• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Planurile noului director de la Casa Unirea: Consumatorii așteaptă produse românești cât mai multe pe piață și la prețuri rezonabile

    Angelica Lefter -

    Casa de Comerț Agroalimentar Unirea este a românilor și trebuie să faciliteze accesul produselor românești și în marile lanțuri de magazine din România sau în lanțurile proprii de magazine. Este poziția noului director general al Casei de Comerț Agroalimentar Unirea, Ionuț Radu, care și-a arătat toată deschiderea pentru ca lucrurile să funcționeze în cazul acestei structuri menite să-i deservească pe fermieri și deopotrivă pe consumatorii de produse românești.

    Casa de Comerț Agroalimentar Unirea este condusă, pentru prima dată, de un fermier. Ionuț Radu, noul director al societății, a declarat în cadrul emisiunii Agrostrategia de luni, 12 februarie, o coproducție Agrointeligența – AGROINTEL.RO și TVR, că scopul Casei Unirea este de a asigura scurtarea lanțului între producător și retail.

    Citește și: Raport de control Casa Unirea: Facturi neîncasate de peste 10 mil. euro, vânzări de marfă din import

    Casa de Comerț Agroalimentar Unirea, condusă pentru prima dată de un fermier

    În cadrul interviului acrodat emisiunii Agrostrategia, Ionuț Radu a declarat că nu a moștenit nicio fermă, tatăl său fiind pensionat din Armată, iar mama sa lucrând în industria textilă. Mai mult, noul director al Casei Unirea a arătat că nu a fost ”uns” pe post, ci a trecut printr-un proces amplu de recrutare, proces ce a început din luna august anul trecut și care a inclus o serie de verificări, precum și două interviuri foarte riguroase.

    ”Când am obținut această poziție de membru în Consiliul de Administrație, sigur a trebuit să trec prin niște rigori, prin niște procese, unde am luat la cunoștință și ce presupune modul de funcționare, dar și scopul existenței acestei Case de Comerț Unirea, iar ca o concluzie, scopul acestei Case Unirea este de a asigura scurtarea lanțului între producător și retail și modul de funcționare de a facilita accesul pe piață al produselor românești într-un mod cât mai ușor. Eu îmi arăt toată deschiderea în acest sens și sigur că în perioada următoare vom avea discuții cu mai toate organizațiile sau cu toate asociațiile disponibile pentru dialog unde vom explica noul mod de lucru”, a explicat Ionuț Radu.

    Noul director al Casei de Comerț Unirea a mai declarat că înțelege foarte bine relația dintre fermieri și retaileri și prin prisma faptului că este legumicultor la bază, iar asta îi conferă o doză de optimism.

    ”Casa de Comerț Unirea trebuie să pună umărul în facilita accesul produselor românești și în marile lanțuri de magazine din România astăzi sau în lanțurile proprii de magazine. Există această încredere și această doză de optimism, cred eu, pusă și pe seama faptului că eu sunt fermier la origine și sigur că înțeleg destul de bine fenomenul șia modul de lucru. A fost, dacă pot să spun așa, și o condiție a mea: vin în această echipă dacă putem lucra într-un astfel de mod. Dacă nu putem lucra într-un astfel de mod, nu mi-aș vedea utilitatea. Eu în spate am o activitate, ea va rula azi independent de poziția mea și nu aș vrea să mă gândesc că se va întâmpla prea curând o revenire la vechea mea poziție, dar nu văd de ce aș sta într-un loc unde nu există progres”, a menționat Ionuț Radu, la Agrostrategia.

    Citiți și: Exportul de berbecuți ar putea fi făcut prin Casa de Comerț Unirea, fără întârzieri la plăți

    Ionuț Radu: Nu am mai lucrat niciodată la stat

    Ionuț Radu a mai spus că este conștient de faptul că deși nu a mai lucrat la stat, există foarte multe provocări. Mai mult, a mai punctat că va fi foarte mult de muncă în cadrul societății.

    ”Întotdeauna, ca în orice activitate în viața asta sau ca și în familie, pentru că în general trebuie să avem o viziune spre viitor, trebuie să iei în consecință sau în calcul și un astfel de aspect, prin care lucrurile nu vor funcționa. Nu am semnat nicio sinecură, nu este cazul. Am venit într-o zonă în care vor fi foarte multe provocări. Până acum nu am mai lucrat la stat. Dacă vreți să folosim acest termen, stat, eu l-aș utiliza în sens opus, în sensul că trebuie să muncim forte mult, avem foarte mult de lucru”, a spus Ionuț Radu.

    Ca fermier, Ionuț Radu are experiența colaborării cu marii retaileri

    Directorul Casei de Comerț Unirea mizează foarte mult pe relația dintre fermieri și retaileri, magazinele care deja sunt pe piața din România, dar și pe propriile magazine ale societății.

    ”Eu am fost un partener ca și fermier cu rețele de magazine și cred că doar așa va funcționa și această Casă de Comerț Unirea pentru că sigur că trebuie să iei în calcul acești producători și trebuie avut în vedere unde își vor vinde și ei marfa și astăzi, dacă discutăm despre volume foarte mari pe care Casa de Comerț Unirea le are în plan, ele nu se vor putea desfășura sau vinde decât prin aceste rețele de magazine care există deja în România”, a punctat Ionuț Radu.

    Ionuț Radu: Construcția depozitelor regionale va fi începută în acest an

    Primele șase depozite regionale vor fi construite în primele 6 bazine legumicole din țară, iar lucrările vor începe chiar în acest an.

    ”Din informațiile pe care le am până acum se va începe construcția primelor 6 depozite regionale, anul acesta, în sensul că ele vor fi construite în primele 6 bazine legumicole, ca număr de beneficiari ai programului Tomata, este un criteriu, că altfel ar fi existat suspiciuni, s-a stabilit acest număr de producători ca fiind un criteriu și în perioada următoare vom afla vești. Cu siguranță acele depozite vor avea în primă fază ca proprietar Casa de Comerț Unire, dar rămâne de discutat ulterior, era o discuție să se ducă către autoritățile locale. Vom standardiza totul, desigur, sunt proiecte tip și modul de funcționare va fi același”, a mai explicat directorul general al Casei de Comerț Unirea.

    Casa de Comerț Unirea este a cetățenilor români, iar aceasta ar trebui să deservească producătorii, dar și cumpărătorii, prin prețuri accesibile

    ”Vedeți, consumatorii așteaptă produse românești cât mai multe pe piață și sigur, și la prețuri rezonabile și în acest sens trebuie să introducem în discuție o serie de propuneri sau un program prin care să facilităm accesul producătorilor la aceste depozite și totodată prețurile cu care se convine să lucrăm să fie cât mai accesibile și clienților, consumatorilor”, a conchis noul director general al Casei de Comerț Agroalimentar Unirea, Ionuț Radu, în cadrul emisiunii Agrostrategia, ce poate fi urmărită de luni până joi, de la ora 10:00, pe TVR1.

    Agrostrategia – TVR 1. Invitat: Ionuț Radu, Director General Casa de Comerț UNIREA (12.02.2024)


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenția APIA de 98,80 euro/ha, la plată din 2 decembrie pentru micii fermieri Fermierul de pe Valea Trotușului care crește 8 vaci și produce o brânză specială, premiată la nivel mondial Subvențiile care se achită fermierilor până la finalul anului

    Ultimele știri

    Acordul UE-Mercosur a fost semnat! COPA-COGECA: ”Ne opunem acestui acord învechit și problematic” NHR îi liniștește pe fermieri: Combinele Deutz-Fahr, în stoc. Nu sunt și nu vor fi probleme cu piesele de schimb! Orz de primăvară: fermierii pot alege două soiuri care au dat rezultate în fermele din România