• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierii au blocat Berlinul cu 1.500 de tractoare! Ce i-a înfuriat pe agricultorii nemți!

    Violina Gorcinschi -

    Un protest cu 1.500 de tractoare a paralizat astăzi, luni – 18 decembrie, capitala Germaniei. Tăierea subvenției la motorină și a scutirilor de taxe pentru vehiculele agricole sunt cauzele care au scos fermierii nemți în stradă.

    După ce Guvernul Federal al Germaniei a anunțat că va elimina subvențiile pe motorina agricolă, precum și scutirile de taxe pentru vehiculele agricole, fermierii din toată țara au avut un răspuns puternic, luându-și tractoarele și demonstrând în capitală. Conform datelor poliției germane, la protest ar fi fost prezente 1.500 de tractoare.

    „Prea mult este prea mult! Acum s-a terminat” – acesta a fost motto-ul protestului masiv de astăzi, luni – 18 decembrie, din Berlin, împotriva eliminării planificate a subvențiilor pentru motorina agricolă și a scutirii de taxe pentru vehiculele agricole și forestiere. Asociația fermierilor germani (DBV) și Asociația Fermierilor de Stat au chemat agricultori și profesioniști din întreaga industrie agricolă. Ministrul Agriculturii, Cem Özdemir, care a ținut un discurs la protest, s-a arătat de acord părerea agricultorilor. Pe lângă prezența lor greu de ignorat, fermierii au înființat o petiție contra măsurilor guvernului, care a strâns deja 60.000 de semnături, potrivit Agrarheute.

    mai multe persoane si tractoare la Berlin
    Protest masiv astăzi în capitala Germaniei (foto: thelocal.de)

    Protest masiv al fermierilor în Germania

    Indignați de planul Guvernului german de a scoate subvențiile pe motorină și scuturile de taxe pe vehiculele agricole, fermierii și-au adus astăzi tractoarele în capitală pentru a-și arăta nemulțumirea față de aceste măsuri. Unii au venit la Berlin chiar în timpul nopții pentru a participa la protestul programat la ora 11:00, călătorind chiar și 17 ore.

    „Am condus aici 17 ore cu 9 tractoare. Ceea ce vrea coaliția nu este posibil”, a spus fermierul Michael Lötz.

    În opinia multora dintre ei, măsurile radicale pot fi luate doar dacă există ferme puternice din punct de vedere economic. Altfel, nici măcar obiectivele ecologice nu vor putea fi îndeplinite. Presa germană a descris atmosfera de la protest ca fiind una liniștită, însă fermierii s-au arătat vizibil supărați.

    Președintele Asociației Fermierilor Germani, Joachim Rukwied, a cerut guvernului să îi ia mai în serios pe fermieri și a acuzat un grup politic că nu și-ar fi ținut cuvântul față de aceștia. Potrivit reprezentantului, agricultorii germani au depus multe eforturi în ultimii ani pentru a se alinia cu standardele ecologice și nu văd nicio susținere de la stat.

    „Este aceasta semn de mulțumire pentru faptul că suntem atât de buni? Fermierii sunt singurii care lucrează atât de bine când vine vorba de protecția biodiversității. Aducem mai multă bunăstare a animalelor în grajduri. Guvernul federal nu are niciun interes să asigure viitorul afacerilor agricole. Este suficient. Este vorba despre viitorul Germaniei noastre”, a spus președintele fermierilor.

    În mulțime, s-a cerut și organizarea unor noi alegeri, fermierii simțindu-se „fraudați” de cei de la conducere.

    „Încasările nu sunt suficiente pentru ca familiile să trăiască din agricultură. Antreprenorii sunt alături de fermieri. În alte țări europene fermierii o duc mult mai bine în ceea ce privește motorina agricole”, a spus Klaus Heinrich Pentzlin de la Asociația Federală a Antreprenorilor.

    Cem Özdemir: „Mă voi asigura că acest lucru nu se întâmplă”

    Cem Özdemir, ministrul Agriculturii din Germania, s-a arătat solidar la problemele fermierilor și a promis că va depune eforturi pentru ca planurile Guvernului să se materializeze.

    „Solicitarea mea: Nu ar trebui să vorbim așa despre ministrul federal de Finanțe, cancelarul federal sau ministrul federal al Economiei. Vrem să-i câștigăm. Vrem să găsim o soluție împreună. Știu că pierderea v-ar lovi mai greu pe voi decât alte industrii. Fiecare cent contează. Voi face tot ce îmi stă în putere pentru a mă asigura că acest lucru nu se va întâmpla”, a declarat ministrul, care s-a poziționat împotriva eliminării subvențiilor și scutirilor de taxe.

    Spre finalul protestului, Joachim Rukwied, liderul fermierilor, a avertizat autoritățile că asemenea manifestații vor mai avea loc dacă executivul nu dă înapoi.

    „Acesta a fost începutul. Dacă punctele vor fi clarificate, atunci fermierii se vor întoarce la ferme. Dacă nu, acesta va fi începutul multor alte acțiuni în toată Germania”, a spus Rukwied, mulțumind agricultorilor veniți la protest.


    Te-ar mai putea interesa

    Un tânăr întors din Olanda și-a făcut plantație de lalele. Grădina poate fi vizitată gratuit Fertilizarea castraveților cu îngrășăminte bio – 6 rețete simple Micii fermieri – subvenție APIA de 98,80 euro/ha. Banii se virează acum în conturi

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till