• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Spanacul din Italia – vândut în supermarketuri, în timp ce spanacul românesc se usucă în piețe

    Roxana Dobre -

    Spanacul din Italia se vinde în marile lanțuri de magazine, în timp ce spanacul românesc se usucă pe tarabe în piață sau în solarii. Legumicultorii sunt furioși și spun că ”ne merităm soarta” în condițiile în care ei vând spanacul cu 10 lei pe kiloragm iar pe rafturile magazinelor se găsește și cu 32 de lei kilogramul.

    Pe un grup de legumicultori un producător a creat o adevărată polemică privind prețul spanacului din supermaketuri, în plin sezon în care fermierii români scot pe piață verdețurile din solar. În ofertele unor mari magazine se găsește spananc importat din Italia iar prețul este triplu față de cel vândut în piețe de producătorii români, adică 32 de lei pe kilogram comparativ cu 10 – 12 lei cât spun fermierii că este pe tarabe.

    Citiți și: Revolta fermierilor români: Ceapa din Ucraina a invadat piețele, în timp ce marfa noastră se strică

    Spanac din Italia, pe rafturile marilor magazine (foto: Maria Turlica/Facebook)

    Producătoare: Cât de român să fii să cumperi spanac importat din Italia?

    Pe un grup de Facebook, o legumicultoare și-a exprimat indignarea privind prețul spanacului de import din supermarketuri și a făcut o comparație cu ofertele producătorilor români care se află în plin sezon de recoltare la verdețurile din solarii.

    ”Cât de român să fii, ca să mergi sa cumperi spanac de la Kaufland și Lidl cu 13 lei jumătate de kilogram made în Italia, care are sigur o săptămână de când este recoltat, când la ora asta producătorii români vând spanacul cu 10 – 12 lei kilogramul și îl aduc proaspăt, a doua zi pe tarabă. Ne merităm soarta!”, a atras atenția legumicultoarea în postarea sa din mediul online.

    Citiți și: Fermierii bulgari sunt furioși: Ouăle românești, vândute în Bulgaria ca produse autohtone

    Postarea legumicultoarei a stârnit un val de comentarii în mediul online, unele postate chiar de alți producători dar și altele negative la adresa fermierilor români, din partea consumatorilor.

    ”Și eu vând salata cu 1,5 -2 lei bucata iar în supermarket e 5 lei/bucata. Ce este de făcut? Omul cumpără de unde vrea”, a spus o altă legumicultoare.

    ”Mergeți puțin prin marile bazine legumicole gen Lungulețu, Matca etc. Vedeți cu ce stropesc culturile unii producători, și după aceea mai explicați-ne cum e treaba cu agricultura și patriotismul”, a spus un consumator.

    ”În supermarket cumperi frunze de spanac, de la producători cumperi spanac cu rădăcină. După ce îl cureți, rămâi cu mai puțin de 500 g de frunze. Prețurile sunt aceleasi în final. Doar că din patriotism, muncești un pic mai mult!”, a mai adăugat o altă cumpărătoare. Aceasta a fost contrazisă însă imediat de producători. ”Eu am vândut astăzi frunze de spanac cu 10 lei kilogramul. Nu am văzut să se vândă nicăieri spanac cu rădăcină”, a spus o legumicultoare.


    Te-ar mai putea interesa

    Agnes Jansen, olandeza care produce legume bio la Sărata: Mă pensionez și caut pe cineva să continue ferma Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață Făinarea la măr. Semnele atacului, combatere

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till