• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Agrometeo pentru următoarele două săptămâni – unde vor cădea precipitații

  Angelica Lefter -

  Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a făcut publică prognoza pentru două săptămâni, în toate regiunile țării. Astfel, în perioada 4-17 decembrie, temperaturile vor alterna, de la cele mai mici valori, sub cele specifice perioadei, la cele normale pentru acest anotimp.

  Conform meteorologilor, estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) și sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

  Potrivit prognozei, în prima parte a intervalului, temperaturile diurne vor fi sub cele specifice perioadei și se vor încadra în mai multe regiuni între 5 și 7 grade Celsius. Totodată, în majoritatea regiunilor, probabilitatea de ploaie va crește din data de 7-8 decembrie.

  Citiți și: Zăpadă de Moș Nicolae. Cum va fi vremea în această săptămână

  ANM: Precipitațiile sub formă de ploaie și ninsoare vor apărea din 7-8 decembrie, în toate regiunile (foto: pixabay.com)

  Agrometeo pentru perioada 4 – 17 decembrie în Banat

  Pe parcursul primei săptămâni, regimul termic va fi caracterizat de alternanțe, cu valori apropiate de și sub cele normale în această perioadă din an, cu medii ale maximelor de 5…7 grade, mai scăzute în jurul datei de 7 decembrie (3…5 grade) și medii ale minimelor de -4…0 grade, mai ridicate în jurul datei de 7 decembrie (2…4 grade). Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluție mai constantă a temperaturilor care se vor situa în jurul celor climatologic specifice primei decade a lunii decembrie, cu medii ale maximelor de 4…6 grade și minime în jurul a 0 grade.

  Probabilitatea de precipitații va crește începând cu data de 7 decembrie și se va menține ridicată până la finalul intervalului.

  Agrometeo pentru perioada 4 – 17 decembrie în Crișana

  În prima săptămână vor fi alternanțe importante între zile, cu valori apropiate și sub cele normale în această perioadă din an, cu maxime de 5…7 grade, mai scăzute în jurul datei de 7 decembrie (3…4 grade) și minime de -4…-2 grade, mai ridicate în jurul datelor de 7 și 8 decembrie (0…2 grade) mediat regional. Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluție mai constantă a temperaturilor care vor fi în general apropiate de cele climatologic specifice primei decade a lunii decembrie (maxime de 4…6 grade și minime de -2…0 grade).

  Probabilitatea de precipitații va crește începând cu data de 7 decembrie și se va menține ridicată până la finalul intervalului.

  Agrometeo pentru perioada 4 – 17 decembrie în Transilvania

  În prima parte a intervalului, regimul termic va fi caracterizat de alternanțe importante între zile, cu maxime de 2…4 grade, mai ridicate în jurul datei de 6 decembrie (5…7 grade) și minime de -8…-3 grade, mediat regional, mai ridicate în special în jurul datelor de 7 și 8 decembrie (-1…1 grad). Pentru cea de-a doua parte a intervalului se estimează o evoluție mai constantă a temperaturilor, cu maxime ușor pozitive și minime nocturne negative.

  Probabilitatea de precipitații va crește începând cu data de 7 decembrie și se va menține ridicată până la sfârșitul intervalului.

  Citiți și: Apele au făcut prăpăd în mai multe comune. S-au emis noi alerte de inundații

  Agrometeo pentru perioada 4 – 17 decembrie în Maramureș

  Pe parcursul primei săptămâni, regimul termic va fi caracterizat de alternanțe importante între zile, cu maxime de 2…4 grade, mai ridicate în jurul datei de 6 decembrie (6…8 grade) și minime de -5…-2 grade, mediat regional, mai ridicate în special în jurul datelor de 7 și 8 decembrie (0…2 grade). Pentru cea de-a doua parte a intervalului este estimată o evoluție mai constantă a temperaturilor care se vor situa în jurul celor climatologic specifice primei decade a lunii decembrie, respectiv maxime ușor pozitive, în medie de 2…4 grade și minime nocturne negative, în medie -3…-1 grad.

  Regimul pluviometric va fi caracterizat prin perioade în care precipitațiile vor fi frecvente și local mai însemnate cantitativ, cu o probabilitate mai mare în data de 8 decembrie.

  Agrometeo pentru perioada 4 – 17 decembrie în Moldova

  Intervalul va debuta cu valori termice apropiate de normele specifice perioadei, în medie se vor înregistra temperaturi maxime de 1…3 grade, iar minimele vor fi de -5…-2 grade. În a doua săptămână din interval, 11-17 decembrie, valorile termice se vor situa ușor sub cele climatologic specifice perioadei, astfel încât vor fi, în medie, maxime în jurul a 1 grad ziua și -5…-4 grade noaptea.

  Probabilitatea de precipitații se va menține crescută, până la finalul intervalului, începând cu data de 7 decembrie.

  Agrometeo pentru perioada 4 – 17 decembrie în Dobrogea

  Valorile termice vor crește treptat în primele zile din interval, când se vor situa ușor peste normele specifice perioadei – vor fi maxime de la 4 până spre 8 grade și minime de la -2 grade spre 4 grade (mai scăzute în primele două zile). Până la sfârșitul primei săptămâni din interval, temperaturile vor avea ușoare oscilații, urmând ca din a doua săptămână să se resimtă o scădere a acestora, situându-se în jurul celor specifice perioadei. Astfel, vor fi maxime de 4…5 grade și minime de -1…1 grad. În a doua săptâmână, tendința este de răcire treptată, cu valori ce se vor apropia de mediile multianuale.

  Probabilitatea de ploaie va fi mai mare în 4 decembrie și, din nou, începând din 7 decembrie, până spre finalul intervalului.

  Agrometeo pentru perioada 4 – 17 decembrie în Muntenia

  Regimul termic va fi apropiat de normal în prima săptămână, cu maxime cuprinse între 3 și 7 grade și minime ce se vor încadra între -5 și 3 grade. Temperatura aerului va marca o ușoară creștere în a doua săptămână, cu maxime cuprinse între 3 și 9 grade și minime de -2…4 grade.

  Precipitațiile vor fi deficitare, cu excepția intervalului 7-11 decembrie, când vor fi posibile cantități de apă mai însemnate, predominant sub formă de ploaie și lapoviță.

  Agrometeo pentru perioada 4 – 17 decembrie în Muntenia

  Temperaturile se vor menține apropiate de cele normale în prima săptămână, cu maxime cuprinse între 3 și 7 grade și minime ce se vor încadra între -6 și 3 grade. Regimul termic se va menține apropiat de normal în a doua săptămână, cu valori ce vor oscila ușor (maxime de 3…9 grade și minime de -3…4 grade).

  Precipitațiile vor fi deficitare în cea mai mare parte a intervalului, dar în intervalul 7-11 decembrie vor fi posibile cantități de apă moderate, predominant sub formă de ploaie și lapoviță.

  Agrometeo pentru perioada 4 – 17 decembrie la munte

  Vremea va fi rece pe parcursul întregului interval, cu temperaturi apropiate de normalul perioadei. Astfel vor fi maxime cuprinse între -7 și 4 grade și minime ce se vor încadra între -14 și 0 grade, cu ger la altitudini de peste 1500 de metri.

  Probabilitatea pentru precipitații va fi mai ridicată în intervalul 7-11 decembrie, când precipitațiile, predominant sub formă de ninsoare, vor putea fi moderate cantitativ.


  Te-ar mai putea interesa

  Încrețirea sau răsucirea frunzelor la ardei. Cauze, remedii Guvernul a majorat bugetul APIA. Când ar intra în conturi subvenția de 100 euro Județul unde jumătate din suprafața semănată cu grâu este deja calamitată de secetă

  Ultimele știri

  Plantare castraveți: perioade, distanțe între răsaduri Eurostat: România, printre țările din UE cu scăderi ale efectivelor de animale Premierul Marcel Ciolacu – veste bună pentru crescătorii de animale!