• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Violențe la protestul fermierilor polonezi de la Varșovia – steagul UE incendiat de manifestanți

  Angelica Lefter -

  Fermierii polonezi au avut parte de ciocniri cu forțele de ordine în timpul unui protest virulent, la Varșovia. Agricultorii au incendiat steagul Uniunii Europene și un sicriu pe care scria ”fermier ucis de Green Deal”.

  Protestul fermierilor polonezi început, în această dimineață, miercuri – 6 martie, în capitala poloneză Varșovia, a fost marcat de tulburări. Demonstranții au aprins focuri în fața clădirii în care își are biroul premierul Donadl Tusk, într-un caz ducând la o confruntare cu poliția, în timp ce unii au aruncat cu petarde în ofițeri, potrivit Notes from Poland, citat de G4media.ro.

  Citiți și: Protest masiv în Polonia. Granița cu Ucraina și mai multe drumuri naționale, blocate – FOTO

  Fermierii polonezi protestează virulent, la Varșovia (foto: farmer.pl)

  Fermierii polonezi au încercat să intre cu tractoarele în centrul capitalei

  Un număr mare de fermieri au început să se adune în Varșovia, miercuri dimineață – 6 martie, înainte de începerea oficială a protestului lor la ora 11.00 în fața cancelariei premierului Donald Tusk.

  Ei sperau să intre cu tractoarele în oraș ca parte a demonstrației. Dar primarul Rafał Trzaskowski, un coleg de partid al lui Tusk, le-a refuzat permisiunea de a face acest lucru, argumentând că utilajele ar fi ”periculoase și perturbatoare” pentru locuitori.

  Cu toate acestea, fermieriI au încercat să intre oricum cu tractoarele în centrul orașului, dar au fost opriți de poliție, relatează postul de televiziune TVN.

  Fermierii polonezi au ars steagul Uniunii Europene (foto: g4media.ro)

  Agricultorii polonezi au ars un sicriu pe care scria ”fermier ucis de Green Deal”

  În timp ce protestatarii s-au adunat în fața birourilor lui Tusk, au început să aprindă focuri, inclusiv să ardă un sicriu pe care scria ”fermier ucis de Green Deal”, o referire la pachetul emblematic de politici de mediu al UE. Unii fermieri au fost văzuți arzând steaguri ale UE.

  Un alt post de televiziune, a relatat cu puțin timp înainte de ora 11.00 că un manifestant a încercat să arunce sicriul în flăcări peste barierele în spatele cărora se poziționase poliția. Acest lucru a dus la o ”încăierare” cu ofițerii.

  Site-ul de știri Wirtulana Polska și ziarul Gazeta Wyborcza au relatat, de asemenea, că unii fermieri au aruncat cu petarde în poliție.

  Citiți și: Fermierii polonezi pregătesc o grevă generală și anunță că vor bloca din nou granița cu Ucraina

  Ciocniri între fermierii polonezi și forțele de ordine, la Varșovia (foto: farmer.pl)

  Fermierii polonezi au început protestele la începutul lunii trecute în semn de manifest față de politicile UE privind clima și față de importurile agricole ucrainene, despre care spun că le amenință mijloacele de trai.

  La început, protestele lor s-au concentrat pe blocarea drumurilor din Polonia, precum și a punctelor de trecere a frontierei cu Ucraina. Săptămâna trecută, ei au organizat primul lor protest în masă în Varșovia, care s-a desfășurat în mod pașnic.

  Ulterior, premierul Donald Tusk a avut o întâlnire cu reprezentanții fermierilor, în urma căreia s-a angajat să solicite UE să impună restricții asupra importurilor ucrainene, suspendarea sau retragerea unor părți din ”Green Deal”, precum și un embargo asupra produselor agricole rusești și belaruse. Premierul a anunțat că i-a invitat pe liderii fermierilor la o întâlnire de monitorizare sâmbăta aceasta – 9 martie.


  Te-ar mai putea interesa

  Guvernul a majorat bugetul APIA. Când ar intra în conturi subvenția de 100 euro VTol Agrobee 200, cea mai mare dronă agricolă poate pulveriza 380 de hectare pe zi Cum va fi vremea în această săptămână. Anunț de la șefa ANM

  Ultimele știri

  Analiști: Prețul rapiței ar putea ajunge din nou la peste 500 euro/tonă Prețul grâului românesc a sărit de 1.100 de lei tona. Traderii își fac ”rezerve” Nicolae Ciucă, la Agriplanta: ”Am avut 24-26 de stupi, mă ocupam de ei. Albina simte omul”