• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ferme agricole, scoase la vânzare la început de an

    Roxana Dobre -

    Val de vânzări de ferme la început de an. Mai multe anunțuri au fost publicate în mediul online dar și pe site-urile de specialitate iar ofertele vizează exploatații întregi, atât zootehnice care includ și teren sau utilaje dar și vegetale.

    O parte dintre fermieri au decis să încheie la început de an socotelile cu agricultura și au decis să renunțe cu totul la ferme. Mai multe anunțuri au fost publicate încă din luna decembrie, iar ofertele includ ferme întregi de animale, teren agricol dar și utilaje.

    Citiți și: O cunoscută fermă de vaci – executată silit și scoasă la vânzare cu 811.000 de euro

    Fermă certificată bio în județul Timiș (foto: olx.ro)

    Ferme la vânzare. Se vinde singura fermă certificată bio din vestul țării

    Singura fermă certificată bio din vestul țării, mai exact de lângă Topolovățu Mare, județul Timiș este scoasă la vânzare la prețul de 1.600.000 euro, conform unui anunț public de pe site-ul de vânzări olx.ro.

    În oferta publicată proprietarul scoate la vânzare întreaga afacere compusă din 100 de hectare teren agricol certificat bio, utilaje agricole, vaci Angus certificate bio aceasta fiind, conform anunțului, singura fermă certificată bio din vestul țării.

    Potrivit anunțului public ferma se vinde în întregime și oferta cuprinde 100 ha teren certificat bio-ecologic, cu preluare angajament bio la APIA.

    În plus se vând:

    -Set complet compus din 26 utilaje de ultima generatie de producere a furajelor proprii pentru cresterea vacilor ( tractor, cositoare, presă balotat, greblă, cisternă, remorci, etc); Utilajele și/sau atașamente la tractor au uzură minimă și puține ore de funcționare;
    – Matcă de 30 capte vaci Angus cu pedigree genetică Irlanda;
    – Opțional sediu de fermă compus din 3 clădiri și platforme betonate + utilități.

    Proprietarul subliniază că prețul crește dacă se dorește achiziția în rate, cu un avans de minim 30%.

    ”Preț pachet toate cele enumerate mai sus: 1.500.000 euro. La preluarea fermei există opțiunea suplimentară de preluare a 25 hectare pășune concesionată pe 10 ani). Afacerea se poate vinde la cheie inclusiv cu piata de desfacere a cărnii de Angus”, aduce detalii în anunț vânzătorul.

    Detalii și prețuri valabile dacă nu se cumpără întregul pachet:

    – Terenul agricol este amplasat la 8 km de nodul rutier de Autostrada Topolovățu Mare, în comuna Brestovat în zona colinară a județului Timiș. Există o parcelă mare de 75 ha cu comasare 100% și cu deschidere de 500 m direct la DJ 572 asfaltat, restul parcelelor sunt amplasate în imediata apropiere la distanțe între 500 m și 2 km distanță de parcela mare de 75 ha. Pe parcela mare este stâlp de curent și foraj de apă de mare adâncime. Terenul se vinde separat la pretul de 12.000 euro/ha;

    – Setul compus din tractor plus 25 bucăți diverse utilaje și/sau atașamente la tractor au uzură minimă și sunt de ultimă generație. Setul de utilaje se vând separat de pachet la pretul de 500.000 euro;

    – Vacile Angus au o genetică foarte bună, provin din matca originală importată din Irlanda și taur de proveniență UK. Vacile (mame) se vând la pachet toate capetele la pretul de 2.000 euro/cap, momentan ferma detine 30 vaci matca + taur autorizat + tineret. Preț 30 vaci Angus matcă: 60.000 euro;

    – Sediu de fermă compus din platforme betonate, hală înaltă 300 mp renovată, casă-birouri împărțită în 2 apartamente, apă curentă rețea, curent trifazic, foraj puț, curte pavată cu granit, teren 5000 mp. Preț: 200.000 euro.

    Porprietarul notează că există și posibilitatea arendării terenului pe termen de minim 7 ani cu condiția cumpărării utilajelor și a efectivului de animale.

    Citiți și: Terenuri agricole scoase la vânzare într-o comună executată silit de ANAF

    Fermă de oi și capre de vânzare în Dumbrăvița, Timiș (foto: olx.ro)

    Ferme la vânzare. Lichidare fermă de ovine și capre în Timiș

    Un alt fermier care a decis să lichideze ferma la final de an se află în Dumbrăvița, județul Timiș. ”Lichidare fermă. Vând 160 de oi si 60 de capre de origine: Austria. Pretul este de 100 euro/bucata, ușor negociabil. Vânzarea se face la pachet”, este oferta publicată pe olx.ro.

    Efectiv de Bălțate gestante vândut în județul Alba (foto: George Gîrlonţa/Facebook)

    Ferme la vânzare. Exploatație cu 30 de Bălțate gestante, vândută cu 30.000 euro

    Un alt anunț de vânzare scoate la ofertă 30 de vaci bălțate, toate sunt gestante cu fătări începând din ianuarie până în mai 2024.

    ”Patru dintre vaci au deja vitei.Se poate face control gestație. Media la lapte este în jur la 20 de litri.Vârsta între 4 și 8 ani, majoritatea au 4 ani. Vacile se vând din cetatea de Baltă, județul Alba. Prețul este de 30.000 euro”, se arată în anunțul publicat pe grupul de Facebook ”Grupul Crescătorilor de Băltată Românească”.

    Ferme la vânzare în sectorul vegetal

    Și fermierii din sectorul vegetal decid să renunțe la ferme. Anunțurile pentru fermele vegetale nu lipsesc de pe site-urile de specialitate iar o parte din oferte includ si utilajele aferente. ”Vând fermă agricolă, 680 ha contracte valabile pe o perioadă de 10 ani cu utilaje agricole incluse, județul Dolj. Prețul este de 9.940.000 lei”, se arată în anunțul publicat pe olx. 

    O altă ofertă vine din județul Neamț. ”Vând fermă agricolă – 340 ha. Prețul este de 8.832.286 lei”.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români