• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Horia Constantinescu a renunțat la funcția de președinte al ANPC

    Oana Timar -

    Horia Constantinescu s-a retras din funcția de președinte al Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC). Constantinescu a fost desemnat ieri, miercuri – 27 martie, candidatul PSD la pentru Primăria Constanța.

    Horia Constantinescu a anunțat că se retrage din funcția de președinte al ANPC după ce a fost desemnat de PSD să candideze la Primăria Constanța. Demisia lui Constantinescu vine la numai o zi după ce acesta a atacat sectorul creșterii de păsări din România, acuzând ”anumiți producători” că au fermele infestate cu Salmonella și că înșeală consumatorii furajând puii de carne cu coloranți pentru a-i face să pară crescuți ca la țară. Ulterior, Constantinescu a revenit asupra declarațiilor, precizând că îngălbenirea puilor nu pune în pericol sănătatea consumatorilor, ci reprezintă doar o practică comercială înșelătoare.

    Demisia lui Constantinescu de la șefia ANPC este pusă de acesta pe seama candidaturii sale la Primăria Constanța. ”Probabil unii dintre voi deja știți că am fost nominalizat candidatul Partidului Social Democrat pentru funcția de primar al orașului Constanța. Prin forța lucrurilor, trebuie să renunț la funcția de președinte pentru a mă putea dedica campaniei și noului proiect. Cu toată lipsa de modestie, am scris o pagină de istorie în cartea autorității”, a anunțat Constantinescu în această dimineață.

    Fostul șef al ANPC a precizat că lasă ”o instituție funcțională, cu pași importanți făcuți către digitalizare, cu sedii renovate, cu o abordare nouă și cu performanțe notabile”. ”Rămân totuși în această mare familie, în calitate de comisar șef adjunct al Comisariatului Județean Constanța (suspendat). Trăiesc senzația unui divorț prin acord, dar gândul recăsătoririi cu Primăria Constanța mă motivează enorm. Pregătesc partajul; las autorității câteva sute de ore suplimentare, proiecte și o vizibilitate pozitivă. Îmi păstrez amintiri minunate și o reputație impecabilă în această poziție”, a mai spus acesta.

    Citiți: Pui îngălbeniți artificial să pară crescuți ca la țară. Șeful ANPC: Vopseaua este pusă în furaj

    ANPC a descoperit pui galbeni colorați cu ajutorul unor substanțe din furaje (foto: businessmagazin.ro)

    Scandal uriaș cu puii ”îngălbeniți”

    Horia Constantinescu a demisionat de la conducerea ANPC vine la o zi după declanșarea unui scandal uriaș pe care acesta l-a iscat cu privire la practica furajării păsărilor de carne cu coloranți pentru ca pielea acestora să devină mai galbenă, asemănătoare cu cea a puilor crescuți în mod tradițional, când  culoarea este dată de hrănirea cu porumb și de conținutul mai ridicat de grăsime.

    ”Din păcate, destul de extinsă este situaţia. Am stat de vorbă şi cu alţi operatori economici la nivelul industriei, ce ne-au semnalat că această situaţie trenează de foarte mult timp. Nefiind un medic veterinar, nu sunt foarte priceput în domeniul hrănirii puilor, dar am investigat şi am văzut că aceştia sunt hrăniţi cu anumite furaje ce dau culoarea… Nu toxice, nici pentru păsări, nici pentru om, dar vorbim aici de o practică comercială înşelătoare, vorbim de o situaţie cu care se confruntă foarte multe dintre gospodinele ce aleg de la raft puiul mai galben, ştiind cumva, din generaţie în generaţie, că acela este cât mai apropiat calitativ de puiul de ogradă, de demult. Or, iată că aici lucrurile fac să pară cu totul altfel, în sensul în care pui crescuţi doar câteva zeci de zile aparent sunt pui de calitate superioară, în condiţiile în care de fapt au fost vopsiţi, aşa cum spuneam, ca o cioară”, a afirmat Horia Constantinescu, într-o declaraţie acordată presei, la sediul PSD.

    Horia Constantinescu a candidat și în 2020 pentru funcția de primar al municipiului Constanța. Candidatura lui Constantinescu a fost atunci susținută politic de PPUSL, iar în urma votului, fostul șef al ANPC a obținut un scor electoral de 5,04%. Candidatul PSD, Decebal Făgădău a obținut atunci un procent de 24,19%, fiind pe locul trei în opțiunile de vot exprimate, după candidatul PNL, actualul primar Vergil Chițac (28,49%) și cel al USR Plus, Ion Stelian (24,31%).


    Te-ar mai putea interesa

    Ouăle maronii vor fi înlocuite în magazine de ouăle albe. Fenomenul, explicat de fermieri Macerat de coada calului – rețetă. Beneficii Alertă meteo de vreme severă! Ploi și căderi de grindină până vineri dimineață

    Ultimele știri

    Fermierii cu subvențiile în conturi înainte de Paște. Lista anunțată de APIA Program APIA de 1 Mai și Paște 2024. Zilele în care se mai fac plăți pentru subvenții Czajkowski, de la A050, cea mai performantă semănătoare pentru strip-till