• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Primele verdeţuri de sezon – prețuri în piețe. Cât costă urzicile, spanacul sau ceapa verde

    Roxana Dobre -

    Primele verdețuri de acest sezon au început să apară în piețele. Pe lângă salata și ceapa verde care se aflau deja pe tarabe, producătorii au scos pe piață spanacul, ridichiile, loboda și urzicile.

    În pieţe au început să apară primele verdeţuri din acest sezon. Urzicile şi spanacul au preţuri mai mari cu 20% faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut. Astfel, pentru un kilogram de spanac, românii trebuie să scoată din buzunar 10 lei, însă în unele piețe se vinde chiar și cu 15 lei.

    Citiți și: Preț arpagic 2024. Cât costă un kg de arpagic în diferite județe

    Primele verdețuri din acest sezon au prețuri mai mari comparativ cu anul trecut

    Cât costă spanacul, loboda și ceapa verde în piețe

    În această perioadă, spanacul este foarte căutat în pieţele din Bucureşti, la fel ca şi restul trufandalelor pe care comercianţii le-au pus la vânzare pe tarabe.

    În cazul spanacului, preţul variază în funcţie de producător şi, în timp ce în unele pieţe un kilograme se vinde chiar şi cu 15 lei, în alte pieţe poate fi cumpărat chiar şi cu 5 lei kilogramul.

    Pentru lobodă preţul este de 10 lei, în timp ce o legătură de leuştean costă 5 lei. Totodată, pe tarabe a apărut şi ceapa verde, o legătură fiind vândută cu 3 lei, conform Antena 3 CNN.

    Citiți și: Ne-a invadat urzica bulgărească! ”După ridichile și ceapa la folie, acum vecinii ne trimit urzicile la sac!”

    Urzicile, la mare căutare în piețe

    Adevăratele ”vedete” în piețe sunt urzicile acestea fiind foarte căutate la început de sezon, conform vânzătorilor. O grămăjoară de urzici se vinde cu 10. De asemenea, salata verde costă 5 lei bucata, iar legătura de ridichi este vândută cu 3 lei. Oamenii din piaţă spun că preţurile sunt mai mari comparativ cu anul trecut şi preferă să cumpere în continuare verdeţurile de primăvară, însă în cantităţi mai mici. În cazul urzicilor și a spanacului, prețul a crescut cu 20% faţă de aceiaşi perioadă a anului trecut.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții APIA 2024. Terenurile care primesc bani la hectar și cele care sunt scoase de la plată Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Vremea se schimbă radical: vin ploile. Prognoza meteo actualizată! Urgent la APIA – ultima zi în care fermierii mai pot cere subvenția trimestrială Carne de miel nu doar de Paști. Strategia ing. Ionică Nechifor pentru a readuce oaia pe masa românilor