• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Un ciclon polar lovește România de Sărbători și ar putea aduce un Crăciun cu zăpadă ca pe vremuri

    Violina Gorcinschi -

    Un nou ciclon polar aduce ninsori și ploi la nivel național, crescând șansele de a avea sărbători de iarnă ”ca pe vremuri”, cu zăpadă și temperaturi scăzute.

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat că, începând de mâine, vineri – 15 dembrie, vine un val de ninsori și ploi, iar vremea se va răci dramatic. Astăzi, pe 14 decembrie, ploile își fac apariția în sudul și sud-estul țării, iar mâine vor avea loc schimbări, extinzându-și aria începând de mâine.

    Finalul acestei săptămâni va presupune precipitații în toate regiunile țări, însoțite și de o răcire a vremii după câteva zile mai calde. Meteorologii au anunțat că valorile termice se vor situa la normalul perioadei, iar nopțile vor fi reci, sub 0 grade Celsius, potrivit Adevărul.

    „Așteptăm ca de mâine după-amiază(n.r: azi, 14 decembrie) aria ploilor să se deplaseze înspre regiunile sudice și treptat în zilele viitoare temperaturile vor mai scădea. Ne vom apropia de normalul acestei perioade, ceea ce înseamnă temperaturi negative pe parcursul nopților, iar în cursul zilelor să nu mai depășim 5-6 grade Celsius”, a anunțat Florinela Georgescu, director în cadrul Administrației Naționale de Meteorologie, ieri, miercuri-13 decembrie.

    ANM: Maxim 4 grade în zona Moldovei

    Astăzi, joi, pe 14 decembrie, vremea se va menține în general închisă, va fi caracterizată de temperaturi peste mediile mai multor ani specifice acestei date, în special în sud și sud-est. Astăzi vor cădea precipitații în Maramureș, în zone extinse din Cișana, Banat, Transilvania și Oltenia și izolat în celelalte regiuni.

    „Seara și noaptea, aria ploilor va cuprinde sudul și sud-estul teritoriului, iar în rest, doar pe arii restrânse vor mai fi posibile precipitații slabe mixte. La munte, ziua vor predomina ploile, iar noaptea, în special în Munții Banatului, în Carpații Meridionali și în Carpații de Curbură se vor semnala precipitații și sub formă de lapoviță și ninsoare. În zonele montane și în sud-est, cantitățile de apă vor depăși 10-15 l/mp”, au mai spus reprezentanții ANM.

    Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări temporare în zona montană înaltă, mai ales cea a Carpaților Orientali, unde se vor înregistra rafale care depășesc 70…80 km/h, iar pe arii restrânse și la intensitate mai redusă și în centru, est și sud-est. Temperaturile maxime se vor situa între 3-4 grade, în nordul Moldovei, și 15-16 grade în Dobrogea, iar cele minime vor fi cuprinse între -2 și 6 grade. Pe areale mici va fi ceață.

    În capitală, limitele termice se vor situa peste mediile multianuale specifice acestei date. Cerul va fi înnorat, iar seara și noaptea, mai ales, temporar va ploua. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va înregistra în jurul valorii de 11 grade, iar cea minimă va fi de 4-5 grade.

    un termometru in zapada
    Scăderi drastice de temperatură în toată țara (foto: freepik.com)

    Val de ninsori și ploi în aproape toată țara

    Începând de mâine, vineri-15 decembrie, temperaturile vor suferi schimbări radicale. Meteorologii preconizează că vremea va începe să se răcească, astfel, într-o bună parte a României, valorile termice vor fi în jurul mediilor multianuale specifice pentru această dată. În regiunile sudul țării, nebulozitatea va fi persistentă și vor cădea precipitații, predominant sub formă de ploaie pe parcursul zilei, iar noaptea, local, se vor transforma în lapoviță și ninsoare. În vestul teritoriului vor fi și intervale cu cer senin, iar în centrul și estul țării, cerul va fi mai mult noros și doar pe arii restrânse vor fi precipitații slabe predominant sub formă de ninsoare.

    În Munții Banatului, în Carpații Meridionali și pe zone restrânse în restul masivelor montane va ninge. Vântul va suferi intensificări în Dobrogea, jumătatea estică a Munteniei și în cea mai mare parte a Moldovei, în general cu viteze de 45-55 km/h, dar la intensitate mai redusă, pe parcursul zilei și în regiunile vestice. În rest, va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime vor fi între 1 și 9 grade, iar cele minime vor fi situate, în general, între -6 și 1 grad. Pe arii restrânse va fi ceață, mai ales în centrul țării.

    În București, temporar se vor înregistra precipitații, ziua sub formă de ploaie, iar noaptea, posibil și lapoviță sau ninsoare. Vântul va sufla în general moderat, cu viteze de 35…40 km/h. Temperatura maximă va fi de 5-6 grade, iar cea minimă de 0-1 grad.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români