• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cărți funciare eliberate gratuit pentru locuitorii din sute de comune

    Angelica Lefter -

    Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a eliberat gratuit, prin programele derulate, aproximativ 7 milioane de cărți funciare locuitorilor din sute de comune ale țării, până la data de 1 februarie. Finanțarea a fost asigurată din veniturile proprii ale ANCPI, prin Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF), din fonduri europene nerambursabile, dar și din fonduri ale unor primării.

    Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) a finalizat lucrările de înregistrare sistematică a proprietăților în 225 de unități administrativ-teritoriale (UAT), cu o suprafață de peste 5,3 milioane de hectare.

    Citiți și: Cadastru gratuit în 523 de comune. Lista localităților unde se fac lucrări de cadastrare

    ANCPI: Harta cu lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor la nivel de UAT

    În peste 490 de UAT-uri sunt desfășurate lucrări de cadastru

    Cărțile funciare au fost eliberate gratuit pentru cetățeni, finanțarea fiind asigurată din veniturile proprii ale ANCPI, prin Programului Național de Cadastru și Carte Funciară (PNCCF), din fonduri europene nerambursabile, dar și din bugetele primăriilor. În alte 498 de UAT-uri sunt în derulare lucrări de cadastru, se artă într-un comunicat transmis de ANCPI.

    ”Până la data de 01 februarie 2024, ANCPI, instituție publică în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), a eliberat, gratuit pentru cetățeni, prin programele derulate, aproape 7 milioane de noi cărți funciare. Astfel, suprafața totală a imobilelor înregistrate este de 5.311.473 de hectare, iar cea pe care se desfășoară lucrări este de 6.191.187 milioane de hectare. Dintre cele 225 de UAT-uri și sectoare cadastrale finalizate, șase UAT-uri și 283 de sectoare cadastrale, cu o suprafață de 39.865,52 de hectare au beneficiat de cofinanțare din veniturile proprii ale ANCPI. Alte 102 comune au fost cadastrate din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020. Totodată, 455 dintre cele 498 de UAT-uri în care se derulează lucrări de înregistrare sistematică beneficiază de finanțare din fonduri europene. Pentru alte 91 de comune a fost finalizată procedura de licitație și urmează să fie încheiate contracte de prestări servicii de înregistrare sistematică. Finanțarea va fi asigurată din fonduri europene nerambursabile, prin Programul Creștere Inteligentă, Digitalizare și Instrumente Financiare (PCIDIF) 2021-2027”, conform informării ANCPI.

    ANCPI: Harta cu lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor la nivel de sector cadastral

    Citiți și: ANCPI: Județele unde s-au vândut cele mai multe terenuri agricole la finalul anului trecut

    7,48 milioane de hectare (78%) de terenuri arabile pe care se acordă subvenții APIA, înregistrate în sistemul integrat de cadastru

    Conform datelor publicate de ANCPI, 7,48 milioane de hectare (78%) de terenuri arabile pe care se acordă subvenții APIA, din 9,54 în total, au fost cadastrate și înregistrate în sistem.

    ”Din cele 9,54 de milioane de hectare de terenuri agricole care fac obiectul subvențiilor acordate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) au fost înregistrate în sistemul integrat de cadastru și carte funciară 7,48 milioane de hectare (78%). PNCCF are ca scop înregistrarea, gratuită pentru cetățeni, a tuturor imobilelor (terenuri și clădiri) din România în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Programul este finanțat din veniturile proprii ale ANCPI, din fonduri europene și din bugetul primăriilor. Mai multe informații referitoare la PNCCF sunt disponibile pe pagina web a ANCPI, https://www.ancpi.ro/pnccf/”, se mai arată în comunicatul transmis de ANCPI.

    ANCPI: Harta cu lucrările de înregistrare sistematică a imobilelor la nivel de UAT până la 31 ianurie 2024


    Te-ar mai putea interesa

    Guvernul – decizie astăzi care îi vizează și pe fermieri Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă S-a aprobat DUBLAREA subvențiilor pentru micii fermieri!

    Ultimele știri

    Cum va fi vremea de Crăciun. Prognoza meteo pentru perioada sărbătorilor Licitație uriașă în Germania. Fermierii români au cumpărat 100 de utilaje agricole Câte kg are un metru cub de lemne în funcție de tipul lemnului