• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Fermierul Ștefan Vornicu și-a cumpărat o combină prin sistemul de finanțare LANDE

    Daniel Befu -

    Ștefan Vornicu activează în agricultură de peste 30 ani și în prezent lucrează o suprafață de circa 400 de hectare. Exploatația sa din Timișești, județul Neamț, a reușit să se dezvolte în ultimii ani mulțumită viziunii pe care Ștefan Vornicu o are și care îl ajută să fie mereu deschis la inovație, dar și să cântărească atent fiecare cost.

    Originar din Țibănești, județul Iași, fermierul Ștefan Vornicu a început agricultura ca un hobby, ajungând să facă Agronomia și un master în domeniu pentru a se profesionaliza. A încercat să clădească o afacere și în textile, dar din cauza importurilor, a renunțat și a decis să parieze totul pe ferma familiei în care cultivă, parțial în sistem ecologic, cereale și plante oleaginoase, iar de patru-cinci ani a înființat, cu fonduri europene, și o plantație de 1,5 ha de viță de vie și 1,5 ha de pomi fructiferi, culturi pe care le vede de viitor.

    Citiți și: LANDE: finanțare fără bătăi de cap pentru fermieri!

    Ștefan Vornicu, alături de soție

    Cu ajutorul LANDE, fermierul și-a cumpărat o combină

    Pe partea de utilaje, Ștefan Vornicu a accesat în trecut fonduri nerambursabile, însă recent, când a decis să își cumpere o combină, prin noile condiții impuse, a descoperit că finanțarea, și așa redusă, a devenit imposibilă de accesat pentru exploatația sa. Fără succes prin sistemul bancar, fermierul Ștefan Vornicu a căutat o soluție nouă pentru a-și finanța achiziția unui utilaj de care ferma sa avea nevoie: o combină. Agricultorul a găsit un utilaj la mâna a doua pe care l-a achiziționat cu ajutorul unei finanțări participative, prin LANDE.

    ”Am luat anul trecut o combină la mâna a doua, banii i-am primit repede, cu rate sezoniere. Am luat combina, mi-am făcut treaba cu ea, este foarte bine. Eu i-am contactat pe cei de la LANDE, am sunat, am avut o discuție, la al doilea telefon, ne-am întâlnit și am am stabilit termeni și condiții. Aveam ce pune garanție că avem atâtea utilaje achitate, au ales dumnealor numai două utilaje din fermă pentru garanție, au zis că ne ajung astea pentru banii de care aveam nevoie”, ne-a povestit Ștefan Vornicu cum a debutat colaborarea cu LANDE.

    Citiți și: LANDE oferă finanțare rapidă pentru inputuri și alte investiții în fermele românești

    Fermierul Ștefan Vornicu și-a finanțat prin LANDE achiziția unei combine

    Fermierul a apreciat sistemul de finanțare oferit de LANDE, mai ales transparența acestuia și faptul că a reușit, înainte să se strângă toți banii, să primească suma necesară pentru a securiza utilajul dorit printr-un avans. ”În momentul când ți s-a aprobat procedura de finanțare, până ce se adună banii, tu vezi în online, cu un cod de acces pe firma ta, câți bani s-au strâns. La mine fiind vorba de o sumă mai mare, de 90.000 de euro, acești bani nu s-au adunat într-o zi, două, a durat cam o săptămână și ceva până s-au adunat banii, iar când am ajuns la 40.000 de euro, am sunat și am întrebat dacă pot primi acești bani ca o primă tranșă, să dau avansul pentru a opri combina. Au acceptat, mi-au trimis suma, apoi am așteptat să se strângă și restul banilor până la suma finală”, ne-a precizat Ștefan Vornicu.

    În prezent, fermierul din județul Neamț este pe ultima sută de metri pentru a înființa o cooperativă, iar pe viitor vrea să ia parte și el la sistemul LANDE ca investitor, adică să susțină și el finanțarea altor agricultori. ”În viitor, și eu o să pun bani pentru alți fermieri, din puținul meu, o să pun și eu să finanțez și pe alții să se dezvolte. Ideea aceasta de finanțare participativă este foarte bună și sper ca cei de la LANDE să introducă acest sistem și pentru a fi susținută partea de co-finanțare în accesarea proiectelor pe fonduri europene”, a mai spus fermierul Ștefan Vornicu.

    Citiți și: Fermierul Aurel Suditu și-a finanțat cu ajutorul LANDE pregătirea utilajelor pentru noul an agricol

    Fermierul Ștefan Vornicu și-a cumpărat combină cu finanțare prin LANDE


    Te-ar mai putea interesa

    Tomata care nu se descompune: ”Este cumpărată de o lună, nu știu ce bagă în ele” Canicula se extinde! Lista cu județele unde vor fi temperaturi foarte ridicate astăzi și mâine Fermă închisă de DSVSA. Decizia a fost contestată în instanță

    Ultimele știri

    Timac Agro – campanie în forță! Vaporul cu 18.000 de tone de Eurocereal 34 a ajuns în portul Constanța! Prețul grâului s-a prăbușit după noul raport USDA. Cât costă acum tona în portul Constanța Fermierii au depus proiecte de peste 550 de milioane de euro pentru investiții în irigații