• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Andrada Guzgă a dat lovitura cu o afacere inedită la sat în care a investit 40.000 de euro

  Roxana Dobre -

  Afacerea profitabilă cu care o tânără a dat lovitura la sat. Andrada Guzgă, o tânără de 27 de ani din județul Iași a investit 40.000 euro nerambursabili într-o firmă de catering la sat, o afacere la care puțini s-ar fi gândit că ar fi un succes în mediul rural.

  Andrada Guzgă, o tânără de 27 de ani din județul Iași, absolventă a specializării Protecția consumatorului și a mediului a găsit o soluție inedită de a face bani la sat. Aceasta a investit într-o afacere tip catering, după cum se arată într-o postare făcută pe pagina de Facebook a Facultății de Agricultură USV Iași.

  Citiți și: Un crescător român de vaci a fondat o afacere de milion de euro în Noua Zeelandă

  O tânără ieșeancă a investit într-o afacere ”inedită” în mediul rural (foto: Facultatea de Agricultură USV Iași/Facebook)

  Investiție de 40.000 într-o firmă de catering

  Andrada Guzgă a povestit că  investiția a fost făcută în comuna Țibănești, județul Iași, prin intermediul proiectului e-Antreprenor.

  ”Prin intermediul proiectului e-Antreprenor ne-am gândit să investim cei 40.000 euro nerambursabili într-o firmă de catering. Inițial am vrut să înființez o brutărie, dar spațiul nu-mi permitea, nici forță de muncă nu găseam, de aceea am zis că trebuie să ne adaptăm, să nu pierdem finanțarea. Analizând nevoile din piață am ajuns la concluzia să facem firma de catering, în comuna Țibănești, județul Iași. În timp ce gătitul este pentru unii o formă de destindere sau o necesitate, pentru alţii activitatea din bucătărie înseamnă o sursă de a face bani. Şi nu puţini, în condiţiile în care serviciile de catering sunt din ce în ce mai căutate. Cei care s-au îndreptat către o afacere de acest fel au descoperit că au posibilităţi reale de câştig, iar administrarea firmei nu este dificilă”, a spus Andrada Guzgă, care este absolventă a specializării Protecția consumatorului și a mediului, iar ulterior a cursurilor de masterat specializarea Management în alimentație publică și agroturism, din cadrul Facultății de Agricultură USV Iași.

  Citiți și: Idee de afacere: solarul de închiriat. Contractul se face pe un an, se asigură inclusiv răsadurile

  Afacere de succes în mediu rural (foto: Facultatea de Agricultură USV Iași/Facebook)

  Andrada Guzgă: Spre uimirea noastră este un business la mare căutare și în mediul rural

  Andrada Guzgă a mai povestit că oamenii din mediul rural au fost extrem de deschiși la ideea de catering iar investiția s-a dovedit ”un business real de succes”.

  ”Spre uimirea noastră este un business la mare căutare și în mediul rural, pentru că oamenii sunt deschiși. Pentru noi acesta este un business real de succes. Pe viitor vrem să ne dezvoltăm, să ajungem și în mediul urban, să ne punem în practică și celelalte proiecte pe care le avem. Facultatea m-a ajutat prin viziune’’, a specificat Andrada Guzgă, administrator al firmei de catering AngelGuz catering.

  Proiectul e-Antreprenor este coordonat de către Universitatea de Ştiinţele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” Iaşi și cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional, unde s-a urmărit conștientizarea și promovarea atitudinii pozitive față de cultura antreprenorială și informarea corectă, în timp real, cu privire la oportunitățile din mediul de afaceri. Cele mai bune idei de afaceri au beneficiat de un sprijin financiar de până la 40.000 de euro, nerambursabil.


  Te-ar mai putea interesa

  Noi alerte meteo. ANM avertizează cu privire la un fenomen periculos în următoarele două zile Județul unde se câștigă la cules de cireșe mai bine ca în Spania. Zilierii primesc 100 euro/zi Doi tineri din București au investit într-o livadă de cireși amari. Au pornit la drum cu un singur pom bătrân

  Ultimele știri

  Plata ajutorului de 25 lei/familia de albine. Termenul oficial privind virarea banilor în conturi Plafonare de preț pentru fermierii care dețin tractoare și alte mașini agricole Auchan aduce în prim plan importanța agriculturii regenerative și a decarbonizării la prima ediție Climate Supplier Event