• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Delegație ANSVSA – misiune la Chișinău concentrată pe oportunități economice și investiții în R. Moldova

    Angelica Lefter -

    Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu, alături de specialiști din cadrul instituției, au participat la o misiune de afaceri la Chișinău, organizată de Camerele de Comerț Americane din Moldova și România, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

    În perioada 4-6 februarie, s-a desfășurat în Republica Moldova, la Chișinău, o misiune de afaceri la care au participat oficiali români și moldoveni. Evenimentul a avut menirea de a oferi audienței informații despre viziunea strategică a Republicii Moldova, politicile economice și perspectivele de creștere.

    Citiți și: ANSVSA deschide o nouă piață pentru exportul produselor românești

    Camerele de Comerț Americane din Moldova și România au organizat o misiune de afaceri la Chișinău 

    Reprezentanții ANSVSA în ”misiune de afaceri” la Chișinău, organizată de Camerele de Comerț Americane din Moldova și România

    Potrivit unui comunicat al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), la misiunea de afaceri au fost prezenți președintele ANSVSA, Alexandru Bociu, alături de specialiști din cadrul instituției, delegația fiind condusă de Ștefan-Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, în prezența prim-ministrului Republicii Moldova, Dorin Recean. Totodată, printre participanți s-au numărat și companiile-membre ale Camerei de Comerț Americane din România, reprezentanți ai sectorului public, privat și asociativ de afaceri.

    ”În perioada 4-6 februarie 2024, Camerele de Comerț Americane din Moldova și România, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, au organizat o misiune de afaceri la Chișinău, care s-a concentrat pe oportunități economice și stimulente pentru investiții în Moldova. Preşedintele ANSVSA, dr. Alexandru Bociu, împreună cu specialişti din cadrul instituţiei fac parte din delegația română, condusă de domnul Ștefan-Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului. La eveniment a participat domnul Dorin Recean, Prim-ministrul Republicii Moldova, care a prezentat profilul investițional al țării, urmat de mese rotunde B2G privind sănătatea și alte industrii. Acest eveniment oferă audienței informații despre viziunea strategică a Republicii Moldova, politicile economice și perspectivele de creștere. În cadrul vizitei președintele ANSVSA, dr. Alexandru Bociu, are întrevederi cu domnul Radu Musteață, Director General al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din Republica Moldova”, se arată în comunicatul transmis de ANSVSA.

    Citiți și: Ordin ANSVSA cu reguli noi pentru micii fermieri care procesează laptele din fermă

    Implementarea măsurilor comune de control transfrontalier al bolilor la animale – discutata la misiunea de afaceri de la Chișinău

    Subiect de interes – implementarea măsurilor comune de control transfrontalier al bolilor la animale

    Subiectele dezbătute de cei prezenți la misiunea de afaceri au făcut referire inclusiv la implementarea măsurilor comune de control transfrontalier al bolilor la animale sau priorități pentru cooperare bilaterală pe termen mediu.

    ”Dintre punctele de pe agenda întâlnirii menționăm subiectele referitoare la: implementarea măsurilor comune de control transfrontalier al bolilor la animale (Gripa Aviară, Pesta Porcină Africană); promovarea cererilor de participare în programul Interreg Next; priorități pentru cooperare bilaterală pe termen mediu. Printre participanții la misiunea de afaceri se numără companiile-membre ale Camerei de Comerț Americane din România, reprezentanți ai sectorului public, privat și asociativ de afaceri, inclusiv potențiali investitori din România — membri AmCham România, comunitatea locală de afaceri — membri AmCham Moldova, parteneri de dezvoltare, mediul academic, mass-media, interesați de extinderea sau consolidarea prezenței acestora pe piața Moldovei”, se mai arată în comunicatul ANSVSA.


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu

    Ultimele știri

    Vremea se schimbă radical: vin ploile. Prognoza meteo actualizată! Urgent la APIA – ultima zi în care fermierii mai pot cere subvenția trimestrială Carne de miel nu doar de Paști. Strategia ing. Ionică Nechifor pentru a readuce oaia pe masa românilor