• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierii germani l-au împiedicat pe un ministru să se întoarcă din vacanță

    Angelica Lefter -

    Sute de fermierii germani, nemulțumiți de măsurile luate de Guvern, l-au împiedicat pe ministrul Economiei din această țară, Robert Habeck , să coboare de pe un feribot cu care se întorsese din vacanță. Mai multe voci au considerat blocada total neinspirată și au apreciat că violența nu va putea aduce un consens.

    În Germania, protestele fermierilor continuă, după ce încă de la jumătatea lunii decembrie, agricultorii au ieșit în stradă, la Berlin, și au protestat împotriva anulării planificate a subvențiilor pentru combustibilul agricol și a scutirilor de taxe pe vehicule. În acest context,  ministrul german al Economiei, Robert Habeck, a fost nevoit să facă cale întoarsă cu feribotul care îl aducea din vacanță deoarece fermierii nu i-au permis să părăsească vasul, în Schüttsiel, potrivit Agrarheute.com.

    Citiți și: Fermierii din Germania iau Berlinul cu asalt! Guvernul le-a tăiat subvenția la motorină și unele scutiri de taxe

    Ministrul Economiei din Germania, Robert Habeck (foto: adevarul.ro)

    Sute de fermieri l-au împiedicat pe ministrul Economiei german să coboare de pe feribot

    În Schüttsiel, fermierii l-au împiedicat pe ministrul Economiei, Robert Habeck, să se întoarcă din vacanță. Feribotul lui nu a putut andoca, deși 30 de ofițeri, care erau de serviciu au intervenit pentru a opri mulțimea să urce pe vas.

    Potrivit informațiilor din presă, fermierii l-au împiedicat pe Robert Habeck să sosească din vacanță cu feribotul în Schüttsiel (Schleswig Holstein). Din motive de securitate, feribotul și vicecancelarul au plecat din nou, după cum a relatat ZDF. Nimeni nu a fost rănit, deși la demnstrație au fost prezenți sute de oameni. Forțele de ordine de pe vas au acționat cu spray cu piper pentru a dispersa mulțimea.

    În dimineața acestei zile, vineri – 5 ianuarie, ministrul German al Economiei a dat o declarație către Focus online.

    ”Ceea ce mă îngrijorează, chiar mă îngrijorează, este că starea de spirit din țară se încinge atât de mult”, a explicat el.

    Robert Habeck a subliniat că protestul din Germania este de respectat, dar constrângerea și violența ar distruge exact acest respect.

    Politicienii au condamnat acțiunile fermierilor

    Potrivit lui Spiegel, Robert Habeck a oferit un interviu, chiar dacă agentul său de securitate a refuzat, în contextul în care demonstranții individuali ar fi putut urca pe feribot.

    Pe lângă fermieri, la campanie au participat și transportatori. În plus, alte grupuri s-au amestecat cu fermierii.

    Mai mulți germani au criticat blocada: ”Cu toată înțelegerea pentru o cultură plină de viață a protestului, nimănui nu ar trebui să-i pese de o asemenea brutalizare a moravurilor politice”, a scris purtătorul de cuvânt al Guvernului, Steffen Hebestreit.

    La rândul său, ministrul Agriculturii, Cem Özdemir, a comentat că ar trebui ca oamenii să se trateze unii pe alții civilizat.
    ”Violența și constrângerea sunt disprețuitoare și, de asemenea, dăunează cauzei”, a mențioinat ministrul Agriculturii.

    Citește și: Fermierii vor bloca complet Germania. Li se alătură transportatorii și lucrătorii de la căile ferate

    Președintele Asociației Fermierilor Germani: ”Blocadele de acest fel sunt interzise”

    Președintele Asociației Fermierilor Germani, Joachim Rukwied, se distanțează și el de acțiunea de blocaj: ”Blocadele de acest fel sunt  interzise. Suntem o asociație care susține practicile democratice. Atacurile personale, insultele, amenințările, constrângerea sau violența nu sunt acceptabile. În ciuda tuturor nemulțumirii noastre, desigur respectăm intimitatea politicienilor”.

    Între timp, ministrul economiei a putut părăsi insula până la urmă.

    ”Domnul Habeck a ajuns acasă cu bine”, a declarat în acdeastă dimineață un purtător de cuvânt al poliției din Flensburg.

    La rândul său, publicația online Agrarheute este de părere că: ”Ce este prea mult, este prea mult! Asemenea acțiuni nu mai au nimic de-a face cu demonstrațiile pașnice și sunt complet inacceptabile și reflectă prost asupra întregii industrii”, a consemnat site-ul.


    Te-ar mai putea interesa

    Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români