• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • USR a depus o moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii Florin Barbu

  Angelica Lefter -

  Parlamentarii USR au depus, în plenul Camerei Deputaţilor, o moţiune simplă împotriva ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Florin Barbu. Aceștia au cerut, încă de săptămâna trecută, demiterea șefului de la Agricultură.

  USR a depus astăzi, luni – 18 martie, o moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii, Florin Barbu. Formațiunea politică a informat săptămâna trecută, într-un comunicat de presă, că i-a cerut prim-ministrului, Marcel Ciolacu, să-l demită de urgenţă pe ministrul Agriculturii, Florin Barbu, în urma declaraţiilor sale în care îl cita pe fostul dictator Nicolae Ceauşescu.

  Citește și: Florin Barbu: Evaziunea cu cereale se pedepsește cu dosar penal. Fac apel la fermieri să facă sesizări!

  Moțiune simplă împotriva ministrului Agriculturii, Florin Barbu, depusă de USR

  Tot într-un comunicat de presă remis, astăzi, luni – 18 martie, reprezentanții USR și-au motivat gestul politic.

  ”USR depune, astăzi, moțiune simplă împotriva ministrului PSD al Agriculturii, Florin Barbu, care îi tratează cu dispreț pe fermieri și îi sfidează pe românii care plătesc zilnic, în piață și în magazine, prețul incompetenței sale. În schimb, ministrul PSD a știut să promoveze o lege prin care stuful din Delta Dunării să fie folosit pentru a umfla conturile apropiaților baronului Paul Stănescu. Pentru toate aceste probleme și pentru multe altele, precum eșecul uriaș al Casei Unirea, Florin Barbu trebuie să plece din funcția de ministru, să vină cineva mai priceput și mai puțin nostalgic după comunism”, se arată în informarea de presă.

  Totodată, USR a arătat că de la preluarea mandatului de la Petre Daea, ”un alt ministru monument de incompetență, Florin Barbu i-a tratat cu dispreț pe agricultori și a sfidat Parlamentul și, implicit, pe toți românii care ar fi vrut să afle răspunsuri privind activitatea sa”.

  ”L-am așteptat pe tovarășul Barbu la comisia de specialitate din Senat mai bine de trei luni. A anunțat într-o seară de vineri că luni, la prima oră, va fi prezent și tot nu a găsit drumul până la Parlament. Acesta este respectul unui ministru pentru Parlament și pentru fermierii români. Exact așa se întâmpla în comunism, exact asta face și Guvernul Ciolacu – Vorbe, nu Fapte!”, a declarat senatorul USR Sebastian Cernic.

  De asemenea, USR a continuat să menționeze, în comunicatul de presă, că fermierii români primesc de aproape opt ori mai puține ajutoare de stat față de fermierii polonezi și nu este vorba de instituțiile europene sau de grânele ucrainene, e vorba strict de nepăsarea Guvernului PSD-PNL.

  ”Plafonarea prețurilor la unele alimente, o altă mare ”reușită” a ministrului Barbu, a făcut fie ca produsele cu preț plafonat să dispară de pe raft, fie ca prețurile să crească, prin scăderea gramajului per produs. Din propriile declarații, Florin Barbu ar vrea să mai administreze o lovitură dură românilor disperați de creșterea prețurilor: scoaterea mărcilor proprii din magazine. O astfel de măsură va scoate și mai mulți bani din buzunarul românilor deja sărăciți de PSD și PNL.

  Ministrul PSD al Agriculturii a știut, în schimb, să se ocupe de rotunjirea conturilor apropiaților baronului PSD Paul Stănescu, în beneficiul căruia a promovat legea prin care stuful din Delta Dunării a devenit pășune și aducător de subvenții europene. Chiar și acum, după ce a intrat pe fir Parchetul European, ministrul Barbu ține cu ghearele de această lege, ne explică cum nu e nicio problemă și aduce elogii dictatorului Ceaușescu”, se arată în informarea de presă.

  USR: Ministrul Barbu trebuie să răspundă și pentru Casa de Comerț Unirea

  Potrivit comunicatului USR, ministrul Barbu trebuie să răspundă și pentru Casa Română de Comerț Agroalimentar ”Unirea”. USR i-a solicitat, repetat, să prezinte public neregulile de la Casa Unirea, unde sunt facturi neîncasate de 10 milioane de euro, iar de vândut se vând cu precădere produse de import și nu din producția autohtonă. Ministerul a investit zeci de milioane de euro și în această afacere și tot ce a reușit a fost să îi îmbogățească doar pe unii. În urmă cu câteva zile, Ministerul Agriculturii a confirmat, printr-un document oficial, că a trimis la Parchet documentele venite de la Corpul de Control.

  ”Să trimiți, însă, acest raport direct la Parchet este ca și cum vrei să îl secretizezi o perioadă. Probabil că s-au speriat de ce au găsit în propria ogradă. USR a solicitat autorităților competente să grăbească Parchetul în acest caz, să trimită dosarul în instanță și, astfel, să vedem și noi cine a abuzat de banii destinați fermierilor și producătorilor locali și ce produse de import și mai ales cui le vindeau pe datorie. Dacă acest dosar va fi încuiat într-un sertar, va fi dovada că țara asta este până la gât îngropată în corupție și slugărnicie”, mai precizează Sebastian Cernic, citat în comunicatul de pe site-ul oficial al USR.


  Te-ar mai putea interesa

  Anunț pentru fermieri: Astăzi s-a făcut plata pentru subvenția de 100 euro la hectar! Cum va fi vremea în această săptămână. Anunț de la șefa ANM Încrețirea sau răsucirea frunzelor la ardei. Cauze, remedii

  Ultimele știri

  Seceta – subiect fierbinte la Bruxelles. România a cerut Comisiei Europene măsuri concrete pentru fermieri O familie de oieri își vinde produsele prin propriile magazine. Cel mai cerut este cotletul de berbecuț Un nou sistem de lumini pentru lucrări agricole în condiții de vizibilitate redusă