• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Ministrul Finanțelor anunță că fermierii protestatari nu s-au prezentat la discuții. Întâlnirea, amânată

    Oana Timar -

    Ministerul Finanțelor a anunțat că reprezentanții fermierilor și ai transportatorilor nu s-au prezentat la discuțiile anunțate, cerând amânarea întâlnirii. Astfel, în loc de ora 11:00, discuțiile sunt acum programate să înceapă la ora 14:00.

    „Astăzi, la ora 11.00, la sediul MF a fost programată o întâlnire între conducerea instituției și o delegație formată din reprezentanții fermierilor și transportatorilor. Din motive care nu ne sunt cunoscute, delegația acestora nu s-a prezentat la întrevedere și a solicitat amânarea discuțiilor pentru ora 14.00. Reprezentanții MF rămân deschiși la orice propunere de reprogramare a întâlnirii sau la stabilirea unei noi modalități de comunicare pentru a aborda revendicările și problemele ridicate”, a transmis Ministerul Finanțelor duminică, 14 ianuarie.

    Echipa ministerială pregătită pentru discuții este condusă de ministrul Marcel Boloș. Din ea mai fac parte Nicoleta Cârciumaru, președinte al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Carmen Moraru, secretar de stat, Petronel Munteanu, secretar general adjunct, Iulian Ardeleanu, director general Direcția generală de legislație fiscală și reglementări vamale și contabile, Teodor Georgescu, Direcția Generală Antifraudă Fiscală, Ion Cupa, președinte Autoritatea Vamală Română, Claudiu Ardeleanu, director general Proceduri Vamale in Domeniul Produselor Accizabile, Marcel Mutescu, director general Managementul Riscului și Investigații Vamale, Alexandru Dudu, director general Coordonare Control Vamal, George Vascea, director general Adjunct Coordonare Control Vamal.

    S-a intrat în cea de-a cincea zi de proteste

    Reprezentanţii transportatorilor şi ai fermierilor au intrat astăzi, duminică – 14 ianuarie, în a cincea zi de proteste, nemulţumiţi de rezultatul discuţiilor purtate cu autorităţile. Aceştia merg la Ministerul Finanţelor, după ce ieri, sâmbătă – 13 ianuarie, au discutat cu oficiali din Ministerul Agriculturii, Ministerul Transporturilor şi Autoritatea de Supraveghere Financiară.

    Vă reamintim că ieri, sâmbătă, 13 ianuarie, fermierii protestatari au avut o întâlnire la Ministerul Agriculturii, în urma discuțiilor fiind semnat un proces-verbal cu măsuri agreate. Astfel, fermierul Dănuţ Andruş, unul dintre reprezentanții protestatarilor prezenți la MADR, a declarat, după întâlnirea avută cu ministrul Agriculturii Florin Barbu, că mai multe solicitări au fost acceptate, printre care şi amânarea ratelor, explicând că este vorba despre o Ordonanţă de Urgenţă care se află la avizare şi despre care a primit promisiuni că va fi aprobată în următoarea şedinţă de Guvern. El a adăugat că protestele probabil vor continua deoarece mai sunt revendicări care ţin de alte ministere. Florin Barbu a precizat că, din punctul de vedere al Ministerului Agriculturii, protestul este închis.

    De asemenea, tot ieri, protestatarii au discutat cu ministrul Trasporturilor, Sorin Grindeanu, dar și cu reprezentanții ASF.

    „Lucrăm la un document de măsuri, unele vor fi parte din norme interne, deci vor avea un termen de implementare scurt, alte măsuri ţin de schimbări de legislaţie. Lucrăm la bonus malus, vom elabora o serie de subdiviziuni şi circumstanţe care să permită mai multe gradări de preţ, discutăm şi despre întreruperea RCA acolo unde există activităţi sezoniere, sunt în discuţii cu asigurătorii să avem la nivel generalizat, fiindcă în excepţii există, şi plata în rate pentru RCA. Toate temele sunt pe masă şi am încredere că vom găsi o soluţie în cele din urmă. Toate aceste măsuri sunt gândite ca să aibă ca rezultat final reducerea RCA”, a declarat Alexandru Petrescu, preşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară, după discuţii cu reprezentanţii fermierilor şi transportatorilor.


    Te-ar mai putea interesa

    La ce temperaturi se pot face tăieri la pomi iarna Urături de Anul Nou în versuri. Tradiții de iarnă păstrate în satul românesc Stropiri la pomi în luna ianuarie. Tratamente de iarnă în livadă

    Ultimele știri

    Florin Constantin, AGXecutive, despre mediul de agribusiness în 2025: ”Companiile sunt mai precaute” Fermierii, convocați la MADR. Ministrul Barbu – primele ședințe de lucru din acest an cu liderii asociațiilor Fermă din Teleorman, prădată! Hoții au furat sistemele GPS de pe tractoare