• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Conferința de încheiere a proiectului Erasmus+ ”Bune practici de guvernanță în cadrul cooperativelor agricole – GGPAC”

  Oana Timar -

  Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sector Vegetal (UNCSV), a avut onoarea să găzduiască ieri, joi – 7 decembrie, conferința de încheiere a proiectului Erasmus+ ”Bune practici de guvernanță în cadrul cooperativelor agricole –GGPAC” (nr. 2021-1-RO01KA220-VET-000025577).

  Evenimentul, desfășurat la Ramada Plaza Hotel din București, a reprezentat o platformă esențială pentru schimbul de cunoștințe și experiențe în domeniul guvernanței cooperativelor agricole.

  Obiectivul principal al evenimentului a fost adoptarea de strategii pentru menținerea și dezvoltarea efectelor pozitive ale proiectului pe termen lung.

  Evenimentul a debutat cu un cuvânt de bun venit adresat participanților, susținut de către domnul Mircea-Paul Băluță, Președintele UNCSV. Acesta și-a exprimat bucuria de a găzdui aceasta importanta conferința, subliniind importanța schimbului de idei și experiențe în domeniul cooperativelor agricole.

  Președintele UNCSV a evidențiat obiectivele conferinței, concentrându-se pe promovarea și dezvoltarea bunelor practici de guvernanță în cadrul cooperativelor agricole. De asemenea, a subliniat rolul esențial pe care îl au aceste cooperative în economia țării și importanța lor în asigurarea sustenabilității și dezvoltării sectorului agricol.

  Evenimentul a reprezentat un cadru esențial pentru interacțiunea și schimbul de idei și informații între echipa executivă și membrii UNCSV, partenerii proiectului din Franța, Grecia și Estonia, reprezentanții autorităților statului și participanții interesați de progresul sectorului agricol din România.

  Puncte cheie ale conferinței:

  Prezentări și discuții sustinute de echipa executivă și membrii UNCSV:

  – Echipa executivă și membrii UNCSV au prezentat mai multe sesiuni, evidențiind progresele și inițiativele întreprinse în promovarea bunelor practici de guvernanță în cooperativele agricole. În plus, membrii UNCSV au împărtășit experiențele lor în gestionarea cooperativelor și au oferit perspective pentru viitor, inspirate din cadrul schimburilor de experiență din Grecia, Estonia și Franta, care au avut loc în timpul desfășurării proiectului.

  Contribuții din partea partenerilor de proiect din Franța, Grecia și Estonia:

  – Partenerii din Franța, Grecia și Estonia implicați în proiect au contribuit cu o viziune internațională asupra guvernanței în cooperativele agricole. Prezentările lor au adus în discuție modele și practici de succes implementate în țările lor.

  Prezentări din Partea Autorităților Statului:

  – Autoritățile statului, reprezentate de domnul Adrian CHESNOIU, Președintele Comisiei de Agricultură CDEP, și domnul Valeriu TABĂRĂ, Președintele ASAS, au prezentat viziunile și strategiile pentru eficientizarea activității de management și guvernanță a cooperativelor agricole din România.

  Participarea Activă a Participanților la Eveniment:

  – Participanții la conferință au avut oportunitatea de a-și exprima opinii și întrebări în cadrul discuțiilor și sesiunilor de prezentare. Schimbul de idei și experiențe a contribuit la atmosfera interactivă și constructivă a evenimentului.

  Sesiunea de închidere a conferinței a fost condusă de Nadia Maxim, Expert în cadrul Agenției Naționale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale (ANPCDEFP). În cadrul acestei sesiuni, MAXIM a prezentat o recapitulare a evenimentului și a tras concluziile esențiale. De asemenea, a avut plăcerea să acorde echipei UNCSV un trofeu și o diplomă în semn de recunoaștere pentru succesul remarcabil al proiectului desfășurat, clasându-l printre cele mai bune proiecte finanțate prin programul Erasmus din România.

  Echipa UNCSV se simte onorată și încurajată de această recunoaștere, iar premiul reprezintă o motivare suplimentară pentru continuarea eforturilor în sprijinul dezvoltării și consolidării cooperativelor agricole din țară.

  Evenimentul a reprezentat o reușită în promovarea schimbului de cunoștințe și colaborarea între diverse părți interesate, cu scopul comun de a îmbunătăți guvernanța în sectorul cooperativelor agricole din România.

  Evenimentul a reunit peste 130 de specialiști, reprezentanți ai cooperativelor agricole și alte persoane interesate de evoluția acestui sector vital al economiei. Deschiderea oficială a constituit un moment de început promițător pentru o zi plină de discuții constructive și schimb de informații.

  Proiectul Erasmus+ KA2-VET ”Bune practici de guvernanță în cadrul cooperativelor agricole” a demonstrat că, colaborarea internațională poate aduce schimbări pozitive și durabile în domeniul agricol. Participanții au exprimat dorința de a continua schimbul de experiență și bune practici pentru consolidarea și dezvoltarea ulterioară a cooperativelor agricole.

  Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sector Vegetal (UNCSV) mulțumește tuturor participanților și partenerilor pentru implicare și contribuție la succesul acestei conferințe.


  Te-ar mai putea interesa

  Oierii sar în ajutorul familiei care și-a pierdut oile în urma unui tratament făcut în fermă China a inventat o pastă cu care suprafețele de deșert devin terenuri arabile A ajuns primul transport cu oi donate pentru oierul căruia i-au murit animalele de la un tratament Plăți APIA 2024. Primele subvenții ANT care vor intra în conturi Preț arpagic 2024. Cât costă un kg de arpagic în diferite județe

  Ultimele știri

  Reguli simplificate la subvențiile APIA. Oficialii de la Bruxelles cer mai puține controale în ferme Guvernul a aprobat noi granturi pentru micii fermieri afectați de criza Ucraina Slovacia menține restricțiile de import pentru produsele ucrainene, în ciuda deciziilor UE Peter Tamas Nagy se alătură echipei ANZ în funcția de director general adjunct Guvernul a aprobat subvenția de 200 de euro la hectar. Cererile se depun până pe 20 mai