• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • NeemAzal, din portofoliul Chemark Rom, este soluția biologică ideală pentru controlul dăunătorilor

  Adrian Radu -

  Uleiul de neem este o soluție insecticidă folosită în agricultura mondială de mult timp. Chemark Rom, prin intermediul companiei Andermatt Biocontrol, a adus pe piața din România produsul NeemAzal, pe care Horia Magdun, inginer fitofarmacist, îl recomandă fermierilor din zona Clujului. La rândul său, folosește acest insecticid biologic în culturile de legume de care are grijă.

  Horia Magdun are clienți mulți în fitofarmacia pe care o deține în Cluj-Napoca. Mulți dintre aceștia îi solicită soluții pentru atacurile de insecte. Iar răspunsul cel mai bun este NeemAzal, un produs din portofoliul Chemark Rom. Efectele rapide ale acestui insecticid le-a văzut și în sera unui partener al fitofarmaciei, care cultivă tomate, castraveți și ardei.

  Răspunsul fermierilor cu care lucrează Horia Magdun este foarte important. “În general, facem teste la clienții noștri pentru a avea un feedback cât mai fidel, comparativ cu datele care sunt general valabile la producători. Mie îmi place foarte mult gama de nutriție pe care au ales-o partenerii de la Chemark Rom. Personal, folosesc foarte mult produsul Delfan Plus, produsul Synergizer, produsul Tradecorp, Inomag. Din pesticide, NeemAzal. Mai este de sinteză Lieto, un produs foarte bun din portofoliul lor”, a spus Magdun.

  NeemAzal este unul din produsele mai noi din portofoliul Chemark Rom. Însă calitățile uleiului de neem, din care este făcut, l-au convins repede pe Horia Magdun. Complexul extras din arborele de neem reduce funcțiile fiziologice, hrănirea, mobilitatea, prolificitatea dăunătorilor. Produsul acționează atât prin contact, cât și translaminar. La contactul cu NeemAzal, se reduce și apoi se stopează evoluția dăunătorilor, atât în fază de larvă, cât și în fază de adult.

  NeemAzal se obține din sâmburii arborelui de Neem, prin prelucrări repetate, sub forma unei soluții concentrate de Azadiractina 10 g/l. “Datorită acestui lucru, solubilitatea și acoperirea, gradul mărimii cu care picătura acoperă foliajul este mult mai fin și atunci eficiența tratamentului, atât pe parte mecanică, de acoperire, cât și de disponibilitate, datorită purității tuturor limonoizilor din conținut, este mai bună în NeemAzal decât la uleiurile generice disponibile pe piață. Acolo este diferența foarte mare și, din cauza asta, un tratament va fi eficient mai mult timp. Consumul de produs va fi mai mic”, a completat Magdun.

  Caracteristici NeemAzal

  – Insecticid biologic polivalent pe bază de extract din semințe de neem
  – Spectru larg de combatere, timp de pauză redus
  – Aprobat pentru agricultura ecologică
  – Substanță activă: azadiractină 1%
  – Doză recomandată: 2.0-3.0 l / ha

  NeemAzal este, în acest moment, unul dintre cele mai eficiente bio-insecticide de care beneficiază fermierii din țara noastră, pentru controlul dăunătorilor cu aparat bucal de înțepat și supt, dar şi al celor cu aparat bucal de rupt şi masticat. Printre aceștia, se găsesc afidele, tripșii, musculița albă, greu de controlat în spațiile închise, unde temperaturile sunt ridicate. Un avantaj pentru fermieri este și faptul că acest produs se poate aplica, la majoritatea culturilor de legume, cu până la 3 zile înainte de recoltare, interval mult mai lung decât cel permis de timpul convențional de pauză până la recoltare al produselor de sinteză.

  Toate detaliile despre NeemAzal și despre celelalte produse biologice din portofoliul Chemark Rom se găsesc pe site-ul www.chemarkrom.ro.


  Te-ar mai putea interesa

  Cum va fi vremea în această săptămână. Anunț de la șefa ANM Ultima oră de la ANM: Cod Galben de ploi torențiale și grindină emis pentru 13 județe Ce se pune în gropi la plantarea răsadurilor de castraveți

  Ultimele știri

  Comisia Europeană ne trântește ușa în nas: Nu există temei juridic pentru utilizarea neonicotinoidelor! Seceta – subiect fierbinte la Bruxelles. România a cerut Comisiei Europene măsuri concrete pentru fermieri O familie de oieri își vinde produsele prin propriile magazine. Cel mai cerut este cotletul de berbecuț