• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Bursa cerealelor azi. Cinci informații de interes – miercuri, 13 decembrie 2023

    Oana Timar -

    Bursa cerealelor – cinci știri de interes despre situația la zi în comerțul cu cereale la Marea Neagră și nu numai.

    Agrointeligența vă prezintă, pe scurt, cinci informații cheie din piața de trading și politicile guvernamentale care o impactează.

    Pentru a consulta prețurile la cereale și oleaginoase în portul Constanța, dar și din Bulgaria și Republica Moldova, precum și de la Bursa Euronext (Paris) și Bursa de Mărfuri de la Chicago (SUA), vă recomandăm să vă descărcați aplicația Agrointeligența ce funcționează gratuit pe orice telefon mobil sau tabletă – link de descărcare: https://onelink.to/k9s2d4

    Știri de importanță pentru bursa de cereale și oleaginoase – miercuri, 13 decembrie 2023:

    Franța și-a redus estimările pentru producția de grâu de anul viitor

    Ministerul Agriculturii din Franța a estimat ieri, marți – 11 decembrie, că suprafața țării semănată cu grâu moale pentru recolta din 2024 va ajunge la 4,49 milioane de hectare, în scădere cu 5,1% față de suprafața recoltată în acest an. În primele estimari de semănat pentru recolta de anul viitor, ministerul a estimat suprafața cu orz de iarnă la 1,31 milioane de hectare, în scădere cu 4,0%, iar cea de rapiță la 1,35 milioane de hectare, în creștere cu 0,5%.

    Rusia a interzis temporar exportul de grâu dur

    Rusia a interzis temporar exportul de grâu dur. Restricția va fi valabilă până la 31 mai 2024.

    ”Decizia vizează asigurarea securității alimentare și va permite menținerea unei situații stabile cu prețurile la produsele din grâu dur pe piața internă”, se arată într-un comunicat oficial.

    Argentina a suspendat registrul exporturilor de cereale

    Argentina și-a suspendat temporar registrul exporturilor de cereale. Decizia a fost luată luni, 11 decembrie, cu o zi înainte ca noul președinte, Javier Millay, să anunțe o serie de măsuri economice. Gustavo Idigoras, șeful Camerei de cereale CIARA-CEC, a declarat că structura pe care o conduce a primit notificarea oficială cu privire la suspendarea registrului luni după-amiază. Măsura va rămâne în vigoare „până la o nouă notificare”.

    În trecut, diferite guverne argentiniene au suspendat registrul cerealelor, pentru a-l redeschide câteva zile mai târziu, după ce au anunțat măsuri economice.

    Guvernul polonez a găsit o modalitate de a debloca granița cu Ucraina

    Noul guvern polonez a găsit o modalitate de a debloca imediat granița cu Ucraina și, în același timp, să țină cont de interesele transportatorilor care protestează, a anunțat președintele Consiliului de Miniștri polonez, Donald Tusk, ieri, marți – 12 decembrie, în timpul unui discurs în Seimas cu programul de acțiuni al noului guvern polonez.

    „Din simplă decență, viitorii miniștri ai acestui guvern au stat cu mine ore în șir, după miezul nopții, și au căutat modalități de a rezolva cât mai repede problema de la granița ucraineană-polonă. Am căutat și am găsit modalități de a ține cont de nevoile șoferilor polonezi cât mai curând posibil și, în același timp, de a debloca imediat granița Ucrainei, care se luptă și așteaptă transportul mărfurilor de pe această autostradă blocată”, a spus Tusk.

    De la începutul sezonului, Ucraina a exportat 2,4 milioane de tone de rapiță

    Exporturile de rapiță din Ucraina s-au ridicat la 337.000 de tone în noiembrie 2023, cu 100.000 de tone mai puțin decât în ​​luna precedentă, arată surse oficiale. În ciuda scăderii față de octombrie, exporturile ucrainene de rapiță rămân destul de active, de la începutul sezonului 2023/24, companiile ucrainene au exportat aproape 2,4 milioane de tone (pentru aceeași perioadă a sezonului 2022/23 — 2,8 milioane de tone).

    „Vrem să vă reamintim că recolta totală de rapiță în Ucraina în 2023 a fost de 4 milioane de tone, așa că cea mai mare parte a recoltei de rapiță a fost deja exportată sau prelucrată, conform așteptărilor noastre, cifrele de export ar trebui să scadă în lunile următoare”, anunță presa din Ucraina, țară ce rămâne principalul furnizor de rapiță către UE.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii stau la coadă pentru a încasa ajutorul de 1.000 lei pe hectar Avans APIA – plăți în ritm alert! Adrian Pintea, MADR: Ce se autorizează astăzi, a doua zi se plătește! Dumitru Andreșoi și doi șefi APIA – reținuți! Sunt acuzați de fraudarea subvențiilor din bani europeni

    Ultimele știri

    Grâul Nemo, de la Rodbun, vine cu producții bune pe soluri mai sărace Piața cerealelor se anunță instabilă în această săptămână. Prețuri la bursele mondiale Programul Prima Seră! Ajutor de 200.000 euro de la stat pentru micii fermieri