• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Protest cu 1.000 de tractoare în Bruxelles. Traficul din oraș și inclusiv accesul către aeroport, blocate

    Oana Timar -

    Circa 1.000 de tractoare agricole mărșăluiesc în centrul Bruxelles-ului într-un protest declanșat de fermierii belgieni la care s-au alăturat colegi agricultori și din alte state ale UE. Fermierii au dat foc la anvelope și au vărsat cisternele cu dejecții în stradă, cerând retragerea UE din acordurile de liber schimb, în ​​primul rând din acordul Mercosur. De asemenea, fermierii cer stoparea importurilor de produse agricole din afara UE.

    Federația Belgiană a Tinerilor Fermier (FJA) și Federația Fermierilor Valoni (FUGEA) au cerut săptămâna trecută autorizarea unui protest în inima Bruxelles-lui, în ziua în care miniștrii agriculturii din statele membre se reunesc în Consiliul Agrifish. Potrivit presei occidentale, inițiativa a fost susținută de organizații agricole din toată Europa.

    În opinia fermierilor din UE, autoritățile comunitare încheie acorduri cu țări în care producătorii au costuri de producție semnificativ mai mici și nu trebuie să respecte reglementările stricte de protecție a mediului și bunăstarea animalelor în vigoare în UE, care sunt păguboase agriculturii interne. Potrivit protestatarilor, aceste decizii înseamnă falimentarea producătorilor europeni, potrivit surselor citate de Farmer PL.

    Fermieri la protest în Bruxelles (foto: politico.eu)

    Fermierii cer venituri echitabile

    ”Ne reiterăm ​​cea mai importantă renedicare: garantarea unor venituri echitabile fermierilor. Pentru a face acest lucru, trebuie să renunțăm la politica de liber schimb și să avem o dereglementare a pieței”, a declarat Timothee Petel, reprezentant al organizației agricole FUGEA.

    Fermierii care protestează astăzi, luni – 26 februarie, la Bruxelles cer retragerea UE din acordurile de liber schimb, în ​​primul rând cu țările Mercosur. Producătorii cer oprirea importului de produse agricole din afara Europei, care distruge profitabilitatea producției agricole în UE. În plus, protestatarii de la Bruxelles cer prețuri corecte pentru produsele lor și reforme ale politicii agricole comune a UE. Ei se opun Green Deal, birocrației excesive și restricțiilor asupra producției agricole în UE.

    Fermierii au incendiat anvelope (foto: politico.eu)

    Conform presei internaționale, tractoarele agricole au paralizat efectiv traficul în capitala Belgiei. Sunt deja circa 1.000 de mașini agricole la Bruxelles astăzi, ceea ce a condus inclusiv la un trafic și acces îngreunat la metrou. De asemenea, căile rutiere de acces către aeroport sunt blocate sau se circulă foarte greu. În plus, mai multe cisterne cu dejecții au fost deversate pe drum, iar în fața sediului Comisiei Europene, fermierii au incendiat anvelope. Polițiștii au încercat să blocheze intrările coloanelor de tractoare, dar tractoarele au spart barierele, astfel că s-a ajuns la folosirea tunurilor cu apă și a gazelor lacrimogene pentru ca protestul să fie ținut sub control.

    Surse din Bruxelles arată că fermierii aruncă în forțele de ordine cu ouă, portocale și petarde. Pe lângă dejecții lichide, protestatarii au adus cu ei paie și bălegar, care sunt aruncate în stradă.


    Te-ar mai putea interesa

    Subvenții pe hectar și animale care nu se mai achită prin APIA Fermierii, ”arși” la arendă și la ANAF. Prețul mediu la grâu și porumb – nejustificat de mare Lege nouă în vigoare! Fermierii își pierd subvenția APIA dacă nu respectă programul și plata angajaților

    Ultimele știri

    Porumb recoltat în ianuarie. Viorel Zaharia, prestator de servicii: Am cules 4 tone la hectar Vești excelente pentru salariații din agricultură! Guvernul a modificat Ordonanța ”trenuleț” Subvenții APIA. Fermierii – chemați să depună deconturile pentru plățile-bonus pe cap de animal