• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Cum va fi vremea în Săptămâna Mare. Prognoza meteo actualizată pentru 1 Mai și Paște

    Angelica Lefter -

    Vremea se schimbă în Săptămâna Mare – zilele vor fi mai calde, astfel că românii vor avea parte de soare atât de 1 Mai, câ și de Paște. Dacă până acum am avut parte de temperaturi mai scăzute și ploi, în majoritatea regiunilor țării, în următoarele zile vremea va fi mai caldă decât normalul perioadei.

    Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în perioada 29 aprilie – 27 mai. Valorile termice vor fi mai ridicate pe parcursul săptămânii viitoare decât cele specifice perioadei, pe întreg teritoriul României, ulterior temperaturile se vor apropia de cele normale.

    Totodată, în ultimele două săptămâni din luna mai se vor înregistra din nou valori termice peste cele normale.

    Prognoza meteo pentru luni, 29 aprilie

    Vremea va fi predominant frumoasă şi în general mai caldă decât în mod obişnuit la sfârşitul lunii aprilie, mai ales în regiunile vestice. În Dobrogea şi Muntenia, trecãtor cerul va avea înnorãri şi izolat, ziua, vor fi posibile ploi slabe. În restul teritoriului cerul va fi mai mult senin. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului, în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 17 grade în Delta Dunãrii şi 27 de grade în Dealurile de Vest, iar cele minime vor fi cuprinse între 3 şi 14 grade, mai scãzute în depresiunile din estul Transilvaniei, spre valori în jurul a -1 grad, unde se va produce brumă.

    Prognoza meteo pentru marți, 30 aprilie

    Valorile termice se vor situa, în cea mai mare parte ţării, peste cele specifice datei. Cerul va fi mai mult senin ziua, dar noaptea temporar vor fi înnorări şi ploi de scurtă durată, în Dobrogea şi pe arii restrânse în Muntenia şi sudul Moldovei. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice, sud-vestice, sud-estice şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 16 şi 26 de grade, cu cele mai scăzute valori pe litoral, iar cele minime între 3 şi 13 grade, mai scăzute în estul Transilvaniei, spre 0 grade.

    Prognoza meteo pentru miercuri, 1 mai

    Regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul mediilor multianuale. În jumătatea de est a ţãrii cerul se va înnora treptat, iar aversele se vor extinde. În restul teritoriului cerul va fi variabil, temporar cu înnorări şi pe suprafeţe mici ploi slabe, de scurtă durată, în a doua parte a zilei şi noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, pe alocuri cu unele intensificări, în special în sudul Banatului şi pe crestele montane. Temperaturile maxime se vor încadra între 15 grade pe litoral şi 24…25 de grade în vest şi nord-vest, iar cele minime între 6 şi 13 grade.

    Prognoza meteo pentru miercuri, 1 mai

    Vremea va fi schimbătoare. Cerul va fi temporar noros, iar la munte şi local în restul teritoriului vor fi averse, posibil descărcări electrice şi unele intensificări ale vântului. Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între 14 şi 23 de grade, iar cele minime între 3 şi 13 grade.

    Prognoza meteo pentru vineri, sâmbătă și duminică, perioada 3-5 mai

    Valorile termice se vor situa în apropierea celor specifice perioadei. Local şi temporar va ploua.

    Citiți și: Vremea de Florii. Anunțul șefei ANM, Elena Mateescu

    Vreme caldă de sărbători (foto: motivul.ro)

    Prognoza meteo. ANM: Cum va fi vremea în săptămâna 29 aprilie – 6 mai

    Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile nordice.

    Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, în cea mai mare parte a țării.

    Prognoza meteo. ANM: Cum va fi vremea în săptămâna 6 – 13 mai

    Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile.

    Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, în majoritate regiunilor, posibil ușor excedentar în zonele montane.

    Citiți și: Ploi și vreme rece la final de aprilie. Când se schimbă temperaturile

    Prognoza meteo. ANM: Cum va fi vremea în săptămâna 13 – 20 mai

    Temperatura medie a aerului va avea valori ușor peste cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

    Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, în toate regiunile.

    Prognoza meteo. ANM: Cum va fi vremea în săptămâna 20 – 27 mai

    Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

    Regimul pluviometric se va situa în general în jurul celui normal pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării, potrivit prognozei ANM.


    Te-ar mai putea interesa

    Încrețirea sau răsucirea frunzelor la ardei. Cauze, remedii Alertă meteo în 18 județe unde sunt anunțate ploi torențiale, căderi de grindină și vijelii Vaci de rasă donate de fermieri pentru crescătorul căruia i-au ars animalele într-un incendiu în grajd

    Ultimele știri

    Romeo Șoldea este noul director al Autorității Naționale Fitosanitară Subvenție nouă pentru fermierii din vegetal care cresc și animale. Ce a dezvăluit comisarul Wojciechowski Ordinul subvențiilor, modificat. Schimbări la plata APIA pentru tinerii fermieri