• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cel mai ieftin brad de Crăciun. Prețuri pentru brazi în marile magazine și la Romsilva

  Angelica Lefter -

  Preț brazi de Crăciun – cât costă un brad natural la marile magazine precum Lidl, Carrefour, Hornbach sau Dedeman, dar și unde găsiți cel mai ieftin brad de Crăciun, vă spunem în acest articol în care am analizat care sunt prețurile pentru pomii din acest an.

  Brazii de Crăciun sunt nelipsiți din casele românilor. După buget, fiecare își caută bradul pe care și-l dorește. Exceptând brazii artificiali, cei naturali se încadrează ca preț între 59,99 de lei, cei mai ieftini și peste 300 de lei cei mai scumpi, în acest an.

  Brazii naturali pentru Crăciun pot fi achiziționați din piețe sau din magazine. Un singur lucru este cert: brazii de Crăciun se găsesc pentru toate gusturile și toate buzunarele.

  Citiți și: Cum se plantează bradul de Crăciun la ghiveci după Sărbători

  Preț brazi de Crăciun. Un brad natural pornește în piață de la 50-60 de lei

  Prețul brazilor de Crăciun nu este anul acesta cu mult mai mare decât în 2022. Mulți români au împodobit deja bradul de Crăciun. Cei care nu au făcut-o încă, ori nu au avut timp să caute bradul natural perfect, ori au așteptat o ieftinire a acestora, pe măsură ce zilele trec și în pragul Crăciunului, vânzătorii nu vor să rămână cu marfa pe stoc.

  Prețul unui brad de Crăciun este accesibil în marile magazine, acolo unde se pot alege pomii în funcție de dimensiuni, de varietatea bradului și de originea lui – unii provin din pepiniere de la noi, dar cei mai mulți sunt de import.

  O mare parte dintre români obișnuiesc să cumpere brazii din piețe, acolo unde se amenajează locuri speciale pentru cei care vând pomi. Prețul unui brad natural în piață pornește de la 50-60 de lei, în funcție de înălțimea și bogăția coroanei. Prețul pomilor de iarnă depășesc 1.000 de lei pentru exemplare de peste trei-patru metri ce se pretează în spații comerciale.

  Preț brazi de Crăciun la Dedeman, Hornbach sau Brico Depot

  Cât costă un brad de Crăciun la Hornbach, Brico Depot sau Dedeman

  În acest an, marile lanțuri de magazine fac concurență acerbă celor care vând brazi în piață. În magazine, brazii se găsesc de la cele mai acceptabile prețuri, între 50 – 70 de lei, la peste 300 de lei, asta în funcție de mărimi.

  Preț brad de Crăciun în marile magazine:

  Citiți și: Bănuțul de cupru – secretul pentru ca bradul de Crăciun să nu se usuce

  Preț brazi de Crăciun la supermarketuri Carrefour, Lidl sau Kaufland

  Preț brazi de Crăciun. Cât costă un brad la Carrefour, Lidl sau Kaufland

  Marile lanțuri de supermarket au oferte de brazi de Crăciun. La Carrefour, prețul mediu al unui pom este de 99 de lei, brazii putând fi achiziționați în promixitatea intrării în supermarket.

  Un preț similar este și la brazii de Crăciun de la Lidl care se vând la 99 de lei cie de circa 2 metri înălțime, în timp ce pomii la 1,3-1,5 metri au un preț de 74,99 de lei.

  Prețul unui brad de Crăciun la Kaufland variază între 150 de lei pentru un brad mai mic și 250 pentru cei stufoși și înalți.

  Alte lanțuri de magazine pun la dispoziție brazi artificiali, care însă au prețuri mai mari decât cei naturali. Principala cauză este faptul că au o amprentă de carbon mare și pot polua o lungă vreme. Mai mult, aceștia sunt fabricați în China și costurile de transport sunt mai mari.

  Prețul brazilor de Crăciun pornește de la 15 lei pentru un molid

  Cel mai ieftin brad de Crăciun poate fi cumpărat de la Romsilva

  Cel mai ieftin brad de Crăciun este vândut de Romsilva care vinde pomii cu prețuri între 15 și 35 de lei, direct de la ocoalele silvice. Anul acesta Regia Națională a Pădurilor Romsilva a anunțat la finalul lunii noiembrie că din cei 24.796 de pomi de Crăciun care vor fi puşi pe piaţă prin intermediul ocoalelor silvice de stat, 17.569 bucăţi sunt produşi în pepinierele silvice ale Romsilva, în cadrul unor culturi specializate, iar 7.227 provin din lucrări silvice autorizate, în urma cărora se extrag exemplarele din regenerările naturale unde există o densitate excesivă.

  Cei mai mulți pomi de Crăciun de la Romsilva sunt din specia brad, 18.898, iar diferenţa de 5.898 de bucăţi sunt din specia molid sau alte specii de răşinoase.

  Cei mai ieftini brazi de Crăciun sunt vânduți de Romsilva cu un preț de pornește de la 15 lei pentru un molid de 1,3 metri și ajung la un preț de 35 de lei la un brad cu înălțimea între 2 și 3 metri. Pomii de Crăciun cu înălţimi de peste 3 metri sunt consideraţi comenzi speciale, a mai transmis Romsilva.

  Cel mai bun preț pentru bradul de Crăciun de la Romsilva este accesibil numai persoanelor fizice care cumpără pomii direct de la ocoalele silvice din cadrul Romsilva.


  Te-ar mai putea interesa

  Mușuroirea tomatelor. Când și cum se face Încrețirea sau răsucirea frunzelor la ardei. Cauze, remedii Vaci de rasă donate de fermieri pentru crescătorul căruia i-au ars animalele într-un incendiu în grajd

  Ultimele știri

  Fusilade Forte, de la Nufarm, a distrus buruienile din solele de floarea-soarelui lucrate de Biță Răcman Avertismentul unui șef APIA: Fermierii care rămân fără subvenții în acest an! Anchetat de fraudă după ce a câștigat licitația pentru a cumpăra un port la Dunăre