• ABONARE
 • Contact
 • Publicitate
 • Anunțuri
 • Audiență
 • Rețele sociale
 • Informații
 • Știri
 • Subvenții APIA
 • Vegetal
 • Zootehnie
 • Bursă cereale
 • Agribusiness
 • ARHIVA
 • CĂUTARE
 • Ultimele zile pentru depunerea cererii la APIA. Ce se întâmplă cu subvențiile fermierilor

  Roxana Dobre -

  Fermierii și funcționarii agenției de plăți se află pe ultima sută de metri cu subvențiile pentru campania 2024. Beneficiarii de bani europeni și din bugetul de stat au de respectat termenul prelungit de 12 iunie pentru depunerea cererii de plată din acest an. Miercuri va fi ultima zi în care fermierii mai pot depune sau sau aduce modificări la cererea de plată înregistrată la APIA – Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură.

  Fermierii mai au termen până miercuri, 12 iunie, să solicite subvențiile pentru campania actuală de plăți. Deși vineri – 7 iunie era inițial ultima zi pentru solicitarea subvențiilor, Ministerul Agriculturii a decis printr-un ordin semnat de Florin Barbu să prelungească termenul până miercuri, 12 iunie, adică cu trei zile lucrătoare.

  Citiți și: Ordin MADR în Monitorul Oficial: 12 iunie – noul termen limită pentru depunerea cererii la APIA

  Fermierii mai au termen până miercuri, 12 iunie să ceară subvențiile pentru campania 2024

  Unele județe sunt pe final cu primirea cererilor

  Din informațiile obținute de Agrointeligența-AGROINTEL.RO unele județe au reușit să se apropie de final cu numărul de fermieri înregistrați pentru subvențiile din acest an, chiar dacă APIA a prelungit termenul. Astfel, în cele mai multe județe acest ultim weekend până la finalizarea campaniei pentru subvenții nu a mai fost lucrător pentru angajații APIA mai ales că acesta s-a suprapus și cu alegerile locale și europarlamentare.

  Citiți și: Anunț de ultimă oră de la APIA despre subvențiile pe acest an!

  Șeful APIA a băgat din nou funcționarii în videoconferință

  Directorul APIA, Tinel Gheorghe, a organizat vineri, 7 iunie, o nouă videoconferință cu funcționarii din toată țara. Este cea de-a treia ședință pe care șeful agenției a organizat-o de la preluarea conducerii.

  Potrivit unei informări făcută pe peagina agenției, Tinel Gheorghe a solicitat conducerii direcțiilor tehnice din APIA – Aparat central, dar și Centrelor județene/locale ale Agenției să se focuseze în continuare pe Campania de primire Cereri de plată al cărei termen a fost prelungit până la data de 12 iunie inclusiv.

  ”S-a analizat întreaga activitate desfășurată până la acest moment și s-a constat că față de programul stabilit de centrele județene/locale APIA situația depunerii cererilor de plată, de către fermieri, se desfășoară în majoritatea cazurilor conform graficului. Fermierii care din motive neimputabile lor nu și-au depus încă Cererile de plată pentru anul 2024 sunt așteptați la sediile Agenției unde vor beneficia de tot sprijinul funcționarilor APIA în accesarea intervențiilor aferente sectoarelor vegetal şi zootehnic, precum și schemelor de sprijin compensatoriu de mediu și climă”, este mesajul transmis de APIA.

  Este de așteptat ca până miercuri, 12 iunie, programul de lucru la APIA să fie unul prelungit, însă pentru a vă asigura că găsiți funcționarii la centru, sunați înainte. Nu uitați să verificați că primăria a transmis adeverința către APIA, în cazul în care nu ați făcut personal depunerea acestui document cheie. De asemenea, dacă doriți să accesați ecoschema PD-27 pentru pășunat externsiv, puteți bifa această intervenție în cerere și vă puteți deschide ulterior exploatația de tip pășune ce se poate actualiza după aceea în datele dumneavoastră din sistemul APIA.


  Te-ar mai putea interesa

  Incendiu în ferma lui Ion Olteanu din Mihăilești. Peste 30 de hectare au ars chiar în timpul recoltatului Făinarea la castraveți: semne, combatere Subvenții APIA 2024. Banii intrați în conturile fermierilor în ultimele zile

  Ultimele știri

  Ard culturile! Incendii în câmp în Duminica Rusaliilor Tragedie la fabrica de lactate din Ibănești. Directorul și alți 2 lucrători au murit. A patra victimă, preluată cu elicopterul Prețul grâului a scăzut la Marea Neagră cu aproape 10 euro pe tonă