• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Schemă de 20.000.000 euro/beneficiar, prelungită până la 15 ianuarie. Cine beneficiază de bani

    Roxana Dobre -

    Schema în cuantum de 20.000.000 euro/beneficiar care va fi prelungită de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Florin Barbu a anunțat că beneficiarii care se încadrează pentru investițiile în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare vor putea depune cereri până la 15 ianuarie.

    Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că sesiunea de proiecte pentru energie verde în ferme va fi prelungită până la 15 ianuarie 2024. Termenul inițial pentru închiderea perioadei de depunere a proiectelor era 15 decembrie 2023, ora 23.59.

    Citiți și: MADR lansează sesiunea de proiecte pentru energie verde în ferme. Finanțarea, 100% nerambursabilă

    Perioada pentru depunerea proiectelor de producere de energie verde în ferme va fi prelungită

    Florin Barbu, MADR: Vom prelungi această schemă până pe data de 15 ianuarie

    Ministrul Agriculturii a menționat că Schema pentru sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare va fi prelungită cu o lună.

    ”Deja am primit și o solicitare din partea organizațiilor de udători care sunt beneficiari. Vom prelungi această schemă până pe data de 15 ianuarie, ca fermierii, organizațiile de udători și procesatorii să aibă timp să-și facă proiectele, să fie depuse și să beneficieze de aceste măsuri foarte bune pentru fermele din România”, a spus ministrul Agriculturii la Agrotv. Acesta a menționat că termenul inițial pentru închiderea perioadei de depunere a proiectelor era 15 decembrie 2023.

    Citiți și: MADR: Calendar nou pentru proiectele de finanțare pentru energie verde în ferme

    Alocare de 150 de milioane de euro pentru beneficiari

    Sesiunea pentru energie verde în ferme a fost lansată la 20 noiembrie și urma să se încheie la 15 decembrie.  Alocarea stabilită pentru 2023 este de 150 de milioane de euro, aceasta fiind în funcție de capacitățile instalate la nivelul întreprinderii:

    Valoarea ajutorului de stat este 100% nerambursabilă, iar potențialii beneficiari pot depune mai multe proiecte, doar dacă investițiile vizează locuri de consum diferite, cu încadrarea în limita sumei de 20.000.000 euro/ beneficiar.

    Solicitările de finanțare prin Schema de ajutor de stat privind sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare se pot depune pe www.afir.ro.

    Schema de ajutor de stat privind sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare se finanțează din Fondul pentru modernizare, gestionat de Ministerul Energiei. Administratorul schemei de ajutor de stat este Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

    Conform MADR, pentru energie eoliană, finanțarea este de maximum 1.400.000 de euro/ MW pentru capacități instalate mai mici sau egale de 1 MW și de maximum 700.000 euro/ MW capacități instalate mai mari de 1 MW.

    Pentru energia solară, valoarea sprijinului este de până la 1.000.000 euro/ MW pentru capacități instalate mai mici sau egale de 1 MW și de până la 500.000 euro/ MW pentru capacități instalate mai mari de 1 MW.

    Beneficiarii eligibili sunt întreprinderile din sectorul agricol, întreprinderile din sectorul industriei alimentare, societățile agricole, precum și organizații/federații de organizații din domeniul îmbunătățirilor funciare.


    Te-ar mai putea interesa

    Piața cerealelor, din nou sub presiune. Prețuri la zi Tractoarele Zetor pe care fermierii le pot cumpăra prin programul Rabla pentru Tractoare Subvenții APIA 2024 – tranșa a doua. Plățile finale achitate pe hectar și cap de animal

    Ultimele știri

    Mega-focar de Pesta Micilor Rumegătoare în Bulgaria. Oierii au ascuns boala timp de 2 săptămâni Legume și fructe care se recoltează în luna noiembrie La aniversarea primilor 7 ani de activitate, Franciza RO concept OSCAR ajunge la 90 de benzinării