• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Delegație ANSVSA – misiune la Chișinău concentrată pe oportunități economice și investiții în R. Moldova

  Angelica Lefter -

  Președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Alexandru Bociu, alături de specialiști din cadrul instituției, au participat la o misiune de afaceri la Chișinău, organizată de Camerele de Comerț Americane din Moldova și România, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova.

  În perioada 4-6 februarie, s-a desfășurat în Republica Moldova, la Chișinău, o misiune de afaceri la care au participat oficiali români și moldoveni. Evenimentul a avut menirea de a oferi audienței informații despre viziunea strategică a Republicii Moldova, politicile economice și perspectivele de creștere.

  Citiți și: ANSVSA deschide o nouă piață pentru exportul produselor românești

  Camerele de Comerț Americane din Moldova și România au organizat o misiune de afaceri la Chișinău 

  Reprezentanții ANSVSA în ”misiune de afaceri” la Chișinău, organizată de Camerele de Comerț Americane din Moldova și România

  Potrivit unui comunicat al Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), la misiunea de afaceri au fost prezenți președintele ANSVSA, Alexandru Bociu, alături de specialiști din cadrul instituției, delegația fiind condusă de Ștefan-Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului, în prezența prim-ministrului Republicii Moldova, Dorin Recean. Totodată, printre participanți s-au numărat și companiile-membre ale Camerei de Comerț Americane din România, reprezentanți ai sectorului public, privat și asociativ de afaceri.

  ”În perioada 4-6 februarie 2024, Camerele de Comerț Americane din Moldova și România, cu sprijinul Ambasadei Statelor Unite ale Americii în Republica Moldova, au organizat o misiune de afaceri la Chișinău, care s-a concentrat pe oportunități economice și stimulente pentru investiții în Moldova. Preşedintele ANSVSA, dr. Alexandru Bociu, împreună cu specialişti din cadrul instituţiei fac parte din delegația română, condusă de domnul Ștefan-Radu Oprea, ministrul economiei, antreprenoriatului și turismului. La eveniment a participat domnul Dorin Recean, Prim-ministrul Republicii Moldova, care a prezentat profilul investițional al țării, urmat de mese rotunde B2G privind sănătatea și alte industrii. Acest eveniment oferă audienței informații despre viziunea strategică a Republicii Moldova, politicile economice și perspectivele de creștere. În cadrul vizitei președintele ANSVSA, dr. Alexandru Bociu, are întrevederi cu domnul Radu Musteață, Director General al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor din Republica Moldova”, se arată în comunicatul transmis de ANSVSA.

  Citiți și: Ordin ANSVSA cu reguli noi pentru micii fermieri care procesează laptele din fermă

  Implementarea măsurilor comune de control transfrontalier al bolilor la animale – discutata la misiunea de afaceri de la Chișinău

  Subiect de interes – implementarea măsurilor comune de control transfrontalier al bolilor la animale

  Subiectele dezbătute de cei prezenți la misiunea de afaceri au făcut referire inclusiv la implementarea măsurilor comune de control transfrontalier al bolilor la animale sau priorități pentru cooperare bilaterală pe termen mediu.

  ”Dintre punctele de pe agenda întâlnirii menționăm subiectele referitoare la: implementarea măsurilor comune de control transfrontalier al bolilor la animale (Gripa Aviară, Pesta Porcină Africană); promovarea cererilor de participare în programul Interreg Next; priorități pentru cooperare bilaterală pe termen mediu. Printre participanții la misiunea de afaceri se numără companiile-membre ale Camerei de Comerț Americane din România, reprezentanți ai sectorului public, privat și asociativ de afaceri, inclusiv potențiali investitori din România — membri AmCham România, comunitatea locală de afaceri — membri AmCham Moldova, parteneri de dezvoltare, mediul academic, mass-media, interesați de extinderea sau consolidarea prezenței acestora pe piața Moldovei”, se mai arată în comunicatul ANSVSA.


  Te-ar mai putea interesa

  Bani în plus la subvenția APIA. Lista plăților-bonus la hectar și animale Când se plantează roșiile în grădină – calendar Andrei și Oana Nicola s-au întors din Anglia pentru a-și face fermă de Angus la Porumbacu de Jos

  Ultimele știri

  APIA – anunț despre plata subvențiilor ANT în conturile fermierilor Noua față a învățământului agricol: De la licee în prag de desființare la investiții de peste 43 de milioane de euro Comunele din România unde fermierii primesc subvenții APIA în plus la hectar