• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Cine va gestiona dosarul NGT din partea MADR. Decizia ministrului Barbu

  Angelica Lefter -

  Ministrul Agriculturii, Florin Barbu a emis un ordin de ministru privind desemnarea Anielei Florina Radu, consilier afaceri europene, să exercite o serie de atribuții cheie pe durata desfășurării negocierilor pe dosarul CE ”Noi tehnici genomice” – NGT.

  Actul normativ a fost semnat la finalul săptămânii trecute, pe 7 decembrie și include și atribuțiile ce îi revin Anielei Radu, inclusiv cea de coordonare a consultărilor inter-instituționale, armonizarea punctelor de vedere și întocmirea mandatelor destinate grupurilor europene, în problema dosarului NGT.

  Dosarul CE ”Noi tehnici genomice” a fost respins în forma propusă de Comisia Europeană (foto: adevarul.ro)

  ”Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, având în vedere:

  Referatul Direcției generale afaceri europene și relații internaționale nr. 266960/2023, înregistrat la Direcția management resurse umane sub nr. 85070/2023;

  În temeiul prevederilor:

  – Art. 57 alin. (1) și (2) al Ordonanței de Urgență nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare;
  – Art. 9 alin. (4) și alin (5) din Hotărârea Guvernului nr. 30/2017 privind organizarea și funcționarea Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, precum și pentru modificarea art.6 alin. (6) din Hotărârea Guvernului nr. 1186/2014 privind organizarea și funcționarea Autorității pentru Administrarea Sistemului Național Antigrindină și de Creștere a Precipitațiilor, cu modificările și completările ulterioare emite prezentul Ordin.

  Art. 1. (1) Doamna Radu Aniela Florina, consilier afaceri europene la Serviciul coordonare politici europene, programe cu finanțare UE și relații internaționale din cadrul Direcției generale afaceri europene și relații internaționale, se desemnează, pe durata desfășurării negocierilor pe dosarul CE ”Noi tehnici genomice”, care se află în discuții la nivelul de Consiliu UE, să analizeze și să coordoneze elaborarea mandatelor destinate grupurilor de lucru europene.

  (2) În aplicarea alin.(1), doamna Radu Aniela Florina, exercită următoarele atribuții:

  (a) Coordonarea consultărilor inter-instituționale necesare elaborării mandatelor;
  (b) Coordonarea consultării tururor reprezentanților mediului privat;
  (c) Armonizarea punctelor de vedere și întocmirea mandatelor;
  (d) Asigurarea reprezentativității la nivel european și național în acest dosar;
  (e) Îndeplinirea tuturor acțiunilor suplimentare necesare pentru ducerea la îndeplinire a negocierilor Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe acest dosar de negociere.

  Art. 2. Direcția Management Resurse Umane va comunica prezentul Ordin, în format electronic Direcției generale de afaceri europene și relații internaționale și doamnei Radu Aniela Florina care are obligația să ducă la îndeplinire prevederile acestuia”, se arată în Ordinul MADR.

  Vă reamintim că astăzi, luni – 11 decembrie, în cadrul Consiliului AgriFish, reuniunea miniștrilor agriculturii din statele membre ale UE, propunerea Comisiei Europene privind NGT a fost respinsă. România s-a numărat printre statele care au votat împotriva reglementărilor în forma propusă, arătând că NGT sunt necesare agriculturii, dar acestea trebuie să fie adoptate cu reguli juridice și comerciale clare, care să nu discrimineze fermierii români.


  Te-ar mai putea interesa

  Ce se pune în gropi la plantarea răsadurilor de castraveți Anunț pentru fermieri: Astăzi s-a făcut plata pentru subvenția de 100 euro la hectar! Fasolea, cea mai nouă cultură în ferma familiei Gheorghiță. De la 2 hectare, la 100 de hectare

  Ultimele știri

  Ministrul Agriculturii: Vom aloca sumele necesare pentru despăgubiri în zonele afectate de secetă Florin Barbu: România poate obține 30 de milioane de tone de porumb pe an după reabilitarea sistemului de irigații Micii fermieri din Olt și-au făcut o moară cu pietre ce produce făină integrală de grâu și secară