• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • agrointel.ro
 • Ştiri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • Anunțuri
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Directorul APIA Mehedinți: DNA a ridicat acte și calculatoare. În vizor, informații despre subvențiile pe pășune și animale

  agrointeligenta.ro -

  Perchezițiile de ieri de la sediul APIA Mehedinți s-au încheiat spre seară, când procurorii au părăsit sediul instituției luând cu ei o serie de documente și compomente de stocare din calculatoare. În total, procurorii anti-corupție au făcut 17 percheziții domiciliare la sediul APIA Mehedinţi din Drobeta Turnu Severin, precum şi la două primării din zona de nord a judeţului Mehedinţi, respectiv Baia de Aramă şi Obârşia Cloşani.

  În sediul APIA Mehedinți, oamenii legii au făcut percheziţie şi în biroul directorului adjunct al APIA Mehedinţi, Anghel Docea, de unde au ridicat hardul unui calculator.

  Într-un comunicat de presă, Direcţia Naţională Anticorupţie precizează că în acest caz există suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și infracțiuni de fraudare a fondurilor europene: “Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție și infracțiuni de fraudare a fondurilor europene. În cursul zilei de 29 ianuarie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 17 locații situate în județele Mehedinți și Hunedoara, dintre care două instituții publice”.

  Surse din interiorul APIA Mehedinţi spun că procurorii DNA au făcut verificări privind modul cum două consilii locale, Baia de Aramă şi Obîrşia Cloşani, au primit subvenţie pe păşune, iar două persoane fizice subvenţie pentru animale. Vorbim de o zonă considerată defavorizată, unde subvenţia pe cal de animal ajunge la circa 500-600 de lei (300 de lei reprezentând numai subvenţia pentru zona defavorizată).

  Practic mecanismul de verificare şi aprobare a unui dosar privind acordarea unor subvenţii implică activitatea a cinci funcţionari publici, ceea ce înseamnă că în perioada următoare mai mulţi funcţionari publici vor fi chemaţi la audieri de către procurorii DNA.

  perchez-medic-veterinarLa Drobeta Turnu Severin a amai avut loc o percheziţie la un medic veterinar care răspunde de mai multe localităţi din zona de nord a judeţului Mehedinţi, de unde anchetatorii au ridicat mai mulţi saci cu documente. Medicul veterinar ar fi semnat documentele care atestă că benefiarul de subvenţie ar avea un număr de animale, dar în realitate, pe teren, aceste animale nu există.

  Director APIA MehedintiDirectorul executiv al APIA Mehedinţi, Loredana Gherasimescu (foto), spune că nu are nicio legătură cu acest dosar, fiind prezentă la percheziţii ca reprezentant legal al instituţiei. „În această dimineaţă am fost sunată de anchetatori să mă prezint la instituţie în calitate de reprezentant legal al instituţiei, ne-a fost prezentat mandatul de percheziţie. Acest control vizează doar percheziţie pe documente şi pe hardurile calculatoarelor. Au fost ridicate documente din şase birouri ale instituţiei. Ştiu că există un dosar penal în cercetare, mai multe detalii nu ştiu, de la agenţie s-au ridicat doar documente. Scopul acestor percheziţii sunt alocarea de fonduri presupuse a nu îndeplini condiţiile de eligibilitate atât în sectorul zootehnic, cât şi pe suprafaţă. Un lucru este cert, eu nu am nicio implicare, am fost chemată doar în calitate de reprezentant legal”, a declarat Loredana Gherasimescu pentru Informația de Severin.

  Foto: Informația de Severin


  Te-ar mai putea interesa

  Ninsori abundente și viscol, în weekend. Jumătate din țară sub Cod Galben și Portocaliu Subvențiile APIA care intră în conturile fermierilor până la Crăciun Lucian Georgescu: Oameni buni, nu mai vindeți pâmântul agricol pe sume ridicole!

  Ultimele știri

  Fermierii continuă meciurile de la Campionatul Național de Fotbal Fertillia Tăierea rădăcinilor la pomi. Când și cum se realizează Fermieri: Plățile de la avansul APIA au fost mai mici în acest an. Care este motivul!