• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Schemă de 20.000.000 euro/beneficiar, prelungită până la 15 ianuarie. Cine beneficiază de bani

  Roxana Dobre -

  Schema în cuantum de 20.000.000 euro/beneficiar care va fi prelungită de Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR). Florin Barbu a anunțat că beneficiarii care se încadrează pentru investițiile în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare vor putea depune cereri până la 15 ianuarie.

  Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a anunțat că sesiunea de proiecte pentru energie verde în ferme va fi prelungită până la 15 ianuarie 2024. Termenul inițial pentru închiderea perioadei de depunere a proiectelor era 15 decembrie 2023, ora 23.59.

  Citiți și: MADR lansează sesiunea de proiecte pentru energie verde în ferme. Finanțarea, 100% nerambursabilă

  Perioada pentru depunerea proiectelor de producere de energie verde în ferme va fi prelungită

  Florin Barbu, MADR: Vom prelungi această schemă până pe data de 15 ianuarie

  Ministrul Agriculturii a menționat că Schema pentru sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare va fi prelungită cu o lună.

  ”Deja am primit și o solicitare din partea organizațiilor de udători care sunt beneficiari. Vom prelungi această schemă până pe data de 15 ianuarie, ca fermierii, organizațiile de udători și procesatorii să aibă timp să-și facă proiectele, să fie depuse și să beneficieze de aceste măsuri foarte bune pentru fermele din România”, a spus ministrul Agriculturii la Agrotv. Acesta a menționat că termenul inițial pentru închiderea perioadei de depunere a proiectelor era 15 decembrie 2023.

  Citiți și: MADR: Calendar nou pentru proiectele de finanțare pentru energie verde în ferme

  Alocare de 150 de milioane de euro pentru beneficiari

  Sesiunea pentru energie verde în ferme a fost lansată la 20 noiembrie și urma să se încheie la 15 decembrie.  Alocarea stabilită pentru 2023 este de 150 de milioane de euro, aceasta fiind în funcție de capacitățile instalate la nivelul întreprinderii:

  Valoarea ajutorului de stat este 100% nerambursabilă, iar potențialii beneficiari pot depune mai multe proiecte, doar dacă investițiile vizează locuri de consum diferite, cu încadrarea în limita sumei de 20.000.000 euro/ beneficiar.

  Solicitările de finanțare prin Schema de ajutor de stat privind sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare se pot depune pe www.afir.ro.

  Schema de ajutor de stat privind sprijinirea investițiilor în noi capacități de producere a energiei electrice produsă din surse regenerabile pentru autoconsumul întreprinderilor din cadrul sectorului agricol și industriei alimentare se finanțează din Fondul pentru modernizare, gestionat de Ministerul Energiei. Administratorul schemei de ajutor de stat este Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale.

  Conform MADR, pentru energie eoliană, finanțarea este de maximum 1.400.000 de euro/ MW pentru capacități instalate mai mici sau egale de 1 MW și de maximum 700.000 euro/ MW capacități instalate mai mari de 1 MW.

  Pentru energia solară, valoarea sprijinului este de până la 1.000.000 euro/ MW pentru capacități instalate mai mici sau egale de 1 MW și de până la 500.000 euro/ MW pentru capacități instalate mai mari de 1 MW.

  Beneficiarii eligibili sunt întreprinderile din sectorul agricol, întreprinderile din sectorul industriei alimentare, societățile agricole, precum și organizații/federații de organizații din domeniul îmbunătățirilor funciare.


  Te-ar mai putea interesa

  AFIR a publicat Ghidul solicitantului pentru DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații Guvernul a aprobat mecanismul prin care se împart fondurile UE pentru acvacultură și pescuit AFIR: Fonduri europene achitate în conturile fermierilor. Intervenții deschise acum Agenție de plăți: S-au epuizat banii pentru fermierii din zona montană! Fonduri europene pentru achiziția de utilaje prin DR-20: condiții, praguri de punctaj

  Ultimele știri

  Reguli simplificate la subvențiile APIA. Oficialii de la Bruxelles cer mai puține controale în ferme Guvernul a aprobat noi granturi pentru micii fermieri afectați de criza Ucraina Slovacia menține restricțiile de import pentru produsele ucrainene, în ciuda deciziilor UE Peter Tamas Nagy se alătură echipei ANZ în funcția de director general adjunct Guvernul a aprobat subvenția de 200 de euro la hectar. Cererile se depun până pe 20 mai