• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Pachetul Forapro de la ADAMA – fără egal în controlul făinării

    Angelica Lefter -

    Făinarea este prima boală care se instalează în culturile de cereale păioase. Această boală poate fi întâlnită atât în perioada de toamnă, imediat după răsărit și până la înfrățit, cât și primăvara, la reluarea vegetației.

    Făinarea este cea mai răspândită boală în culturile de cereale dar nu numai la acestea, fiind semnalată pe tot cuprinsul țării. Atacurile de făinare sunt mai puternice în solele cu densități ridicate, fertilizare în exces cu îngrășăminte pe bază de azot sau în condiții de umiditate ridicată. Este o boală relativ ușor de controlat dar poate provoca pagube însemnate atunci când nu este tratată cu soluția potrivită și la momentul optim.

    Citiți și: ADAMA introduce noile ambalaje ecologice de un litru

    Pachetul Tehnologic Forapro, recomandarea ADAMA pentru primul tratament împotriva făinării

    Recomandarea ADAMA pentru primul tratament este Pachetul Tehnologic Forapro, pachet ce conține două substanțe active consacrate, cu efect sinergic pentru protecția grâului, orzului, secarei și triticalelor.

    Produsele componente: Leander 750 EC și Poleposition 300 EC.

    Beneficiile utilizării Pachetului Forapro

    Avantajele utilizării fungicidului Leander 750 EC

    Avantajele utilizării fungicidului Poleposition 300 EC

    Citiți și: ADAMA România a dat startul programului de loializare ADAMA CASH+

    Tratament la grâu

    Leander este un fungicid sistemic cu efect preventiv, curativ și eradicativ. Produsul conține substanța activă fenpropidin din grupul morfolinelor, care inhibă biosinteza ergosterolului, dar prezintă și un mod de acțiune diferit față de al fungicidelor azolice (inhibă sinteza sterolului în două poziții). Fenpropidin este preluat de frunze și tulpini și apoi distribuit sistemic în întreaga plantă. Ținta principală a acestei substanțe active este făinarea iar în secundar aceasta acționează și asupra ruginilor și a arsurilor foliare precum arsura frunzelor de orz. Perioada de protecție variază până la 3-4 săptămâni după aplicare. Proprietățile descrise îl fac un partener foarte potrivit pentru triazoliazoli, atât din punct de vedere al strategiei anti-rezistență, cât și din punct de vedere al potențării și suplimentării eficacității.

    Poleposition conține substanța activă cu acțiune sistemică protioconazol. După aplicare, pătrunde foarte repede în țesuturile plantelor tratate și este transportat acropetal chiar și în acele părți care nu au luat contact direct cu produsul în momentul aplicării. Protioconazol este triazolul cu cea mai mare eficacitate din grupa lui și cel mai larg spectru de control, fiind astfel pe bună dreptate cel mai activ dintre triazoli, cu o durată lungă de protecție

    Recomandări de utilizare

    Pachetul Forapro este conceput pentru a permite o dozare ușoară a componentelor pachetului la hectar. Recomandarea de bază pentru alegerea dozei de tratament de Leander 750 EC + Poleposition 300 EC la primul tratament este de un pachet pentru 20 de hectare. Se poate ajusta cu ușurință doza de utilizare în funcție de presiunea de infecție, stadiul apariției bolilor, stadiul de vegetație al culturii, precum și în funcție de decizia de calcul economic stabilit pentru tratamentul T1.

    În plus față de caracteristicile tehnice, Pachetul Forapro vine și cu cel mai bun preț – discount de 25% comparativ cu achiziția individuală a produselor componente precum și un cashback în valoare de 45 ron/pachet direct în conturile fermei dumneavoastră, prin programul ADAMA CASH PLUS.


    Te-ar mai putea interesa

    Colinde de Crăciun în versuri. Top 10 cele mai frumoase colinde românești Subvenții APIA, în conturi. Județele unde fermierii au anunțat că au primit a doua tranșă de bani Licitație uriașă în Germania. Fermierii români au cumpărat 100 de utilaje agricole

    Ultimele știri

    Subvenții APIA 2025. Data la care se reiau plățile către fermieri după Anul Nou Ninsori, ploi și vânt puternic – județele care au intrat sub alertă meteo până în a doua zi de Crăciun Atenție, se fură oi! Un cioban a rămas fără animale înainte de Crăciun