre aceștia speră ca finalul de an să grăbească și rezolvarea problemelor ce îi împiedică să încaseze sumele ce li se cuvin.

  Plăți APIA pentru fermieri în luna decembrie

  Calendar APIA, decembrie 2023. Plata integrală

  De astăzi, luni – 4 decembrie, centrele APIA demarează plata integrală a subvențiilor. Aceasta se face din schemele ce au fost stabilite până acum și se achită fermierilor fie diferența de 30% rămasă după autorizarea avansului, fie sumele integrale. Mai multe detalii despre plățile integrale găsiți în articolul: Tranșa a doua din subvenția APIA. Sumele care intră în conturile fermierilor

  Calendar APIA, decembrie 2023. Achitarea plăților compensatorii

  Plățile compensatorii sau pachetele compensatorii pe care fermierii le-au solicitat prin cererea unică au intrat într-o mică măsură la plata avansului.

  În decembrie, producătorii agricoli speră ca autorizările pe aceste scheme să fie grăbite, aceste subvenții reprezentând o parte importantă din sumele pe care fermierii le încasează pe hectar și/sau pe animale.

  Calendar APIA, decembrie 2023. Deblocarea plăților pentru fermierii care au fost la control

  Un număr important de fermieri au încă cererile blocate la plată din cauză că au avut control în ferme și procedura nu este finalizată. O parte dintre acești beneficiari de subvenții au fost la controlul de monitorizare pentru care s-au întocmit comisii care evaluează fiecare eroare ce nu a putut fi soluționată prin reinterpretarea imaginilor din satelit.

  O altă parte dintre fermieri au avut control în ferme și rapoartele lor sunt în curs de introducere în sistemul informatic. Și acești fermieri, la fel ca și cei care au fost la monitorizare, vor fi prioritizați pentru plată imediat ce, în cazul fiecăruia dintre ei, procedura de control va fi finalizată.

  Calendar APIA, decembrie 2023.  Termen la cererea de acord pentru subvenția la motorină

  Ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură urmează să fie prelungit până în 2026, ceea ce înseamnă că până la finalul anului, se depun cererile de acord pentru subvenția la motorină, care va fi achitată în 2024.

  Pe tot parcursul lunii decembrie, fermierii pot depune cererile de acord pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2024, la centrele judeţene ale APIA pe raza cărora sunt situate exploatațiile agricole pentru care se solicită ajutorul de stat sau unde au fost depuse cereri de plată pentru schemele de sprijin pe suprafaţă.


  Te-ar mai putea interesa

  Plăți APIA 2024. Primele subvenții ANT care vor intra în conturi Familia căreia i-au murit oile de la un tratament și-a refăcut turma cu ajutorul animalelor donate! Bobocii de orhidee se ofilesc și cad – cauze, remedii China a inventat o pastă cu care suprafețele de deșert devin terenuri arabile Anunț de la APIA pentru fermieri: Verificați-vă conturile, am plătit subvențiile!

  Ultimele știri

  Reguli simplificate la subvențiile APIA. Oficialii de la Bruxelles cer mai puține controale în ferme Guvernul a aprobat noi granturi pentru micii fermieri afectați de criza Ucraina Slovacia menține restricțiile de import pentru produsele ucrainene, în ciuda deciziilor UE Peter Tamas Nagy se alătură echipei ANZ în funcția de director general adjunct Guvernul a aprobat subvenția de 200 de euro la hectar. Cererile se depun până pe 20 mai