• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Încă o țară interzice exportul de oi vii și acordă subvenții suplimentare crescătorilor

    Roxana Dobre -

    Exportul de animale vii, interzis de la 1 mai 2028. Guvernul australian a decis că exportul de oi vii pe cale maritimă va fi interzis şi îi va ajuta pe cei afectaţi de această decizie.

    Ministrul Agriculturii din Australia, Murray Watt, a anunțat că Guvernul va interzice din 1 mai 2028 exportul de oi vii pe cale maritimă. Și Noua Zeelandă a interzis exporturile de animale vii din aprilie 2023.

    Citiți și: Noua Zeelandă interzice exporturile de animale vii începând cu aprilie 2023

    Australia nu va mai exporta oi vii pe cale maritimă începând de la 1 mai 2028 (foto: gazetakrakowska.pl)

    Pachet de sprijin pentru fermieri

    Ministrul Agriculturii, Murray Watt, a subliniat că prin decizia luată de dorește un echilibru între paşii necesari pentru tranziţie și îmbunătăţirea normele privind bunăstarea animalelor.

    ”Cu siguranţă, momentul în care aceste exporturi vor înceta este un aspect important. Calendarul anunţat realizează un echilibru între paşii necesari pentru tranziţie cu angajamentul nostru că vom îmbunătăţi normele privind bunăstarea animalelor”, a spus Watt, în răspunsul oficial al guvernului australian la un studiu independent pe care l-a comandat cu privire la eliminarea practicii controversate referitoare la transportul oilor vii cu navele, conform Agerpres.

    În paralel, guvernul australian a anunţat că va oferi un pachet de sprijin cu o valoare de 107 milioane dolari australieni (70,7 milioane de dolari SUA) pentru a ajuta firmele afectate de această tranziţie.

    Citiți și: Noua Zeelandă a interzis complet exportul de animale vii!

     Interdicţia nu se va aplica pentru alte exporturi de animale şi nici pentru exporturile de oi vii pe cale aeriană

    Exporturile de oi vii cu navele vor putea continua până la data de 1 mai 2028, fără restricţii suplimentare precum plafoane sau cote. De asemenea, interdicţia nu se va aplica pentru alte exporturi de animale şi nici pentru exporturile de oi vii cu ajutorul avioanelor.

    Crescătorii australieni de oi au început deja să renunţe la exporturile cu ajutorul navelor. Datele oficiale arată că, în sezonul 2022-2023, Australia a exportat aproximativ 652.000 de oi vii pe cale maritimă, comparativ cu 5,92 milioane de capete în urmă cu 20 de ani.

    Cu toate acestea, Federaţia naţională a fermierilor australieni (NFF) a spus că un interval de patru ani ar fi devastator pentru fermieri şi a acuzat guvernul că a cedat în faţa presiunilor activiştilor pentru drepturile animalelor. ”Nu vom avea odihnă până când această politică nu va fi abandonată. Anunţul de astăzi condamnă oile din străinătate la practicile pe care noi le-am interzis în urmă cu un deceniu”, a declarat preşedintele NFF, Tony Mahar.

    Reamintim că Noua Zeelandă a interzis complet exportul de animale vii începând din 21 aprilie 2023, dată la care a fost efectuată și ultima livrare. Măsura de interzicere a fost decisă având la bază criteriul bunăstrării animalelor. Guvernul Noii Zeelande a luat decizia interzicerii exportului de animale vii încă din 2021, dar fermierii au avut la dispoziție doi ani să se pregătească pentru acest pas. Pe 21 aprilie, această perioadă de tranziție s-a încheiat, iar transporturile în străinătate de bovine, ovine sau alte animale, a fost stopat. Decizia a venit ca urmare a unui incident ce a avut loc în 2020, când o navă ce transporta bovine vii a avut un accident în timp ce naviga spre China. În urma dezastrului, 41 de membri ai echipajului și aproape 6.000 de animale, taurine, au murit.


    Te-ar mai putea interesa

    Fungicidul Cuproxat Flowable învinge mana din culturile roșii, castraveți, ardei și vinete Canicula se extinde! Lista cu județele unde vor fi temperaturi foarte ridicate astăzi și mâine O familie de legumicultori și-a găsit solarii tăiate și toți ardeii furați

    Ultimele știri

    Timac Agro – campanie în forță! Vaporul cu 18.000 de tone de Eurocereal 34 a ajuns în portul Constanța! Prețul grâului s-a prăbușit după noul raport USDA. Cât costă acum tona în portul Constanța Fermierii au depus proiecte de peste 550 de milioane de euro pentru investiții în irigații