• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • FAPPR, în derută: Pro Agro și Clubul Fermierilor Români au solicitat rectificarea unui comunicat nepotrivit și ambiguu!

    agrointeligenta.ro -

    Federația Națională PRO AGRO a emis o informare oficială în care solicită Forumului APPR să facă, de urgență, rectificarea unei informații false din comunicat de presă în care se afirma că s-au purtat discuții între conducerile PRO AGRO și FAPPR pe subiectul NGT.

    „Contrar celor afirmate, dorim să informăm opinia publică că niciun reprezentant al conducerii Federației Naționale PRO AGRO nu a avut întâlniri, discuții sau consultări oficiale cu reprezentanții FAPPR referitoare la subiectul noilor tehnici genomice. În aceste condiții, pentru o corectă informare a fermierilor, solicităm conducerii FAPPR să facă, de urgență, cuvenita rectificare în textul comunicatului menționat” se arată în comunicatul oficial PRO AGRO.

    Federația Națională PRO AGRO nu este singura structură a mediului asociativ agricol care a avut o problemă cu comunicatul de presă FAPPR. În varianta inițială a documentului oficial, publicată pe site-ul FAPPR și pe pagina de Facebook, se vorbea despre faptul că se discută despre o poziție comună a Clubului Fermierilor Români și FAPPR pe subiectul NGT. Acest pasaj a fost șters din varianta editată ulterior a comunicatului de presă. Semn că, cel mai probabil, Clubul Fermierilor Români nu intenționează să aibă poziție comună cu FAPPR pe tema NGT.

    „Federația Națională PRO AGRO își reiterează poziția de deschidere către consultări oficiale cu toate organizațiile profesionale din sectorul agroalimentar care își exprimă interesul în acest sens pe cale oficială. Asemenea întâlniri, dacă vor avea loc, se vor desfășura în colaborare cu organizațiile membre din Alianța pentru Agricultură și Cooperare.

    Subliniem reprezentativitatea noastră, obținută prin Hotărâre judecătorească, în Sectorul de activitate Agricultură și Servicii Conexe, acoperind 56,5% din numărul de angajați ai sectorului, și în Sectorul de activitate Industrie Alimentară, cu un procent de 16,95% din numărul de angajați” se mai precizează în comunicatul oficial PRO AGRO.

    FAPPR a emis, pe 12 decembrie 2023, un comunicat de presă în care susțin că nu sunt o voce singulară în rândul asociațiilor de fermieri și că nu există interese ascunse. FAPPR mai precizează în comunicat că împreună cu Clubul Fermierilor Români, au membri care lucrează, însumat 2,5 milioane de hectare. Cifra este ridicolă: 2.5 milioane de hectare înseamnă peste un sfert din suprafața arabilă a României, în condițiile în care FAPPR are 3-4 județele unde este prezentă ceva mai solid. Totodată, FAPPR are o istorie, în spate, cu cifrele umflate: un târg de agricultură județean, la Slobozia, susținut din bani publici, ar fi strâns, după comunicarea oficială a FAPPR, 13.000 de vizitatori, acesta nefiind primul eveniment organizat de APPR (în prezent FAPPR) la care au existat suspiciuni privind umflarea numărului de participanți.

    În comunicatul FAPPR se mai face referire la o vizită pe care președintele FAPPR, Nicolae Sitaru, și vicepreședintele FAPPR, Theodor Ichim, ar fi făcut-o la liderul Asociației Producători Agricoli (APA) Brăila, Bogdan Furfurică. APA Brăila este membru în LAPAR, care este una dintre organizațiile componente al Alianței pentru Agricultură și Cooperare. „S-a vehiculat că ne-am deplasat la Brăila pentru a solicita îndepărtarea unei anumite persoane din APA Brăila” se precizează în comunicatul FAPPR. Conform informațiilor noastre, persoana vizată ar fi fost Nina Gheorghiță, vicepreședinte LAPAR, unul dintre liderii Alianței pentru Agricultură și Cooperare. Într-adevăr, discuția pe această temă nu a mai avut loc dar aceasta deoarece Bogdan Furfurică le-a precizat, de la bun început, celor doi lideri FAPPR, că nu va discuta despre persoane din APA Brăila.

    FAPPR a fost membru al Alianței pentru Agricultură și Cooperare până în data de 13 aprilie a acestui an, când a luat decizia unilaterală să părăsească AAC, și implicit COPA-COGECA (unde AAC este membru), printr-o hotătâre ”în unanimitate, a Consiliului Director FAPPR”. O scrisoare oficială a FAPPR către liderii AAC preciza: ”Hotărârea noastră a fost luată în urma disensiunilor grave și diferențelor de opinie majore. (…) Nu suntem de acord cu abordările și mesajele de tip extremist, populist și anti-european, cu dezinformările și afirmațiile nefondate și neargumentate care au foat lansate în spațiul public în numele Alianței. Considerăm că acestea ne aduc prejudicii de imagine”. FAPPR nu a probat, niciodată, aceste acuzații extrem de grave. Aceste acuzații nu au putut fi susținute dintr-un singur motiv: că faptele și atitudinile invocate de FAPPR nu au existat!


    Te-ar mai putea interesa

    Șofer român de TIR, prins în remorcă cu trei tractoare furate cu o zi înainte. Unul dintre tractoare avea GPS Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial Ordin MADR: Terenurile care sunt scoase de la subvenția APIA

    Ultimele știri

    Fermierii au de unde alege. Peste zece hibrizi de porumb sunt în oferta Rodbun și Fertillia Liviu Dobre, director general Agricover Holding: ”Ne place energia tinerilor care participă la programul Tineri Lideri pentru Agricultură” Fermierul Nicolaie Apopi a închis campania. Campania agricolă de toamnă