• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ajutor de minimis pentru achiziția de juninci. Anunț pentru crescătorii de vaci

  Roxana Dobre -

  Ajutor de minimis pentru achiziția de juninci – pe lista solicitărilor propuse de fermieri și agreate de ministrul Agriculturii, Florin Barbu cu reprezentanții sectorului de creștere a bovinelor din România. Un sprijin similar a mai fost acordat crescătorilor români în 2016.

  Un ajutor de minimis pentru fermieri ar putea fi reluat în acest an. Este vorba despre ajutorul de minimis pentru achiziţionarea de către producătorii agricoli de juninci, schemă care s-a mai achitat în 2016.

  Citiți și: Subvenție mai mare de la APIA pentru fermierii care au minim 3 vaci

  Bani pentru achiziția de juninci

  Ajutorul de minimis pentru achiziția de juninci a fost solicitat și susținut la întâlnire de către cele două organizații de crescători membre ale Asociației Forța Fermierilor – Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțată Românească tip Simmental și de Asociația Generală a Crescătorilor de Taurine din România – AGCTR. În urma discuțiilor de la MADR, ministrul Agriculturii și organizațiile din sectorul de creștere a bovinelor au agreat că măsura este necesară.

  ”Am solicitat sprijin pentru rereluarea sprijinului, respectiv ajutorul de minimis pentru achiziția de juninci. Toate asociațiile prezente la această întâlnire au agreat această propunere și avem promisiunea domnului ministru că va încerca să o pună în aplicare începând poate chiar din acest an”, a spus în conferința de presă, în numele organizațiilor prezente, președintele Asociației Crescătorilor de Bovine pentru Carne din România (ACBCR)

  Ajutorul de minimis pentru achiziţionarea de către producătorii agricoli de juninci din rase specializate de taurine, juninci din specia bubaline şi/sau tauri de reproducţie din rase de carne s-a acordat fermierilor în 2016 și a prevăzut sume cuprinse între 4.500 de lei și 8.000 de lei pentru cumpărarea de juninci din rasă de taurine de lapte, carne și tauri de reproducţie.

  Citiți și: Ajutor de minimis pentru achiziția de vițele și juninci

  Florin Barbu, consens cu reprezentanţii asociaţiilor crescătorilor de bovine

  Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, şi reprezentanţii asociaţiilor crescătorilor de bovine au ajuns marţi la un consens pe principalele probleme semnalate din sector fără a semna efectiv un proces verbal, mai ales că unele dintre cele 13 revendicări agreate luni cu asociaţiile din vegetal vizează şi sectorul zootehnic.

  ”Am discutat cu asociaţiile toate problemele şi modificările legislative pe care trebuie să le facem. Am decis ca în cadrul Ministerului Agriculturii să fie pus la dispoziţie un birou, pentru că de acum înainte toate deciziile se vor lua de către mediul asociativ, grup tehnic cu Ministerul Agriculturii şi cu direcţiile de resort din cadrul Ministerului Agriculturii. În perioada următoare, pe vaca de carne, aşa cum şi anul trecut am avut un sprijin pe cadrul Ucraina de 100 euro pe cap animal, şi anul acesta fermierii vor beneficia de un sprijin de 100 euro pe cap de animal. Tot în modificarea Programului naţional strategic am identificat o sursă de finanţare şi pentru sectorul bovin, de carne şi lapte, respectiv pentru subvenţionarea porumbului siloz, cu o subvenţie directă de 360 euro pentru o încărcătură de trei animale pe hectar”, a declarat, marţi, Florin Barbu, la finalul discuţiilor cu reprezentanții crescătorilor de vaci de lapte și de carne.


  Te-ar mai putea interesa

  Producție record la grâu în ferma lui Dimitrie Muscă. Plus: ce producții a obținut la orz și rapiță Județul în care toată suprafața de porumb neirigat este compromisă din cauza secetei Fermierii afectați de secetă vor fi despăgubiți. Ministrul Barbu: Cuantum între 200 și 250 euro/ha

  Ultimele știri

  Mici fermieri care irigă – reclamați la poliție de vecinii deranjați de zgomotul pompelor Alertă meteo de furtuni și vijelii în jumătate de țară. Temperaturi sufocante și caniculă până joi Fermierii din AAC – mesaj pentru partidele politice: Susțineți la Bruxelles prioritățile agriculturii românești!