• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un nou ciclon polar lovește România – vremea se schimbă brusc. Prognoza meteo pentru Crăciun

    Roxana Dobre -

    Un nou ciclon polar va lovi România iar vremea se va schimba brusc. Meteorologii spun că temperaturile vor scădea brusc înainte de Crăciun iar ninsorile își vor face apariția în mai multe zone.

    Meda Andrei, meteorolog de serviciu al Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), a explicat cum va fi vremea în perioada următoare. Conform acesteia, în această perioadă temperaturile vor fi scăzute dar în ziua de Crăciun vremea va fi extrem de caldă.

    Citiți și: Cum va fi vremea de Crăciun 2023 și Revelion 2024. Prognoza meteo până pe 15 ianuarie

    Un ciclon polar va aduce zăpadă în mai multe zone

    Vremea de Crăciun. Temperaturile sunt în scădere

    Meda Andrei a explicat că de astăzi, miercuri, 20 decembrie, temperaturile încep să scadă, deși rămân în continuare peste ceea ce ar trebui să avem în mod normal pentru această perioadă. ”Însă trendul este de scădere, astfel încât vom avea maxime cuprinse, în marea lor majoritate, între 3 și 8…9 grade, cu alte cuvinte mai scăzute decât astăzi”, a explicat meteorologul la Antena 3 CNN.

    Conform prognozei de specializate publicate de ANM, în această săptămână, intervalul 18 – 24 decembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice și în extremitatea de sud a țării.

    Regimul pluviometric va fi excedentar în zona Carpaților Orientali și a Munților Apuseni și local în regiunile centrale și nord-vestice, iar în regiunile extracarpatice va fi în general deficitar.

    Citiți și: Un ciclon polar lovește România de Sărbători și ar putea aduce un Crăciun cu zăpadă ca pe vremuri

    Vremea se schimbă brusc

    Prognoza meteo pentru Crăciun 2023 vine cu temperaturi mai ridicate

    O nouă încălzire va fi resimțită însă chiar în ziua de Crăciun, după cum a anunțat reprezentanta ANM. Aceasta spune că zilele de 25 și 26 decembrie vor fi zile neobișnuit de calde.

    ”Este adevărat că mai sunt câteva zile bune până la acea dată, iar lucrurile se mai pot schimba, dar în momentul de față vorbim strict de materialele de care dispunem în acest moment. Pentru Banat, Crișana, Maramureș și Transilvania, Moldova, până în data de 24 decembrie, vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, și asta deoarece acolo temperaturile vor fi ceva mai coborâte decât în partea de sud și de sud-est. La munte vor predomina ninsorile, astfel încât, până la Crăciun, stratul de zăpadă ar putea crește considerabil”, a mai spus meteorologul.

    Prognoza actualizată publicată astăzi pe site-ul ANM confirmă că perioada Crăciunului va veni cu temperaturi pozitive.

    ”În perioada 25 decembrie 2023 – 1 ianuarie 2024, temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice și nord-estice. Cantitățile de precipitații vor fi excedentare în regiunile vestice, nord-vestice și centrale, dar mai ales în Carpații Occidentali și în jumătatea nordică a Carpaților Orientali, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă”, arată prognoza de specialitate.


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Răsadurile de ardei se îngălbenesc. Cauze, remedii Plata ANT bovine. Primele județe unde fermierii au anunțat că au banii în cont

    Ultimele știri

    Lege în Parlament: Pensii dublate pentru lucrătorii din agricultură Un fermier este acuzat că s-a „jucat cu genetica” și a creat oi uriașe pentru vânătoare Porumb distrus de Tanymecus. Nina Gheorghiță, LAPAR: România trebuie să obțină autorizarea tratamentelor sămânță pe 10 ani