• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Adrian Pintea, secretar de stat: Reorganizarea MADR, amânată până la jumătatea lui 2024

    Roxana Dobre -

    Guvernul a amânat până la jumătatea anului viitor reorganizarea ministerelor, inclusiv a Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), a anunțat secretarul de stat, Adrian Pintea. Acesta a menționat că discuțiile privind reorganizarea vor fi reluate după Sărbătorile de iarnă, atât cu sindicatele cât și cu reprezentanții instituțiilor implicate.

    Secretarul de stat în MADR, Adrian Pintea, a anunțat în cadrul emisiunii Agrostrategia de pe TVR 1 că Guvernul a hotărât să proroge termenul pentru reorganizarea ministerelor, inclusiv a MADR. Acesta a specificat că noul termen este 30 iunie 2024.

    Citiți și: Agențiile din Ministerul Agriculturii care scapă de reorganizare

    Reorganizarea MADR a fost amânată

    Adrian Pintea, secretar de stat: Termenul pentru reorganizare a fost prorogat

    Secretarul de stat în MADR a menționat că termenul inițial de 31 decembrie 2023 era prea scurt pentru reorganizarea ministrelor. De aceea, premierul Marcel Ciolacu a decis ca acesta să fie prelungit până la 30 iunie 2024.

    „Reorganizarea ministerului cumva era în linie dreaptă dar s-a hotărât în ședința de Guvern de săptămâna trecută să se dea o prorogare de termen pentru că erau foarte multe termene de implementat până la data de 31 decembrie 2023. Premierul Marcel Ciolacu a spus că fiind multe termene ar trebui să nu le facem pe colț de masă pentru că totuși este vorba de foarte multe instituții și atunci s-a prorogat termenul până la data de 30 iunie 2024 astfel încât toate ministerele, inclusiv noi, ministerul Agriculturii, să fim pregătiți”, a spus Adrian Pintea pentru Agrostrategia de pe TVR 1, ediția de luni, 18 decembrie.

    Citiți și: Florin Barbu a prezentat planul de reorganizare a Ministerului Agriculturii

    Discuții cu sindicatele și reprezentanții instituțiilor, după Sărbători

    Adrian Pintea a mai anunțat că după perioada sărbătorilor vor începe o serie de discuții cu sindicatele și reprezentanții instituțiilor care urmează să intre la reorganizare.

    ”Desigur, până la implementare vor fi discuții cu toți factori implicați, atât sindicate cât și instituțiile care vor intra efectiv în reorganizare astfel încât să facem un lucru bun. Toate instituțiile trebuie să pună în aplicare legea iar strict pentru Ministerul Agriculturii sunt lucruri bune, poate unele au fost făcute în grabă astfel încât este timp încă o jumătate de an și după sărbători vor reîncepe discuțiile să facem o formă finală a schemei MADR și a instituțiilor subordonate”, a mai spus secretarul de stat în MADR.

    Acesta a completat că sunt și instituții care vor rămâne de sine stătătoare. ”Instituțiile subordonate cum am spus și cu alte ocazii, APIA, AFIR, ANIF și Antigrindina vor rămâne instituții de sine stătătoare pentru că nu are rost să luăm decizii care să le bulverseze activitatea. De asemenea pentru ANIF sunt foarte multe proiecte în derulare. Trebuie să se înțeleagă că reorganizarea nu are scopul să distrugem ceva, ci trebuie să fim costructivi. Adică sunt unele instituții care trebuie să vină sub umbrela Direcțiilor Agricole Județene (DAJ). De ce? În primul rând un fermier dacă are o problemă strict pe agricultură, atunci va merge la Direcția Agricolă unde va întâlni toate instituțiile la care poate trebuia sî umble o jumătate de zi pentru rezolvarea unei probleme”, a mai adus precizări Adrian Pintea.

    Agrostrategia – TVR 1. Invitat: Adrian Pintea, MADR (19.12.2023)


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Plugul cu vibrații – inovația românească pentru o arătură mai eficientă și cu consum redus de motorină Lege nouă în Monitorul Oficial: Vânzarea unui teren agricol devine nulă dacă nu se achită acest impozit!

    Ultimele știri

    Nou val de ploi torențiale și grindină. Județele sub alertă de inundații Prețul rapiței 2024 la început de mai, în portul Constanța. Contracte importante pentru export Sate lovite de furia naturii, în prima zi de Paști. Grindina și viiturile au făcut prăpăd în mai multe zone din țară