• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Șefa ANM anunță cât mai țin ploile și ninsorile

    Roxana Dobre -

    Ploile au făcut ravagii în mai multe zone din țară iar în județul Hunedoara, mai multe case au fost inundate, după ce în zonă a plouat 12 ore fără oprire. Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat cum va fi vremea până la sfârșitul săptămânii.

    În 11 case din Orăștie, județul Hunedoara, apa a intrat în locuințele oamenilor care au avut nevoie urgentă de salvare. Șapte oameni au fost evacuati de pompieri. Localnicii au încercat disperați să salveze ce au mai putut. Meteorologii anunță în continuare ploi și ninsori iar până mâine, miercuri – 14 februarie se află în vigoare mai multe atenționări de ploi, vânt și ninsori.

    Citiți și: Alerte meteo actualizate astăzi. Fenomenele anunțate în mai multe județe

    Gospodării inundate în Hunedoara

    Ploile au făcut ravagii în țară. În Hunedoara a plouat timp de 12 ore fără oprire

    În 11 case din Orăștie, județul Hunedoara, apa a intrat în locuințele oamenilor care au avut nevoie urgentă de salvare. Șapte oameni au fost evacuati de pompieri. Localnicii au încercat disperați să salveze ce au mai putut. Drumul Național 7 a fost complet inundat la intersecția cu autostrada A1 în județul Huneodara. În județ a plouat timp de 12 ore fără oprire, conform digi24.ro.

    Șoferii abia au putut înainta după ce șoseaua a fost acoperită în întregime de apă. Șoferii au fost nevoiți să folosească rute ocolitoare. Zeci de pompieri au intervenit în Orăștie, Deva și Hunedoara. Și mai mulți copaci s-au rupt sub greutatea zăpezii și au căzut pe Drumul Național 7. Autoritățile au intervenit pentru a curăța șoseaua. Codul portocaliu de fenomene extreme a scos drumarii pe șosele la Rânca, după ce a început un nou val de ninsori abundente și viscol la munte.

    Citiți și: Vine primăvara. Cum va fi vremea până la începutul lunii martie

    Șefa ANM a anunțat că ninsorile revin în țara noastră

    Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie a anunțat că începând de astăzi, în partea de vest și de sud-vest a țării, vor fi în extindere precipitațiile, va ploua în cea mai mare parte a Banatului, a Crișanei, în Transilvania, în nord-vestul Moldovei, dar și în zonele montane aferente

    ”Rămânem pe un fond de vreme caldă. Chiar la această oră înregistrăm 19° la Crivița și Brăila, 16…17 ° în Capitală. În schimb, în partea de vest, doar 10 până la 14°C, semn că deja precipitațiile și-au făcut apariția, astfel încât, așa cum era anunțat încă din prognozele anterioare, începând de astăzi, în partea de vest și de sud-vest a țării, vor fi în extindere precipitațiile, va ploua în cea mai mare parte a Banatului, a Crișanei, în Transilvania, în nord-vestul Moldovei, dar și în zonele montane aferente. Vorbim de cantități de 20…30 l/mp, izolat peste 40 l/mp. La altitudini mai mari de 1500 m vorbim și de precipitații mixte, lapoviță și ninsoare, care vor determina depunerea unui strat de zăpadă”, a spus Mateescu la Antena 3 CNN.

    Conform acesteia, de mâine, miercuri – 14 februarie, răcirea va fi mai accentuată în partea de vest, nord și centru, unde maximele nu vor mai depăși 7…8 °C, în timp ce în sud și în sud-est este posibil să mai fie înregistrate valori de 4 până la 15 °C, inclusiv în Capitală, o maximă de 13 °C.

    ”Și chiar dacă, în condițiile în care, pe parcursul întregii săptămâni, vorbim de un ecart la nivelul valorilor maxime de la 3 până la 10…12 °, acestea caracterizează, în special în partea de sud, o vreme caldă, pentru că deja în jumătatea nordică vom vorbi despre fenomene specifice de iarnă, așa cum arată și mesajele de alertă și informare meteorologică valabile până miercuri la 10:00, interval în care vorbim despre precipitații în toată țara, cantități de apă de 20-30 l/mp, izolat peste 40 l/mp. La munte, în special în noaptea de marți spre miercuri, dar și în zonele mai joase de relief din Moldova și Transilvania, posibil precipitații mixte. Vorbim și de intensificări la rafală ale vântului, de 60-80 km/h, mai ales în zona montană înaltă”, a mai spus directorul ANM.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermier cu 40 de vaci de lapte: Am scos ferma la vânzare! Vând tot și emigrez în Spania! Legea arendei – adoptată de Parlament! Contracte pe minim 7 ani, cu valabilitate și după decesul arendatorului Subvenții APIA, în conturi. Județele unde fermierii au anunțat că au primit a doua tranșă de bani

    Ultimele știri

    Cum va fi vremea de Crăciun. Prognoza meteo pentru perioada sărbătorilor Licitație uriașă în Germania. Fermierii români au cumpărat 100 de utilaje agricole Câte kg are un metru cub de lemne în funcție de tipul lemnului