• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermieri sunați de APIA să își deschidă conturi noi pentru a încasa cei 100 euro/ha

    Roxana Dobre -

    Conturi noi la Trezorerie pentru încasarea ajutorului de 100 de euro la hectar. Fermieri din toată țara au fost sunați vineri și astăzi de către funcționarii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură care i-au informat că, pentru a primit noul sprijin pe hectar, trebuie să își deschidă un nou cont la Trezorerie. Cei sunați activează ca societăți comerciale (SC) și SRL.

    Fermierii au fost informați de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) că, pentru a încasa subvenția de 100 euro/ha, trebuie să deschidă conturi în Trezorerie. Astfel, contul simplu în care se achită subvențiile nu este valabil pentru încasarea ajutorului ci contul pentru noua plată de 100 euro trebuie să fie cu codul 50.70.

    Campania pentru subvenția de 100 euro/ha care se acordă fermierilor pentru culturile de toamnă înființate în toamna anului 2022, se află în plină desfășurare iar termenul limită pentru depunerea cererilor este 8 martie. Fermierii care sunt persoane juridice au sesizat redacției Agrointeligența-AGROINTEL.RO  că au aflat de abia după ce campania a început că trebuie să dețină un cont deschis în Trezorerie, de tip 50.70. Astfel, conturile bancare în care aceștia încasează subvențiile nu sunt acceptate la APIA.

    Citiți și: MADR demontează intoxicările: Subvenția de 100 euro/ha se acordă TUTUROR fermierilor eligibili!

    Fermierii au aflat că au nevoie de conturi noi pentru subvenția de 100 euro/ha

    Fermierii au fost sunați de APIA: au nevoie de conturi noi pentru plata de 100 euro/ha

    Pentru subvenția de 100 euro/ha fermierii au fost anunțați de APIA că au nevoie de cont deschis la Trezorerie cu cod 50.70. Conform informațiilor obținute de Agrointeligența-AGROINTEL.RO, obligativitatea deschiderii contului de trezorerie o au fermierii care au următoarele forme de organizare: SRL și SC-uri.

    Informarea privind conturile care trebuie deschise în Trezorerie a fost transmisă tuturor directorilor APIA din țară și se aplică pentru mai multe scheme de ajutor care se află în derulare.

    ”Urmare adresei Ministerului Finanțelor – Direcția Generală de Contabilitate publică nr.522623/09.02.2024, înregistrată la APIA Central cu nr.4896/13.02.2024 vă comunicăm că în scopul aplicării schemelor de ajutor de stat aprobate prin: OG nr.5/2024 schema de ajutor de stat pentru sprijinirea întreprinderilor care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole vegetale, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei, OG nr.12/2024 schema de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectoarele suin și avicol în perioada 1 august 2022 – 31 august 2013, în contextul crizei provocate de agresiunea Rusiei împotriva Ucraine, OG nr. 13/2014 schema de ajutor de stat pentru susținerea activității crescătorilor din sectorul bovinelor de carne și al bubalinelor în contextul crizei provozate de agresiunea Rusiei împotrivia Ucrainei, beneficiarii, persoane juridice, care se încadreazp în prevederile art.5 alin (!0) din OUG nr. 146/2002, republicată, cu modificările și completările ulterioare, utilizează contrul 50.70 ”Disponibil din subvenți și transferuri”!, codificat cu codul de identificare fiscală al acestora”, se arată în informarea semnată de șeful APIA, Ionuț Lupu.

    Informare privind conturile pe care fermierii trebuie să le deschidă la Trezorerie

    Citiți și: OUG de forță majoră în agricultură: Plata ratelor, suspendată pentru fermierii afectați de secetă

    Fermierii mai au timp până pe 8 martie să depună la APIA cererea pentru subvenția de 100 euro/ha

    Fermierii mai pot depune până la 8 martie 2024 inclusiv cereri de acordare a grantului direct în conformitate cu Ordonanţa Guvernului nr. 5/2024 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru sprijinirea întreprinderilor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul producţiei primare de produse agricole vegetale, ca urmare a agresiunii Rusiei împotriva Ucrainei.

    Cererile de acordare se depun la Centrele locale/județene ale APIA, respectiv Centrul APIA din Municipiul București, pe a căror/cărui rază teritorială a fost depusă cererea de plată aferentă anului 2023. Grantul direct reprezintă o plată compensatorie pe suprafaţă și este de echivalentul în lei a 100 euro/hectar, la cursul de schimb valutar de 4,9334 lei/euro. Valoarea maximă a grantului direct acordat pe întreprindere beneficiară nu poate depăşi echivalentul în lei a 280.000 euro.

    Plata ajutorului de stat se efectuează până la data de 30 iunie 2024.


    Te-ar mai putea interesa

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Mușcate: plantare, îngrijire, înmulțire Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii

    Ultimele știri

    Care sunt cele două soiuri românești de lucernă care stabilesc producții record la hectar? Sparanghel – cultivare. Plantare, îngrijire, producție Ioan Moraru, Mecanica Ceahlău: Utilajele produse la Piatra Neamț sunt cu 35% mai ieftine decât cele din import