• ABONARE
  • Contact
  • Publicitate
  • Anunțuri
  • Audiență
  • Rețele sociale
  • Informații
  • Știri
  • Subvenții APIA
  • Vegetal
  • Zootehnie
  • Bursă cereale
  • Agribusiness
  • ARHIVA
  • CĂUTARE
  • Mobilizare fără precedent! Mii de fermieri sunați de funcționarii DAJ

    Roxana Dobre -

    Mobilizare uriașă pentru subvențiile fermierilor. Termenul limită pentru depunerea cererii de plată se apropie cu pași repezi astfel că Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) a mobilizat Direcțiile Agricole să informeze fermierii că sunt așteptați la APIA pentru a solicita subvențiile pe suprafață și cap de animal. Data limită pentru acest an este vineri, 7 iunie, termen după care nu se mai primesc cereri.

    Direcțiile Agricole din toate județele derulează o campanie de informare a fermierilor privind depunerea cererii pentru subvenții din acest an. Producătorii agricoli sunt sunați și informați cu privire la termenul limită de 7 iunie, în acest an nemaiexistând perioada de 25 de zile în care fermierii puteau depune cererea cu penalizări.

    Citiți și: Anunț urgent de la primării pentru fermierii, crescătorii de animale care primesc subvenții APIA

    Apel către fermieri pentru depunerea cererii de plată din aces an. Termenul limită este 7 iunie (foto: ergazda.hu)

    Mii de fermieri, sunați de reprezentanții DAJ pentru campania de subvenții

    Ministerul Agriculturii a solicitat sprijinul Direcțiilor Agricole pentru campania de subvenții din acest an. Concret funcționarii DAJ-urilor sună fermierii eligibili pentru subvenții să le reamintească că în acest an termenul limită pentru solicitarea banilor este 7 iunie. După această dată fermierii nu mai pot solicita subvențiile pentru acest an, nici măcar cu penalizări.

    ”Suntem și noi implicați în această campanie de informare astfel că sunăm zilnic fermierii, conform listelor primite de la colegii noștri de la APIA, și facem un apel să se deplaseze către centrele APIA să depună cererea de plată în timp util. Noi avem cu APIA un protocol de colaborare pentru activitățile suport, mai ales că anul acesta a fost un pic mai delicat, în sensul că nu s-au mai trimis acele înștiințări prin poștă la fermieri pentru a-i programa și a le face și informarea. Plus că termenul de 7 iunie este mai problematic și mai aglomerat această perioadă suprapunându-se la Primării și cu partea de organizare a evenimentelor electorale pentru alegerile locale. Noi sunăm fiecare fermier care nu a depus încă cererea pentru subvenții, și îi reamintim care este termenul limită, că nu mai pot depune după 7 iunie”, a declarat pentru Agrointeligența-AGROINTEL.RO, Petra Ochișor, directorul DAJ Giurgiu.

    Citiți și: Subvenții APIA 2024. Cererea unică de plată se depune în perioada 4 aprilie – 7 iunie

    Fermierii pot merge fără programare la centrul APIA de care aparțin

    Potrivit reprezetantei DAJ Giurgiu, fermierii pot depune cererea fără programare dacă aceasta nu a fost respectată. ”Pot merge la centrul APIA de care aparțin fără acea programare”, a completat Petra Ochișor.

    Și în județul Gorj funcționarii DAJ sună mii de fermieri pentru a le reaminti că mai au 8 zile lucrătoare pentru depunerea cererii de plată pentru subvenții. ”Contactăm toți fermierii care au depus în anii anteriori cererea la APIA pentru subvenția pe suprafață și zootehnie pentru a se prezenta la APIA până pe data de 7 iunie, inclusiv pentru că după acest termen nu mai există niciun interval de prelungire pentru depunerea cu penalizări. Noi până la momentul de față am contactat 6.000 de fermieri pentru a se prezenta la APIA, unii dintre aceștia erau deja sunați și de colegii de la agenția de plăți iar noi am făcut încă o dată un apel să se prezinte și să solicite subvențiile”, a spus Valentin Priporeanu, directorul DAJ Gorj pentru gorjtv.ro.

    Termenul limită pentru depunerea cererilor de plată pentru Campania 2024 este 7 iunie, iar fermierii care nu se încadrează în acest termen vor fi excluși de la plată, anul acesta nemaiexistând posibilitatea depunerii cu penalități.


    Te-ar mai putea interesa

    Dănuț Andruș renunță la turma de oi: Nu facem față la brânza contrafăcută, vândută la preț foarte mic Fermieri, verificați conturile! APIA a efectuat noi plăți din subvenții Recoltare cu hederul care ”soarbe” boabele spicului de grâu și nu taie paiele

    Ultimele știri

    Lista produselor cu prețuri mici în supermarketuri – disponibilă online A intrat în vigoare taxa care schimbă jocurile pe piața de cereale Insecticid biologic BactoSpeine DF. Legume mai bine protejate, fără reziduri și perioadă de pauză înainte de recoltare