• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierul Petre Țăroiu nu a reușit să strângă suma necesară pentru a-și salva combina. Utilajul va fi preluat de bancă

    Angelica Lefter -

    Vis năruit pentru fermierul Petre Țăroiu din județul Teleorman. Agricultorul care a înghețat în ianuarie la protestele de la Afumați, dând voce nemulțumirilor fermierilor din toată țara, nu a reușit, în ciuda tuturor eforturilor, să strângă suma necesară pentru a-și salva combina executată de bancă.

    Ziua de 1 mai este termenul limită pentru fermierul Petre Țăroiu, care a fost executat de bancă și căruia i-a fost ridicată combina din fermă. Deși își punea mari speranțe în colegii fermieri, agricultorul este la o zi de termenul în care combina ar urma să-i fie confiscată de bancă pentru totdeauna, dar nu a reușit să strângă suma pentru răscumpărarea utilajului.

    Utilajul agricol al fermierului Petre Țăroiu, fermier din Videle, județul Teleorman, care lucrează 150 de hectare de cultură mare, se află acum în curtea executorului, dar la 1 mai va fi confiscat de bancă fără vreo posibilitate de răscumpărare. Fermierul s-a arătat dezamăgit că nu a putut strânge cei aproape 90.000 de euro, cât ar mai fi avut de achitat la bancă pentru a-și recupera combina.

    Citiți și: Fermierii se mobilizează pentru a-l ajuta pe Petre Țăroiu să-și recupereze combina luată de bancă

    Combina fermierului Petre Țăroiu care a fost confiscată de bancă, o mai putea răscumpăra până la data de 1 mai 2024

    Fermierul Petre Țăroiu a contestat executarea silită efectuată de bancă și va da în judecată firma de la care a achiziționat utilajul

    Ultima acțiune care i-a rămas de făcut fermierului Petre Țăroiu a fost să dea în judecată instituția bancară și furnizorul utilajului, acesta din urmă pentru că nu i-ar fi acordat garanția menționată în contract, iar fermierul ar fi investit 40.000 de euro doar în repararea combinei, după cum a afirmat pentru Agrointeligența – AGROINTEL.RO.

    ”Nu am făcut nimic cu recuperarea combinei, nu s-au strâns banii, foarte mulți care spuneau că mă ajută au dispărut din peisaj. Am actele duse la instanță, am făcut contestație la acea executare, la acea măsură. O să dau în judecată și firma de la care am achiziționat combina pentru că nu mi-au dat teoretic 300 de ore, dar eu a trebuit să investesc undeva la 40.000 de euro în ea și m-am dat peste cap cu rate, cu absolut tot. O să o iau pe calea instanței. Acea campanie care a fost demarată nu a fost dusă la capăt și nu s-au strâns banii respectivi. Răutatea oamenilor este la cote alarmante și am rămas cu un gust amar, mai amar decât atunci când a venit executorul ca să-mi ia combina”, a spus fermierul teleormănean Petre Țăroiu.

    Petre Țăroiu mai are de achitat la bancă 68.000 de euro, iar din campanie s-au strâns puțin peste 25.000 de euro

    Tânărul fermier nu a stat, însă, degeaba în tot acest timp. Deși a cerut sprijinul semenilor, văzând că acesta vine foarte greu, și-a angajat un jurist care a făcut demersurile necesare pentru recuperarea utilajului și a orelor de garanție de care fermierul nu a beneficiat, fiind nevoit să investească bani din propriul buzunar pentru reparațiile utilajului.

    ”Eu am apreciat inițiativa acelui băiat din județul Olt care a vrut să mă ajute, doar că de vreo două săptămâni a dispărut. Mâine, miercuri – 1 mai, este ultima zi în care puteam să dau banii să recuperez combina. S-au strâns peste 25.000 de euro și mâine e ultima zi, banca mi-a impus să achit 83.000 de euro plus TVA. Eu aștept verdictul instanței în urma contestației pe care am făcut-o săptămâna trecută, luni. Conform unei hotărâri date de la UE, a fost eliminat termenul de 15 zile pentru a face contestație, poți să faci și după un an chiar. Mi-am angajat un jurist specialist cu doctorat în domeniu și am contestat toate măsurile impuse de bancă. Am făcut contestație și la suma de bani pentru că, conform juristului mai trebuia să plătesc 68.000 de euro plus TVA. I-am mai dat în judecată pe cei care mi-au vândut utilajul, trebuiau să-mi dea 300 de ore de garanție, nu am avut nicio oră garanție, la prima problemă a trebuit să investesc în ea”, a adăugat Petre Țăroiu, care a specificat că pentru ca ajutorul să fi fost complet, trebuiau să doneze câte 10 euro 8.000 de oameni.

    Citiți și: Mobilizare a fermierilor: 24.000 de euro pentru Petre Țăroiu! Campania continuă!

    Petre Țăroiu: Mai am de semănat 20 de hectare de floarea-soarelui și porumb

    Agricultorul Petre Țăroiu încearcă să facă față situației și crede că Dumnezeu îl va ajuta în final, pentru că se știe un om de bine care și-a ajutat semenii indiferent de situație, atunci când aceștia au avut nevoie.

    ”Momentan sunt debusolat, utilajele pe care le am sunt mai vechi, nu fac față. Am un tractor care are probleme cu motorul, mă chinui cu alte două tractoare românești pe care le am. Mai am de semănat 20 de hectare de floarea-soarelui și porumb. Este foarte greu. Eu cred că cei 10 euro ceruți în campania de donații nu reprezentau o avere pentru fermieri. Cred că este ură foarte mare și când unul care nu vrea să facă un bine vine și influențează și alți 10 sau 20 care voiau să facă binele respectiv, atunci se întâmplă să nu fii ajutat”, a remarcat fermierul teleormănean Petre Țăroiu, care a specificat că, la rândul său, a ajutat copii aflați în nevoie și la construcția unei case pentru o familie nevoiașă, deși gura lumii îl sfătuia constant să nu facă acel bine.


    Te-ar mai putea interesa

    Start cereri la APIA pentru ajutorul de 200 de lei/bovină și 70 de lei/ovină Cum aflăm greutatea unui porc fără cântar. Formula de calcul numărul de kg în viu și carcasă Subvenții APIA 2024. Fermierii care au intrat până astăzi la plata celei de-a doua tranșe

    Ultimele știri

    Subvenția de 1.500 euro/hectar intră la plată! Guvern: Noi terenuri care intră la subvenția APIA. Suprafețele – înscrise în Registrul Agricol! Guvernul a suplimentat banii pentru investițiile în irigații