• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Paradisul Cireșelor și-a deschis porțile! Vizitatorii pot mânca fructe pe săturate și să își culeagă cireșe pentru acasă

    Roxana Dobre -

    Paradisul Cireșelor, deschis pentru vizitare! Livada din Coșereni, județul Ialomița, aparținând pomicultorului Marius Roman, poate fi vizitată pe toată perioada culesului, iar în weekend sunt organizate evenimente speciale, adresate în special familiilor cu copii, cei mici pâtân să își culeagă singuri fructele – plantația care funcționează în sistem superintensiv permite culesul direct de la sol.

    Pepiniera Roman derulează pe toată perioada cât cireșii fructifică, diverse evenimente în care doritorii pot vizita, culege și cumpăra din plantația de la Coșereni, județul Ialomița, cireșe din cele 15 soiuri disponibile. Dr.ing. Marius Roman, fondatorul Pepinierelor Roman a explicat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO ce găsesc consumatorii în Paradisul Cireșelor, la 35 km de București.

    Citiți și: Ing. Marius Roman: Primele cireșe românești vor apărea pe piață după mijlocul lunii mai

    Copii în Paradisul Cireșelor, Coșereni, județul Ialomița

    Paradisul Cireșelor – program de vizitare pe toată perioada de recoltare

    Marius Roman a explicat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO  că în cadrul fermei ”Pepiniere Roman” deține în localitatea Coșereni, județul Ialomița, aproximativ 15 soiuri de cireși, cu maturare eșalonată. În livadă s-a început recoltatul pe 18 mai și se va încheia undeva în jur de 5 iulie, după cum estimează pomicultorul.

    ”Și în acest an avem deja în derularea această campanie ”Culege singur” prin care consumatorii ne pot vizita plantația și pot recolta direct din pomi fructele pe care le doresc iar ce consumă în livadă este gratuit. Punem la dispoziție de asemenea, un tur al plantației, cireșe pe săturate, spații de joacă pentru copii (topogane gonflabile, trambuline, diverse spectacole cu tematică), loc de servit masa, bar – Grill contracost, parcare în limita locurilor disponibile, avem 400-500 de locuri. Cireșele se pot consuma direct din pom pentru că, deși plantația nu este ecologică noi cu 3-4 săptămâni înainte de recoltat folosim doar produse din categoria bio astfel ca fructele să poată fi consumate și direct de pe pom. Dar desigur pentru cine vrea să își ia măsuri suplimentare avem cișmele unde pot spăla fructele. Pe lângă fructele care pot fi consumate gratuit din plantație, se pot achiziționa cireșe și pentru acasă la prețul de 30 lei/kilogram, culese pe alese de către cei care ne trec pragul sau recoltate cu grijă de către noi”, a menționat dr.ing. Marius Roman.

    Acesta a completat că plantația de la Coșereni este în sistem superintensiv, cu sistem anti-grindină, cu susținere și pomi altoiți pe portaltoi de vigoare mică ceea ce permite recoltarea de jos. ”Nu trebuie să ne urcăm în pom, nu este nevoie de scară sau altă susținere. Pot culege chiar și copiii de vârstă fragedă de 2 – 3 ani, deci atâta timp cât pot să meargă în picioare pot ajunge la fructe și le pot recolta singuri. Este o încântare să îi vezi atât de mici că pot lua fructe direct din pom și experimentează culesul de la o vârsta așa mică”, a mai spus pomicultorul.

    Conform acestuia, pe lângă campania ”Culege singur” care este organizată de luni până vineri în intervalul 18 mai – 5 iulie între orele 8.00-17.00, oamenii care trec prin poarta fermei pot să-și achiziționeze în orice cantitate fructe proaspăt recoltate în decursul aceleași zi. Mai mult decât atât în toate weekend-urile, până în luna iulie Pepinierele Roman organizează diverse evenimente tematice.

    ”Spre exemplu weekend-ul acesta 25-26 mai organizăm un eveniment care se numește ”Copilăria de la țară, în Paradisul Cireșelor”, a mai spus fermierul.

    Citiți și: Rivan, soiul care face primele cireșe de mai în livada ing. Marius Roman

    Eveniment de Ziua Copiilor, în Paradisul Cireșelor

    Un eveniment care se află deja la a treia ediție și a fost bifat an de an ca un succes este Ziua Internațională a Copiilor în Paradisul Cireșelor, care se va derula de vineri, 31 mai până duminică, 2 iunie.

    ”Vom sărbători Ziua Internațională a Copiilor în Paradisul Cireșelor, ediția a III-a. Am luat această hotărâre să se desfășoare această sărbătoare pe parcursul a trei zile, pentru că există cerere foarte mare și trebuia cumva să împărțim numărul de vizitatori.  Încă de la lansarea campaniei, s-au făcut rezervări rapid iar în prezent mai sunt câteva sute de locuri disponibile din cele 1.500. Anul trecut am avut peste 1.000 de adulți și circa 600-700 de copii. După aceea pe 8-9 iulie va fi un alt eveniment astfel încât oricine dorește să poată degusta pe parcursul celor 50 de zile toate soiurile de cireși pe care noi le avem, cu maturare eșalonată. Și de multe ori în cadrul aceluiași eveniment avem două-trei soiuri care sunt disponibile, fie că unele dintre ele sunt în diverse stadii de maturare. Deci oamenii  le pot degusta, pot vedea plantația, pot reveni de fiecare dată iar cei interesați de material pomicol pot observa și cum se comportă soiurile pe care le avem în oferta de toamnă din 2024”, a mai transmis Marius Roman.

    Pe lângă campania ”Culege singur” pentru familii, sunt disponibile și oferte pentru grupuri organizate fie de către grădinițe, școli în care aceste grupuri pot să vină cu educatori, cu învățători, fie în cursul săptămânii dar și în weekend.

    Paradisul Cireșelor – date de contact

    Pentru cei care vor să participe la evenimentele organizate în Paradisul Cireșelor se percepe o taxă de intrare de 50 lei/adult. Pentru copii intrarea este liberă, nu se percep taxe, nici pentru intrare și nici pentru spațiile de joacă. Excepție fac grupurile organizate(școli/grădinițe) la care se vor aplica tarifele specifice grupurilor de copii.

    Pentru rezervări și alte informații puteți lua legătura cu cei de la Pepinerele Roman la telefon 0733925472 și 0725924293 sau email: magazin@pepinierele-roman.ro până la data de 26.05.2024. Rezervările se fac în limita locurilor disponibile, cu precizarea datei la care doriți să participați.


    Te-ar mai putea interesa

    Ploi, vânt puternic și grindină – alertă meteo emisă de ANM pentru 13 județe Ploi torențiale și vijelii, în aproape toată țara. Lista județelor sub alertă ANM Polonezii se plâng că cireșele românești le-au invadat piețele și se vând la prețuri foarte mici

    Ultimele știri

    Semănătoarea strip-till Czajkowski și dezmiriștitorul Kelly Tillage păstrează apa în sol Dezastrul lăsat în urmă de vijeliile cu grindină cât un ou și rafale de peste 100 de km/h! Alexandru Potor, fost secretar de stat MADR, este noul primar al municipiului Slobozia: “Deschidere totală către fermieri!”