• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum arată fructul kaki

    agrointeligenta.ro -

    Fructul de kaki este originar din Asia, dar se cultivă în toate colțurile lumii. Despre kaki (de la cel mai des întâlnit soi Diospyros Kaki), cunoscut și ca Persimmon, se cunoaște deja că are un conținut bogat de vitamina C, de 15 ori mai mare decât la lămâie, spre exemplu.

    Datorită formei sale, fructul kaki sau fructul zeilor, cum mai este numit, este foarte asemănător cu roşia, iar culoarea acestuia variază de la galben spre portocaliu roşiatic. Fructele de kaki conţin o substanţă numită tanină care favorizează proprietăţile antioxidante ale fructului.

    Mai multe despre caracteristiceile diverselor soiuri de kaki aflăm de pe blogul Vulpita Călătoare, care spune că cele mai frecvent întâlnite fructe de kaki sunt cele din soiul Fuyu care seamănă ca formă și dimensiuni cu o roșie, sunt de culoare portocalie, au coaja lucioasă și sunt foarte dulci și aromate.

    cum se cultiva kaki seminte de kaki IMG_0105fructe kakiKaki sunt crocante și au coaja un pic mai tare decât cea a unui mar. ”Eu le consum cu tot cu coajă dar am înțeles că sunt persoane care le curăță (probabil le curăță pe cele cu coaja astringentă). Poți să le tai în felii sau să muști, pur și simplu, din ele, ca din măr.
    Soiurile astringente (cum este Hachiya) sunt lăsate mai mult la copt până devin moi. Atunci se poate consuma doar interiorul moale și zemos, cu lingurita, dupa ce s-a tăita căpăcelul cu codița (coaja nu se consumă pentru că este destul de astringentă)”, explică bloggerița.

    Alte soiuri de kaki au culoarea roșie, însă există și kaki cu pulpa maro. Această varietatea nu este astringentăși poate fi consumată când este încă tare. Din această categorie fac parte Persimmonul ciocolată, Persimmonul scorțișoară și Persimmonul zahăr brun.

    Dacă nu sunt coapte, fructele Persimmon au de obicei un gust calcaros și amar. Aceste fructe pot fi consumate proaspete, uscate (cojite și aplatizate sau doar deshidratate), conservate sau preparate sub diverse forme: budinci, creme, plăcinte, salate etc.

    Vă recomandăm să citiți și:

    Idei de afaceri în 2015: Cultura de kaki are perspective bune. Se pot câștiga și 30.000 de euro/hectar

    Cum sa cultivi aronia si kaki. Exemplul a doi fermieri romani care o fac in Bulgaria



     


    Te-ar mai putea interesa

    Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români