• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Familia căreia i-au murit oile de la un tratament și-a refăcut turma cu ajutorul animalelor donate!

    Angelica Lefter -

    Oierul vasluian Traian Muntean, care și-a pierdut efectivul de animale în urma unui tratament de deparazitare aplicat greșit, și-a reîntregit turma. Crescătorul de ovine a primit astăzi ultimul transport, de 108 oi, donate de oameni de bine din județul Mureș, după ce ieri a primit un alt ajutor, de 30 de oi și miei.

    Tânărul Traian Muntean din localitatea Bunești Averești, județul Vaslui, ale cărui oi au decedat în urma tratamentului necorespunzător, este acum în culmea fericirii, după ce a primit mi mult decât se aștepta de al colegii de breaslă din țară. Așa cum v-a informat  Agrointeligența – AGROINTEL.RO, oierul pierduse 90 din cele 120 de oi pe care le deținea și în care își investise toți banii câștigați în străinătate, și nu trăgea nădejde că va mai putea vreodată să își poată continua activitatea. Din fericire, acum are aproximativ 140 de mioare trimise de oieri din județele Bihor, Mureș și Sibiu.

    Citit și: A ajuns primul transport cu oi donate pentru oierul căruia i-au murit animalele de la un tratament

    Oierul Traian Muntean, căruia i-a murit o mare parte din oi, a primit un efectiv nou de animale, de la oameni de bine

    Oierul Traian Muntean le mulțumește tuturor celor care l-au ajutat să-și întregească efectivul de animale

    Mișcați de drama prin care trece tânărul oier, colegii mai vechi în breaslă au hotărât să îi dea o mână de ajutor. Au postat un mesaj pe Facebook în care se îndemnau la a oferi speranță tânărului oier și la a-i trimite alte ovine cu care să o poată lua de la capăt. În doar trei zile, Traian Muntean a primit 30 de oi de la crescători din județul Bihor, iar astăzi, joi – 15 februarie, a mai primit un transport cu 108 ovine din județele Mureș și Sibiu, acțiune la care s-a implicat oierul Claudiu Cizmaș.

    Impresionat de gestul colegilor de breaslă, oierul Traian Muntean, le-a trimis tuturor un mesaj de mulțumire, prin intermediul Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    ”Le mulțumesc tuturor celor care m-au ajutat, nu m-am așteptat să fie atât de săritori și de buni! Acum sunt foarte mulțumit, mi-au trimis mai mult decât aveam și pentru asta le mulțumesc tuturor celor care s-au mobilizat. Acum, dacă cineva va avea nevoie vreodată și eu am să ajut cu mare drag!”, a menționat tânărul oier vasluian.

    Citiți și: Oierii sar în ajutorul familiei care și-a pierdut oile în urma unui tratament făcut în fermă

    Fermierul Traian Muntean: ”Dacă aș fi cerut sfatul doctorului veterinar nu îmi mai mureau oile”

    Din toate cele întâmplate, tânărul oier, aflat la început de drum, a avut de învățat câteva lecții dure, dar pe care spune că și le-a însușit.

    ”Nu m-am așteptat vreodată să-mi moară atâtea animale, nu m-am așteptat apoi să mă pun pe picioare și să mă ajute atâta lume într-un timp scurt. Acum mi-am învățat lecțiile: niciodată nu voi mai face tratament oilor fără a consulta medicul veterinar și nu voi mai avea încredere în oameni neavizați să-mi dea sfaturi despre animale. Dacă aș fi cerut sfatul domnului doctor veterinar nu îmi mureau oile, dar eu am ales să vorbesc doar cu doamna farmacistă, care, probabil, fără voia dânsei a uitat să-mi spună că soluția trebuie diluată. Apoi, am să încerc ca de Paști, să ofer câțiva miei persoanelor nevoiașe, așa cum și eu am fost ajutat la nevoie”, a conchis tânărul Traian Muntean, crescător de ovine din județul Vaslui, pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma

    Ultimele știri

    Tehnologia Chemark Rom la rapiță pune bazele unor producții mari în Teleorman, la ferma Nutrelo Trei boli periculoase depistate în cultura sa de grâu de fermierul Georgian Corniță Se construiește o nouă fabrică ce va prelua lapte de la fermierii români