• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • agrointel.ro
  • Ştiri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • Anunțuri
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Efectul comisarului Phil Hogan? După 15 ani, Irlanda reușește să reia exporturile de carne de vită în SUA

    agrointeligenta.ro -

    Peste 15 ani de diplomație, de teste și de analize nu au reușit ceea ce pare o reușită a comisarului european Phil Hogan în favoarea țării care l-a trimis în Comisia Europeană. Irlanda a reluat, de la începutul acestui an, exporturile de carne de vită către SUA.

    Una dintre problemele cu care fermierii irlandezi l-au presat încă de la preluarea mandatului lui Phil Hogan a fost blocajul pe care exporturile de carne de vită îl aveau pe piața americană încă de la începutul anilor `90, din cauza bolii vacii nebune. Decizia politică a fost luată anul trecut în martie, însă nu puțini sunt cei care vorbesc că un merit important îl are și noul comisar european care s-a implicat direct ca problema să fie dusă la bun sfârșit. Mai mult, Phil Hogan a fost primul care a salutat pe rețelele de socializare decizia de reluare a exporturilor fermierilor irlandezi.

    Irlanda devine astfel prima țară europeană care reușește să revină pe piața americană cu carnea de vită. Mai mult, în cursul anului trecut, fermierii irlandezi au obținut și un protocol pentru exporturi în China, o altă premieră pentru țara lui Hogan.

    Citiți și – Lozul cel mare: China dă undă verde pentru importurile de carne de vită din Irlanda

    Deschiderea pieței americane este o oportunitate uriașă pentru fermierii irlandezi, mai ales că prețurile la carnea de vită au explodat în ultimul an în SUA, ajungându-se la un preț mediu ce echivalează cu 4,70-4,80 de euro/kilogram de carne de vită. Mai mult, carnea de vită din Irlanda intră în categoaria ”carne verde”, produsă prin pășunat, iar până la reluarea exporturilor, necesarul din SUA era acoperit de crescătorii de vaci de carne din Paraguay.

    Cu alte cuvinte, chiar dacă este discutabil meritul direct al noului comisar Phil Hogan pentru reluarea exporturilor de carne de vită pentru țara sa natală, este clar că avantajul fermierilor irlandezi este dublat de faptul că, în acest moment,Irlanda este singurul stat UE care are astfel de schimburi comerciale cu SUA, marcându-și și instalându-ți confortabil influența pe o piață cu un potențial uriaș.



     


    Te-ar mai putea interesa

    Producția românească de carne de porc a scăzut cu 8%, cea de carne de pasăre a crescut cu 9,3% Preț carne vițel în viu și carcasă. Cât se plătește la abator pentru un vițel de 300 kg Florin Barbu, Comisia de agricultură: Legea cărnii – inițiată în Parlament. Carnea românească va fi etichetată corect

    Ultimele știri

    O cooperativă investește într-o fermă ce va produce numai purcei Zi decisivă pentru Legea arendei la CCR. Nina Gheorghiță, LAPAR: ”S-a amânat termenul de două ori” Premierul Ciolacu a dat asigurări că angajații din agricultură nu vor pierde bani la salariu