• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierii din Germania iau Berlinul cu asalt! Guvernul le-a tăiat subvenția la motorină și unele scutiri de taxe

    Violina Gorcinschi -

    Val de proteste în Germania. Fermierii germani au început să protesteze de săptămâna trecută, joi – 14 decembrie, împotriva anulării planificate a subvențiilor pentru combustibilul agricol și a scutirilor de taxe pe vehicule. După protestul cu tractoare din orașul Würzburg, dar și în alte zone, fermierii plănuiesc o manifestație și mâine, luni – 18 decembrie, la Berlin.

    Fermierii germani vor protesta împotriva noilor politici la Berlin. Asociația Fermierilor Germani, împreună cu asociațiile de stat ale fermierilor, fac apel la o demonstrație și un miting în capitală. Toți agricultorii, toți reprezentanții profesioniști și întreaga industrie agricolă a fost chemată în Brandenburger Tor (partea de vest) luni, pe 18 decembrie, de la ora 11:00. Împreună își vor exprima indignarea față de planurile guvernului federal de a elimina subvențiile pentru motorina agricolă și scutirile de taxe la vehiculele folosite în agricultură și silvicultură, a relatat Agrarheute.

    Val de proteste în Germania. Ministrul Agriculturii, huiduitde fermieri

    Președintele Asociației Fermierilor Germani, Joachim Rukwied, a făcut apel la guvern să-și retragă planurile de anulare a scutirilor de taxe pentru motorină și vehiculele agricole.

    „Prea mult este prea mult! Dacă aceste planuri nu sunt retrase, va exista o opoziție puternică”, a declarat acesta.

    Joi, pe 14 decembrie, fermierii au condus aproximativ 30 de tractoare la casa privată a ministrului Agriculturii, Miriam Staudte, în jurul orei 20:00. Aceștia s-au oprit în fața casei și au claxonat în întuneric timp de aproximativ 15 minute. Un vecin care a întrebat care este motivul demonstrației ar fi fost insultat. Copiii adolescenți ai familiei ministrului erau singuri acasă la momentul demonstrației, fapt ce a indignat-o pe Miriam Staudte.

    „O astfel de acțiune, în fața locuinței mele private, este complet inacceptabilă. Voi depune un raport pentru încălcare, securitatea statului este implicată. Desigur, este legitim să demonstrați – chiar și cu tractoare – dar nu în fața caselor particulare. Văd asta ca pe o încercare de intimidare”, a spus șeful de la Agricultură.

    Demonstrații la München și Würzburg

    Aproximativ 50 de fermieri s-au adunat vineri, pe 15 decembrie, la ora 10 dimineața, în fața sediului partidului Verzilor Bavari din München pentru a-și exprima furia față de anularea ajutorului pentru motorina agricolă în fața liderilor de partid, după ce Guvernul Federal a anunțat cu două zile înainte reducerea acestui ajutor. Niciun reprezentant al Verzilor nu și-a făcut apariția în timpul demonstrației de vineri.

    Fermierii de la Würzburg din Franconia au protestat împotriva reducerilor planificate de Guvern la subvențiile pentru motorina agricolă și scutirile de taxe pentru vehiculele agricole. Dimineața devreme, fermierii s-au urcat în tractoare și au pornit spre Würzburg, temându-se că aceste măsuri vor denatura concurența în cadrul UE, potrivit organizației „Land creates connection” (LSV).

    LSV a anunțat că aproximativ 30 de tractoare au participat la această demonstrație spontană, iar poliția vorbește despre un număr mai mare de utilaje. Circulația în orele de vârf a fost oarecum încetinită între orele 6:15 și 8:15, dar, conform poliției, întreruperile în trafic au fost limitate. Cu acest prilej, fermierii și-au exprimat nemulțumirea față de faptul că executivul planifică și măsuri de reducere a costurilor în sectorul agricol, ca parte a discuțiilor bugetare.

    Pe 14 decembrie au avut loc și demonstrații spontane ale fermierilor la Magdeburg și Bamberg.

    tractoare in Berlin
    Abolirea subvențiilor pe motorină și a facilităților fiscale-dezastru economic pentru fermierii germani (foto: thelocal.de)

    Asociațiile fermierilor, protest la Berlin

    Furia fermierilor față de reducerea scutirilor de taxe pe motorină și autovehiculele agricole este clară în apelurile făcute de Asociația de Stat a Fermierilor, pe rețelele de socializare.

    „Guvernul nostru vrea să facă calculul fără fermieri. Nu vom suporta asta”, a declarat Brandenburg State Farmers’ Association pe Facebook.

    Oamenii din mediul rural din Nidersaxony sunt, de asemenea, furioși. „Guvernul vrea să ne transforme în sacrificii #țărănești. Nu vom accepta niciodată asta”, a spus președintele ruralului Holger Hennies.

    Asociația fermierilor din Schleswig Holstein face apel la o mare demonstrație la Berlin. „La Berlin, să luptăm pentru profesia noastră”, au spus reprezentanții asociației.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români