• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ionel Arion, reales în unanimitate pentru un nou mandat de președinte al Federației Naționale PRO AGRO

    Angelica Lefter -

    În cadrul Federației Naționale PRO AGRO a fost dublă sărbătoare. Fermierul Ionel Arion a fost reales în fruntea Federației Naționale PRO AGRO, funcție pe care a obținut-o în 2019, și s-au împlinit 11 ani de la înființarea acestei organizații de fermieri.

    Membrii Federației Naționale PRO AGRO, parte a Alianței pentru Agricultură și Cooperare (AAC), au votat pentru alegerea președintelui. Agricultorul ialomițean, Ionel Arion, a fost reales, astăzi, marți – 12 decembrie, în fruntea Federației Naționale PRO AGRO. La vot au participat 18 membri din 20, în total, iar Ionel Arion a fost reales cu unanimitate de voturi exprimate.

    Citiți și: Fermierul Ionel Arion este noul președinte al Federației Naționale PRO AGRO – VIDEO

    Fermierul Ionel Arion reales în unanimitate în fruntea Federației Naționale PRO AGRO

    Prima reacție, după vot, pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO, a fost a vicepreședintelui PRO AGRO, Marius Micu și vicepreședinte al COPA în cadrul COPA-COGECA.

    ”Din cei 20 de membri câți are Federația Națională PRO AGRO, 18 au participat astăzi la alegerea președintelui. Toți cei 18 membri au avut și drept de vot și au votat în unanimitate. Tot astăzi 12.12.2023 s-au împlinit 11 ani de la înființare, noi am fost înființați pe 12.12.2012”, a relatat vicepreședintelui PRO AGRO, Marius Micu.

    La rândul său, fermierul Ionel Arion reales în unanimitate pentru un nou mandat de președinte al Federației Naționale PRO AGRO, a spus pentru Agrointeligența AGROINTEL.RO că atât federația cât și Alianța pentru Agricultură și Cooperare fac tot posibilul ca interesele fermierilor români să fie bine reprezentate atât în țară cât și în Uniunea Europeană.

    ”Federația Națională PRO AGRO este și în zi de sărbătoare pentru că, tot astăzi, a împlinit 11 ani de la constituire. Decizia a fost ac de acum înainte alegerile să aibă loc, dacă sunt la termen, să aibă loc de ziua înființării Federației. Le mulțumesc colegilor pentru încrederea acordată, este într-adevăr, din ce în ce mai solicitantă această poziție, pentru că problemele fermierilor, ale industriei alimentare, ale serviciilor conexe, ceea ce noi reprezentăm sunt din ce în ce mai complexe. În sensul de mai stringente pentru că susțin pe zi ce trece faptul că se agravează și mai mult situația atât în relația cu ceea ce înseamnă constrângerile la nivel de Comisie Europeană, la nivel de Uniune Europeană, de ordin geopolitic, de ordin economic, pentru că fermele noastre suferă, industria de procesare suferă, tot ceea ce noi realizăm în fermele noastre se face cu o cheltuială din ce în ce mai mare”, a menționat Ionel Arion, președintele reales al Federației Naționale PRO AGRO.

    Ionel Arion: ”Realegerea în funcția de președinte aduce cu sine noi obligații față de cei pe care-i reprezint”

    În opinia sa, realegerea în fruntea PRO AGRO nu face altceva decât să oblige, prin încrederea acordată, la o mai mare implicare, atenție și dedicare pentru fermierii și domeniile pe care le reprezintă.

    ”Realegerea mă obligă, în primul rând, și îmi sporește responsabilitatea faptul că am primit un nou mandat de președinte, să aprofundăm și mai mult ceea ce înseamnă rezolvarea acestor probleme pentru că de fiecare dată când noi le-am pus pe masa decidentului public, fie el Parlament sau Executiv sau orice altă autoritate a statului român sau instituție, am mers de fiecare dată cu rezolvarea acestor probleme. Ori fiind mai complexe, rezolvarea acestor probleme necesită o abordare și mai pragmatică, dar și mai aprofundată. PRO AGRO își propune în continuare să militeze pentru drepturile fermierilor, ale industriei alimentare și ale serviciilor conexe acestora, să militeze pentru drepturile legitime ale lor. Își propune azi să ducă mai departe acest stindard și la nivel european, pentru că ceea ce am realizat în ultimii 4 ani atât la nivel național cât și european, se datorează și unei înțelegeri pe care a avut-o cu celelalte organizații și am înțeles de-a lungul timpului că ridicând problemele și ducând problemele împreună, găsim mai repede rezolvarea acestora”, a punctat Ionel Arion.

    Citiți și: Comunicat al Alianței pentru Agricultură și Cooperate pe Dosarul NGT. Vezi poziția AAC

    Federația Națională PRO AGRO își propune în continuare un rol activ în Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC)

    Președintele reales al PRO AGRO a enumerat care sunt obiectivele Federației în următorii ani de mandat.

    ”Federația Națională PRO AGRO își propune, în continuare, să joace un rol activ și în ceea ce înseamnă azi în România Alianța pentru Agricultură și Cooperare (AAC). Vom juca același rol activ și la nivel european, la organizația la nivel european COPA-COGECA. Vedem azi că alături de noi vin din ce în ce mai mulți tineri și este îmbucurător faptul că mediul asociativ agricol din România un aflux mare, mare de tineri. Suntem bucuroși că avem lângă noi tineri care ocupă deja poziții în forul european, sperăm ca și clasa politică să ne dea concursul pentru a genera fermierilor noștri prosperitate. În rest, le urez tuturor Un An Nou Fericit și sperăm să ne revedem în curând cu vești bune atât de la nivel european cât și național”, a spus Ionel Arion, președintele reales al Federației PRO AGRO, pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    Federația Națională PRO AGRO este o organizaţie profesională înfiinţată în anul 2012 de/şi pentru producătorii români din agricultură, industria alimentară şi servicii conexe, în vederea promovării, reprezentării, susţinerii şi apărării intereselor membrilor organizaţiilor profesionale reprezentative la nivel naţional în raporturile cu instituţiile europene, naţionale publice şi private. De asemenea, aceasta este singura organizație care îndeplineşte simultan condiţiile de reprezentativitate la nivelul sectoarelor de activitate agricultură și industria alimentară, constatată de Tribunalul Bucureşti.

    Federația Națională PRO AGRO este parte a Alianței pentru Agricultură și Cooperare (AAC), singura structură cu reprezentativitate la nivel național și european în mediul asociativ agricol, membru COPA-COGECA din partea României.

    În afară de Federația Națională PRO AGRO, din AAC mai fac parte: Liga Asociațiilor Producătorilor Agricoli din România – LAPAR, Uniunea de Ramură Națională a Cooperativelor din Sectorul Vegetal – UNCSV și Asociația Forța Fermierilor – AFF.


    Te-ar mai putea interesa

    Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români